Zomervakantie Radovesnice 2021

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Franky

Donateur
Tja, met de huidige oplopende besmettingen inderdaad spannend. Maar ervan uitgaand dat het doorgaat, dienen wij ons gewapend met 4 aankomstformulieren richting Tsjechië te begeven. En aangezien onze jongste van 2004 is, ook nog eens met een negatieve test op zak.
 

Franky

Donateur
Inmiddels wordt het reizen naar Tsjechië allengs steeds ingewikkelder. Maar ja, dat hebben we met name aan "ons zelf" te danken. Laat ik het maar zo aanduiden. Anders word ik alleen maar weer boos.
Nu Nederland rood is, betekent dat momenteel wel dat onze jongste (met slechts 1 prik op zak) bij aankomst in Tsjechië meteen in quarantaine moet tot dag 5 en dan voor de test moet gaan. Dat wordt dus de eerste dagen geen uit eten met ons 4, maar dat is te overkomen. Het enige doemscenario is dat bij positief getest geworden een extra quarantaine van 14 dagen volgt. En zolang hebben wij ons huis niet geboekt. Wij vragen haar dus in de week voor vertrek naar Tsjechië geen gekke dingen te doen en zich regelmatig te zelftesten en natuurlijk volgt daarna nog de extra PCR test. Eerst maar eens afwachten wat de komende weken brengen :denk:
 

Franky

Donateur
Nu Nederland rood is, betekent dat momenteel wel dat onze jongste (met slechts 1 prik op zak) bij aankomst in Tsjechië meteen in quarantaine moet tot dag 5 en dan voor de test moet gaan.
Ik lees uit de Covid groep uit FB dat het aanmelden voor de PCR test het beste gaat via de laptop. Zelf moeten we hem komende week nog doen en zal nog wel verslag doen van hoe het ging.
 

Franky

Donateur
Zo, alles zit in de auto, verplichte PCR test vóór binnenkomst Tsjechië (voor onze jongste) was gelukkig ook weer negatief. Verder zijn drie van ons gewapend met de Corona QR code alsook die van het inreisformulier. Het zoveelste Tsjechië avontuur kan dus weer beginnen. Het plan is weer om vannacht te gaan rijden. Als alles meezit meld ik mij morgen rond deze tijd dus weer. Zal overigens vreemd zijn (en ook eigenlijk wel een beetje jammer) om niet meer te hoeven stoppen voor een vignet.
 
Zo, alles zit in de auto, verplichte PCR test vóór binnenkomst Tsjechië (voor onze jongste) was gelukkig ook weer negatief. Verder zijn drie van ons gewapend met de Corona QR code alsook die van het inreisformulier. Het zoveelste Tsjechië avontuur kan dus weer beginnen. Het plan is weer om vannacht te gaan rijden. Als alles meezit meld ik mij morgen rond deze tijd dus weer. Zal overigens vreemd zijn (en ook eigenlijk wel een beetje jammer) om niet meer te hoeven stoppen voor een vignet.
nou iemand die zoveel moeite doet om in cz op vakantie te gaan ,heeft het dik verdiend .
geniet
 

Franky

Donateur
Vertrek 31 juli 2021

Ik heb het wel eens vaker aangehaald, maar mijn Tsjechië verslagen hebben een hoog Baantjer karakter, om het zo maar uit te drukken. Want ook in 2021 zou ik kunnen starten met, “na een heel kort nachtje, de wekker gaat om 02.00 uur, staan wij op” en “laten wij een in totale slaap gehuld Anna Paulowna achter ons”.

Maar verder is het dit jaar toch beduidend anders. Was het vorig jaar nog lang maar de vraag of Tsjechië het aandurfde Nederland met zijn aparte “slimme lockdown” te ontvangen, dit jaar niets van dat alles. Zelfs als donkerrood land zijn wij nog steeds welkom, zoals eerder aangegeven wel met de nodige (in)spanningen van onze kant. En daarbij was vooral de uitslag van de PCR test van Tamar, voorafgaande aan onze reis, best spannend. Want contacten met leeftijdsgenoten heeft ze genoeg en daarnaast staat ze ook in een winkel sinds kort. Maar gelukkig kunnen wij dus op reis naar ons mooie Tsjechië.

Dit keer gebruiken wij niet langer de krakkemikkige navigatie van de auto, maar gewoon google maps via de telefoon. Hierdoor gaan wij via de A7 naar Duitsland en vanwege werkzaamheden niet via de afsluitdijk. Anders dan voorgaande jaren is het verkeer rond een uurtje of 4 al wat drukker. Oei, zullen wij dan toch last krijgen van zwarte zaterdag? Maar dat blijkt reuze mee te vallen en ook de werkzaamheden in Duitsland zijn er op onze route nog maar nauwelijks. Het is wel weer even wennen dat bij afrekenen van bijvoorbeeld de brandstof steeds het (in Duitsland en ook Tsjechië verplichte) FFP2 mondkapje op moet, maar ach ook dat went snel. Ik ben in de haast alleen vergeten de speciale toiletsleutel voor Jelle te nemen, maar ach dan maar naar het toilet bij pompstations.

En zoals altijd zoeft het, een uitzondering daargelaten, lekker over de snelwegen van eerst Duitsland en vervolgens Tsjechië. En toch wel heerlijk dat er geen stop gemaakt hoeft te worden voor aanschaf van het vignet vlak over de grens. Anders dan wij de afgelopen jaren gewend zijn voert de weg naar ons vakantiehuis voor het overgrote deel over snelwegen als de D8 en vervolgens de D11. Daarbij lijkt het er sterk op dat het eeuwige werk aan de weg blijvend resultaat heeft gekregen. Maar zo hier en daar zie je mensen aan het werk.

Leek het er bij vertrek nog op dat wij zo rond 13.30 u ons vakantiehuis zouden bereiken, door alle stopjes en ook wat kleine files gaat de aankomsttijd via 15.00 u uiteindelijk naar 16.15 u. Eigenlijk is dat ieder jaar wel zo. Dankzij google maps komen wij vlak voor de deur van de eigenaar van ons vakantiehuis uit. Een wat oudere dame komt ons in redelijk goed Duits tegemoet. Ze heeft een jongeman bij zich, haar kleinzoon blijkt later, die gebrekkig Engels spreekt. Zoals gebruikelijk krijgen wij een tour door het huis en wordt de meterstand in onze aanwezigheid opgenomen. Ter afsluiting krijgen wij nog 2 doosje eieren en komkommers uit eigen tuin. Waarop wij de meegenomen cadeautjes uit Nederland afgeven.

Hierna nemen wij onze intrek in het mooie vakantiehuis. Na heel kort bij te zijn gekomen op het terras gaan wij naar de dichtstbijzijnde Lidl. Dat blijkt in Ovcary te zijn, waar overigens een tal van winkels te vinden is. En ook nog eens een Aziatisch (afhaal)restaurant, ideaal voor het avondeten. Immers tot pakweg donderdag kunnen wij niet met ons 4 uiteten, vanwege de verplichte isolatie van Tamar. Vlak na inslaan van de boodschappen bij de Lidl nemen wij dan ook ons avondeten mee bij de Aziaat. Dat wij ons vervolgens heerlijk op het terras laten smaken. Hierna volgt het gebruikelijke ritueel waarna wij uitgeput in bed ploffen. Einde van onze eerste dag in het geweldige Tsjechië.
 
Bovenaan