Ziekenhuis in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

In augustus met volle moed op vakantie naar Tsjechie. We gingen voor de tweede keer dit jaar naar Lodenice janska. We zouden drie volle weken gaan, hadden alles gepland.

We vertrokken op 18 augustus met slecht weer in Nederland. Bij aankomst in Tsjechie was het weer heerlijk. De eigenaar stond ons al op te wachten en was blij dat we zo vroeg waren.
In de avond heerlijk gegeten in plaatselijk restaurant.

De zondag zijn we naar Praag gereden. Auto geparkeerd bij Zlicin daar een openbaar vervoerkaart gekocht voor 15 dagen. Met metro naar het centrum gereden.
Bij ticketbox voor de opera kaarten gekocht voor de uitvoering van The Kiss. Dit was een premiere in het Narodni trivaldo.
Heerlijk gewandeld door Praag en diverse plekjes ondekt waar we nog niet geweest waren.
In de avond weer heerlijk gegeten.
De dierentuin op maandag was een belevenis; wat een prachtige dierentuin. Zo dicht bij de dieren waren we nog nooit geweest. Schitterende omgeving ook in de dierentuin.
Dinsdag zijn naar de boven gelopen vlak bij het paleis en hebben we een tentoonstelling van beroemde meesters bezocht.

Woensdag naar Crast gereden. een dorpje vlak bij neratovice. We hebben daar vrienden zitten. Heerlijk gegeten en gedronken en lekker bijgepraat. Hadden elkaar al 3 maanden niet meer gesproken.

Donderdag zijn we de hele dag in Praag aan het lopen geweest. Allerlei plaatsen bezocht waar we nog nooit aan toegekomen waren. Ook een boottocht gemaakt over de Moldau. Was wel aardig maar ik had er meer van verwacht.

Vrijdag thuis gebleven, voelde me niet echt lekker.
Zaterdag nog wat rustig aan gedaan lekker op terras in de tuin gezeten.

Zondag voelde ik me echt beroerd. Ben naar eerste hulp gereden in Beroun. Conclusie: Bloedruk veel te hoog. Mocht niet meer naar huis men was bang voor of hart- of herseninfarct. Hartfilm was prima, met infuus en spuiten bloeddruk omlaag proberen te brengen.
Met ambulance naar ziekenhuis in Horocevice. De neuroloog vond het beter om de hier nacht te blijven.

Maandag ochtend hersenfilm gemaakt. Alles was goed. Maandagmiddag ontslagen uit ziekenhuis.
De specialisten spreken best goed engels, maar het personeel helemaal niet. Was dus echt handen en voetenwerk. De verzorging was goed, wel heel eenvoudig. Echt 30 jaar terug in de tijd. Al bij goed en adeqaat geholpen.

Dinsdag morgen zijn we vroegtijdig naar nederland vertrokken. Op advies van doktoren was het beter terug te gaan en in nederland verder te kijken wat er nu echt aan de hand was.

Ben nu sind half oktober weer aan het werk. Stress en een zonnesteek waren de boosdoeners.
We hopen volgend jaar maar op een langer verblijf in ons tweede vaderland.
 
Poeh Wout, da's geen manier om je vakantie vaker te vieren. Gelukkig heb je het er verder heelhuids van af gebracht. Hoe is je gezondheid inmiddels?
Inderdaad maar duimen dat je de volgende keer gewoon een onbezorgde, relaxte vakantie kan vieren. Sterkte hoor! :)
 
Fijn dat het zo goed is afgelopen, dat is niet oké. Zo zie je maar. De volgende vakantie geen gestres meer, op tijd in de schaduw en natuurlijk alleen maar genieten.
 
Beste Wout,

Wat een verhaal.

Als je de volgende keer op vakantie gaat: blijf eerst 2 dagen thuis om bij te komen van de werkdruk.

Het niets doen op vakantie komt dan veel minder hard aan.

Je lichaam en geest zijn zo elke dag bezig, als je het ineens minder hard gaat den krijg je problemen.

De onrust moet weg.

Ennuh, zonder jouw draait de wereld ook wel door, dus neem afstand en geniet van ht leven.

Pak een biertje en laat je niet gek maken.

Succes de volgende keer en doe op de vakantie eens helemaal niets.

groet.
 
Fijn dat het weer goed met je gaat en ik kan de raad van Kukel alleen maar bevestigen.
Wij zijn een aantal jaren op vakantie gegaan de dag na mijn laatste werkdag, vrijdagavond thuis, zaterdagmorgen vertrekken. je komt jezelf dan een keer tegen in de vakantie.
Nu vertrekken we dinsdag of woensdag en dat bevalt veel beter.
 
Gelukkig is het allemaal goed afgelopen Wout en kun je volgend jaar weer genieten van Tsjechië.

Hoe gaat het nu met je? Denk eraan, stress is de grootste boosdoener (volgens mij), doe het rustig aan.
 
Wat vervelend om je vakantie zo te moeten eindigen.
Gelukkig gaat het nu een stuk beter met je!
Ik weet hoe je je gevoeld moet hebben want wij zijn in 2006
een week eerder dan gepland naar huis moeten vertrekken, ook ivm gezondheidsproblemen.
 
Ja dat is een vervelende ervaring in je vakantie,gellukkig gaat het nu weer goed met de gezondheid, en de volgende vakantie een:groet:
:ziek: :warm: Wat fijn om te horen dat het in het ziekenhuis goed is gegaan,Zo krijgen de mensen tenminste vertrouwen in de mediche zorg in Tsjechie.
Ook onze ervaring is zeer positief over de artsen en alles wat er omheen hangt in de zorg
 
een hele belevenis om in het buitenland naar een ziekenhuis te gaan.
mijn man is twee keer in een ziekenhuis geweest
1 keer in tjechie en ook een keer in slowakije,hier werd ook door de meeste dokters geen engels gesproken alleen 1 dokter.
gelukkig kunnen we wat russisch spreken en daar hebben we ons wel wat verstaanbaar kunnen maken.
toen hij uit het ziekenhuis kwam zijn we de volgende dag meteen terug naar tjechie gereden omdat we dat toch prettiger vonden,als het nog eens zou gebeuren.
 

Macek

Geroyeerd Lid
Ja, ja, ik zal mijn bek maar niet opentrekken. Heb mijn verzekering dusdanig veranderd dat ik indien nodig zo snel mogelijk naar Nederland wordt gebracht en ik spreek uit ervaring!!!
 
Ik ben een keer in Slowakije op de camping gevallen, spijker in mijn hand, hechten... In Tsechie, dag of wat later, bleek het ontstoken, moest weer open en kreeg giga-hoeveelheid antibiotica, wat ze in Slowakije 'vergeten' waren... In Tsjechie vonden wij de zorg beter georganiseerd dan in Slowakije.
 

Vodnik

† In Memoriam
Mijn ervaringen met de gezondheidszorg zijn zonder meer goed, sinds ik een "normale" CZ verzekering (VZP) heb zellfs beter dan met mijn vroegere verzekering speciaal voor buitenlanders.
Of er engels gesproken wordt is heel wisselend waar je bent maar in alle gevallen doet men z'n best jete begrijpen is mijn ervaring.

Er is slechts een ding dat ik niet goed vind, ze staan te snel klaar met anti-biotica! (in tegenstelling met de andere ervaringen die hier genoemd worden)

mijn ervaringen zijn overigens beperkt, te gezond! (maar wel kennisgemaakt met ziekenhuizen en hun bedden)
 
De chirurgen zijn in ieder geval zeer veelzijdig! Overdag snijden ze patiënten open (en naaien ze weer dicht uiteraard) en 's avonds staan ze in de keuken van hun restaurant paling te stoven voor hun aan aal verslaafde Hollandse gasten.
 

Macek

Geroyeerd Lid
Ik had in mijn geval liever dat ze wat minder veelzijdig waren, nu weet ik misschien waar de infectie vandaan komt, chirurgen die staan te koken in hun restaurant, gekker moet het niet worden!
 
Jeetje.. Gelukkig maar dat je het er idd goed vanaf hebt gebracht.. En wat een geluk dat je zo snel werd ontslagen uit het ziekenhuis! De oom van mijn vriend hebben ze er 2 weken gehouden nadat hij verschillende botbreuken had (gevallen met skiën..) terwijl hij handig per ambulance naar NL vervoerd kon worden. Maar ze kwamen elke keer met een ander probleem: dan weer een gescheurde milt, dan weer dit, dan weer dat (dat van die milt was waarschijnlijk helemaal niet waar) dus zo bleven we aan de gang. Waarschijnlijk was dit allemaal geldklopperij van het ziekenhuis uit, zo heb ik horen vertellen. Weet er het fijne ook niet van, maar ik weet wel dat hij er veel te lang gelegen heeft.. Wat een ellende was dat toen zeg!
Maar iig wel een pluspunt dat de specialisten redelijk goed Engels spreken, maar met het verplegend personeel is het handen en voetenwerk :(
Mijn tip: probeer niet in het ziekenhuis te belanden in Tsjechië! :kind:
 
2x een kind ter wereld gebracht, waarvan 1 met complicaties, veel gasten in diverse ziekenhuizen gehad (van gebroken benen, ribben, rugletsel, hartaanval, oogoperaties tot een sterfgeval) en alleen maar lof.
Ik heb het dan over de ziekenhuizen in Dvur Kralove, Trutnov, Hradec Kralove en Jilemnice. Het grootste probleem is denk ik communicatie en cultuur (dan is die verplichte basiscursus in die andere topic niet zo slecht).
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Ik ben het helemaal met Nancy eens! Ook 1 kind ter wereld gebracht, voet in gips gekregen, operatie aan baarmoederhals gehad, alle 3 verschillende ziekenhuizen. Niks dan lof, ik ben uitstekend verzorgd. De soms lastige taalbarriere was geheel aan mezelf te wijten. Ik ben toch geemigreerd. Beetje aanpassen doet wonderen.
 
Heb hier zelf onderhand een paar ziekenhuizen van binnen gezien (gebroken enkel), hierna fysiotherapie (is echt veel beter dan in Ned) en fysiotherapie voor mijn rug, samen onze huisarts plus tandarts en oogarts bezocht.
Wachttijden hebben we hier nog niet meegemaakt en we zijn hier dan ook heel tevreden over.
 
Hoi Wouter'
Fijn dat het zo goed is afgelopen met je problemen. Zelf ben ik al enkele keren in het ziekenhuis geweest. Niet voor mij persoolijk (1 x) , maar met anderen. Ook in Beroun was de ontvangst en de behandeling goed, maar simpel en sober. Heel vriendelijke artsen en personeel is mijn ervaring. Maar als er nu iemand aan mij vraagt wat hij het beste kan doen, dan stuur ik hem/haar naar MOTOL in Praag. Dit is een universiteitsziekenhuis met een super goede uitrusting en een perfecte behandeling. Ook daar is de verzorging niet wat je in Nederland hebt. Dit heb ik verschillende keren zelf ondervonden met volwassenen en met kinderen.
Dus als er nog eens iets gebeurt, wat ik niet hoop, ga dan eens naar MOTOL in Praag.
Groejes,
Hugo
 
Bovenaan