Zo zien Tsjechen hun immigranten

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 17-07-2012.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechische islamofoben voeren nepinvasie van IS uit in Praag.

  Tsjechische islamofoben hebben vandaag in het stadscentrum van Praag een nepinvasie van IS uitgevoerd. Met namaakwapens schoten zij in de lucht en riepen "Allahu Akbar", God is groot. Omstanders die een echte aanslag dachten mee te maken, sloegen in paniek op de vlucht.

  Bij de paniek raakten enkele mensen gewond en de politie, die eerst de namaakwapens had geïnspecteerd en toestemming had gegeven voor de actie, maakte een einde aan de nepinvasie.

  De activisten van het "Martin Konvicka Initiatief" waren verkleed als Arabieren, gevangenen uit Guantanamo en bedoeïenen. Ze hadden IS-vlaggen bij zich en reden rond in militaire voertuigen.

  Hoofdorganisator Martin Konvicka, een islamofobe rechts-extremist, had zich verkleed als bedoeïen en reed rond op een kameel. Hij rechtvaardigde de actie als een "parodie op de machtsovername door IS en een "absurd theater". De actie vond plaats op de 48e verjaardag van de invasie van het Warschaupact in Tsjecho-Slowakije, die een einde maakte aan de Praagse lente.

  De politie gaat nu na of de actievoerders de wet hebben overtreden. Er is namelijk een wet die stelt dat het verspreiden van valse en onrustwekkende geruchten bestraft kan worden met celstraffen tot vijf jaar.

  Een Belgische toerist liet aan het persbureau CTK weten dat hij de vertoning absoluut niet kon smaken.
  Bron deredactie.be.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------
  Tsjechische islamofoben geprobeerd om een islamitische staat inval in Praag te organiseren, verscheidene mensen raakten gewond.

  Anti-islamitische activist Martin Konvička veroorzaakt paniek op zondag in Praag ,zie radio.cz/en.

  Tsjechische islamofoben zien alle moslims als terroristen. Ze maken geen onderscheid tussen een gewone moslim en een vechter van Islamitische Staat. Ze zien ook alle vluchtelingen als potentiële terroristen.

  Voorafgaand aan het evenement, had de Tsjechische politie de replica wapens geïnspecteerd en vond ze aanvaardbaar.

  Miroslav Adamec, "The Martin Konvička Initiative 'woordvoerder, zei dat het evenement was bedoeld om mensen eraan te herinneren" wat er gebeurt dagelijks enkele duizenden kilometers van hier en nu zelfs komt naar ons, in Centraal- en West-Europa."
  Deel vertaling van Bron blisty.cz.
   
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Het stadskantoor Praag zal een islamofobe evenement die is gepland voor 11 september niet verbieden.

  Islamofoben onder aanvoering van Martin Konvička hebben een evenement getiteld "naar Mekka met de Humor" gepland voor de Saudische ambassade in Praag.
  "De gemeente moet de wet respecteren en er zijn geen juridische redenen om dit evenement te verbieden", zegt Vít Hofman, de woordvoerder van het stadskantoor Praag.

  De artikelen 355 en 356 van de Tsjechische Wetboek van Strafrecht verbieden haatdragende taal gericht tegen een godsdienst of een etnische groep, maar deze strafbare feiten worden zelden vervolgd in Tsjechië.
  Bron blisty.cz.
  -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Tsjechisch-talige hoaxes bedriegen online met beeldmateriaal van films en nieuwsberichten.

  Een video kan twee doelen dienen - actuele informatie of desinformatie, zoals het geval van deze beelden uit Peru ons laat zien. De video is van een demonstratie van studenten die eisen de opening van een universiteit ,de campus werd vijf jaar geleden gebouwd, maar blijft gesloten.De Tsjechisch talige Facebook-pagina met de naam "Evropa - Evropanům" (Europa voor de Europeanen) geïdentificeerd deze video beelden ten onrechte van een "islamitische invasie".
  Zie artikel op romea.cz/en.
  Tsjechen zijn kampioenen van het verspreiden van hoaxes op het internet schreef nieuwssite Pravo.
  Bron praguemonitor.com.
   
 3. ik herken me hier echt niet in. ik ga in praag 4 wonen, omgeving metro kacherov. op de plaatsen waar ik kom, ontmoet ik tsjechische vrienden, amerikaanse en zelfs uit ijsland en dat gaat echt prima samen.
   
 4. Misschien hangt het ook van de kleur en/of kleding van de immigrant af? In Nederland speelt dat evengoed in rol.
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  De verdoken massale stroom migranten waarover niemand in de EU spreekt

  Er is momenteel een massa-immigratie bezig in de EU die grotendeels onder de radar blijft. Ongeveer twee miljoen Oekraïners zijn al naar de EU gekomen. En de cijfers blijven sterk stijgen. Het zijn vooral voormalige Oostbloklanden die ze doelbewust opvangen om geen moslims meer te moeten toelaten. Maar velen trekken ook naar West-Europa.


  Het aantal Oekraïense migranten is vergelijkbaar met de toestroom uit moslimlanden. Alleen wordt het amper in de openbaarheid gebracht en stoort bijna niemand zich eraan.

  In 2012 ging het om 150.000 Oekraïners, in 2013 waren het er 240.000, in 2014 300.000 en vorig jaar 500.000. Zo bericht de gerenommeerde Duitse krant Die Welt.

  De meesten zijn geen vluchtelingen. Slechts 14.000 personen dienden een asielaanvraag in. Vaak ook omdat ze beseffen dat ze weinig kans maken op een positieve uitkomst. Als arbeidskracht zijn ze wel welkom in de oostelijke EU-lidstaten.

  Visegrad
  De zogenoemde Visegrad-landen - Polen, Hongarije, Slowakije en Tsjechië - juichen deze massa-immigratie toe. Ze zien daarin de redding van het christelijke Avondland. De vergrijzing en het tekort aan arbeidskrachten willen ze niet oplossen door vluchtelingen uit moslimlanden op te vangen maar wel met migranten uit christelijke buurlanden. De voormalige Oostbloklanden staan niet open voor moslims omdat ze problemen vrezen bij hun integratie.

  Tsjechië heeft een aanwervingsprogramma op poten gezet dat doelgericht Oekraïners aantrekt. Zo zijn er al 100.000 naar het land gekomen. Ook Hongarije heeft discreet wetten aangepast om het Oekraïners makkelijker te maken om in het land aan de slag te gaan. In Polen alleen al leven en werken volgens de regering minstens een miljoen Oekraïners. Velen zijn echter van daar naar andere EU-lidtstaten getrokken. Eind 2014 waren er 230.000 Oekraïners in Italië aangemeld, ongeveer 130.000 in Duitsland, 100.000 in Spanje, zo'n 40.000 in Portugal en naar schatting 30.000 in het Verenigd Koninkrijk.

  Illegale toestroom
  Het is voor Oekraïners moeilijk om zich in het Verenigd Koninkrijk te vestigen. Daarom zou er sprake zijn van een grote illegale toestroom. Vorige week nog werd een smokkelnetwerk opgerold dat 6.000 Oekraïners met valse Poolse identiteitsbewijzen het land had binnengesmokkeld.

  Volgens de nieuwste statistieken stijgt het aantal Oekraïense migranten in de EU exponentieel. Vorig jaar kwamen er 500.000 naar de EU. Maar om hoeveel migranten gaat het werkelijk?

  Volksverhuizing
  Volgens Die Welt is een schatting van 2 miljoen niet overdreven. In de grond vindt er een Europese volksverhuizing plaats. Jonge mensen uit Polen en Hongarije trekken naar het Westen en Noorden terwijl mensen uit Oekraïne naar de Visegrad-landen gaan om de gaten op de arbeidsmarkt op te vullen.

  Bron: demorgen.be
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Lidl-reclame lokt racisme uit in Tsjechië.

  Een zwart model met capuchon in een Tsjechische folder van Lidl lokt een stortvloed aan racistische reacties uit.

  Een jonge zwarte man als model in de nieuwste folder van de Duitse supermarktketen Lidl in Tsjechië leidt tot een storm aan negatieve reacties. Een aantal ervan is racistisch, een ander deel uit kritiek op Lidl zelf. Bij die laatste reacties gaat het met name om de arbeidsomstandigheden en salariëring van de werknemers bij Lidl in Tsjechië en het feit dat dit bedrijf een Duits management heeft.
  Bronnen oa nd.nl , blisty.cz , welt.de.

  De Duitse model heeft op zijn instagram gereageerd op het gebeuren in Tsjechië met humor:
  alpha_dia_Thank you for the love ❤️ #czechbeerisbetterthenfromgermany #keepsmiling
  screenshot.09-01-2017 23.39.21.png
   
  reggie vindt dit leuk/interessant.
 7. Ik kan me goed voorstellen dat de Vysegrad landen liever Oekraïners hebben dan Moslims, als ze op deze manier de quota opgelegd door Brussel kunnen omzeilen geef ik ze groot gelijk. Oekraïners zijn goede mensen, ze hebben mij geholpen met klusjes en daar is niets op aan te merken. Vriendelijke goedlachse mensen, die niet te beroerd zijn om de handen uit de mouwen te steken.
   
  elske vindt dit leuk/interessant.
 8. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Gek genoeg hoor ik louter tevreden mensen die bij lidl werken en dus ook over hen salaris....
   
 9. JCD

  JCD

  PRAAG - Tsjechië wil geen vluchtelingen meer opnemen. Dat heeft de Tsjechische minister van Binnenlandse Zaken Milan Chovanec gezegd.

  In het kader van het Europees quotasysteem heeft het land tot nu toe slechts twaalf vluchtelingen uit Griekenland opgenomen. Afspraak was dat dat er in totaal 2978 zouden zijn uit zowel Griekenland als Italië. Toch is Tsjechië niet van plan meer migranten op te nemen, zei Chovanec.
  Gevaar
  Reden voor de opnamestop noemt het gevaar van vluchtelingen voor de binnenlandse veiligheid. Hij neemt een eventuele boete van de Europese Commissie voor lief. Dat is het waard, aldus de minister. „Je mag deze mensen niet zonder controle het land binnenlaten.”

  Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Roemenië boden vanaf het begin al weerstand tegen het Europese asielbeleid van de Europese Commissie.

  Bron: De Telegraaf
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 10. Asociaal
   
  dennuzzz en camyl vinden dit leuk/interessant.
 11. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Bovenstaande krant heeft niet alles over genomen wat wel te lezen is op Gazet van Antwerpen.
  Deze toevoeging is juist belangrijk om hun standpunt te begrijpen.
  Bron gva.be Zie ook prag-aktuell.cz.

  De Tsjechische media hebben het over 1600 vluchtelingen die ze zouden opnemen.
  Ze willen zeker weten wie ze in hun land toelaten en niet klakkeloos vluchtelingen opnemen en daarna pas uitzoeken of deze mensen echt recht hebben op asiel. Deze procedures zijn langdurig en complex terwijl de groep vluchtelingen niet zolang op een plaats verblijven om een goed onderzoek te kunnen doen.
   
 12. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Czech politician calls police on American couple - because they're black. Bron oa romea.cz/en/news + tyden.cz.
  Roman Sedlačík is kandidaat voor kamer van afgevaardigden 2017 .
  Hij zag in Hodonín een Amerikaanse soldaat met zijn vrouw aan voor moslims en belde de politie.
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 13. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Tsjechische gepensioneerde zou Islamitische aanvallen hebben gefingeerd

  De Tsjechische politie heeft in februari een man van 70 jaar gearresteerd. Het blijkt dat de oude man bomen omgezaagd had zodat die over de spoorlijn vielen.

  De gepensioneerde had brieven in slecht Arabisch achtergelaten in de buurt van de stad Mladá Boleslav in de regio Midden-Bohemen. Zijn acties leidden tot de botsing van treinen tegen de bomen, maar gelukkig raakte niemand gewond. Dit gebeurde vorig jaar op 1 juni tussen Bakov nad Jizerou en Mladá Boleslav, de tweede op 28 juli nabij Bělá pod Bezdězem.

  Volgens de Tsjechische mediaberichten was de naamloze man een fanatieke aanhanger van de radiale nationalistische oppositie Freedom Party, die zich tegen de islam verzet en een eind wil maken aan alle islamitische immigratie naar het land.
  De 70-jarige man staat een gevangenisstraf van 5 tot 15 jaar te wachten als hij schuldig wordt bevonden.

  Bronnen oa praguemorning.cz + radio.cz/de.
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

 15. dennuzzz

  dennuzzz Donateur

  Hij vindt het vast te weinig!
   
  kuurgast en PuNkEnStEiN vinden dit leuk/interessant.
 16. Gezien het pensioen wat de meesten ontvangen is het helemaal niet zo een slechte zet. Had het alleen beter in Nederland kunnen doen.
   
 17. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Hoe is het om een buitenlander te zijn in Tsjechië? Je kunt het proberen in een avonturenspel.

  "Je bent Hiroto Sasai, je bent geboren op 23 juni 1985 in Osaka, je bent afgestudeerd aan een middelbare school voor economie, en je gaat naar Europa voor nieuwe banen en contacten,"las ik uit de loting voor wie ik de komende tientallen minuten zal spelen. Op de Hybernská Campus is het Migra-ervaringsspel, georganiseerd door het Kolektiv 115, net begonnen. Je kunt ervaren hoe het voelt om een buitenlander in Tsjechië te zijn.

  Editor Alžběta Medková probeerde Migra:
  In het begin trekt elke speler een karakter en financieel bedrag. De eerste stop is de buitenlandse politie, maar dat is wat onze eindeloze, wrede reis door de autoriteiten net begint - van de buitenlandse politie naar de zorgverzekeraar, van de verzekeringsmaatschappij naar het woonkantoor en het arbeidsbureau en weer terug, allemaal verschillende keren. Het verkrijgen van alle benodigde stempels is op zichzelf al lang genoeg. Bovendien helpen officials die door teamleden worden gespeeld de buitenlanders niet veel, eerder het tegenovergestelde. Ik was eindelijk klaar met het spel na bijna twee uur, maar mijn figuur van een rijke Japanner had het gemakkelijk. Sommige teamgenoten die bijvoorbeeld de identiteit van een 19-jarige Somaliërs zonder geld hebben getekend, spelen mogelijk zelfs nu Migra.

  Tijdens het spel wilde Kolektiv 115 de aandacht vestigen op het veeleisende bureaucratische proces dat aanvragers moeten doorlopen in Tsjechië. "Veel Tsjechen kunnen zich niet eens de bureaucratische rotzooi voorstellen die je moet doormaken als je je hier wilt vestigen", legt Emil uit, waarom het team dit spel heeft uitgevonden. "Het begint met fundamentele dingen als het feit dat Engels niet bij de autoriteiten wordt gesproken, het lijkt me bij het immigratiekantoor best ongelooflijk", zegt Emil, die als buitenlander zijn eigen ervaring heeft met het aanvragen van een verblijfsvergunning. Zijn woorden worden ook bevestigd door een van mijn teamgenoten, oorspronkelijk een Fransman, die in Tsjechië kwam werken. "De game is echt ongeveer hetzelfde als mijn ervaring tot nu toe, zoveel papierwerk en rondlopen in verschillende kantoren die niet met elkaar communiceren," vertelt hij me terwijl we in de rij staan voor het arbeidsbureau. "Je mist nog steeds wat papieren, niemand kan je adviseren, het is echt heel ingewikkeld."

  "We zijn niet zozeer bezig dit te zeggen en dit moet veranderen, maar eerder om te laten zien wat een persoon die hier een legaal verblijf wil krijgen, ervaart", zegt Emil. Het team heeft het spel twee keer georganiseerd en wil het in de toekomst graag aan scholen aanbieden.
  Bron wave.rozhlas.cz.
   
 18. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Opmars van haat: ‘We gaan alle moslims doden’

  Een moskee in de tweede Tsjechische stad Brno werd ontsierd door graffiti. Er werd gedreigd om alle moslims te doden. Dat maakte de politie zaterdag bekend. “Verspreid de Islam niet in dit land, of anders zullen we je doden”, zou er te lezen staan. “We onderzoeken de zaak sinds vrijdagnamiddag. We gaan uit van beschadiging van eigendom”, vertelde woordvoerder Bohumil Malasek aan het Franse persbureau AFP. De dader riskeert een veroordeling tot een jaar gevangenisstraf.


  [​IMG]
  Tsjechische moskee ontsiert door doodsbedreigingen in graffiti

  “We beschouwen dit als een ernstige bedreiging. Dit gaat niet om anoniem geroep op internet”, aldus Muneeb Hassan Alrawi, hoofd van het Tsjechische centrum van de moslimgemeenschap. “We moeten dit zien in het kader van de wereldwijde trend van aanvallen op moskeeën en van de vijandige sfeer in Tsjechië”, vertelde hij aan het persbureau CTK.

  De toestroom van migranten in Europa bereikte een hoogtepunt in 2015. In Tsjechië veroorzaakte dit ook anti-islamitische gevoelens, ook al wonen daar niet zo veel moslims. De meeste vluchtelingen reizen namelijk naar meer welvarende landen zoals Duitsland en Zweden. Volgens een census in 2011 woonden er in de EU-lidstaat Tsjechië 3.358 moslims op een totale bevolking van 10,7 miljoen. Volgens onofficiële schattingen zou de moslimgemeenschap uit 10.000 tot 20.000 leden bestaan.

  Bron: dejongeturken.com
   
 19. " zou er te lezen staan."?????? Het staat er gewoon.
   
 20. kuurgast

  kuurgast Donateur

Deel deze pagina