Zevenjarige jongen vermist op Praag CS

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Sinds zaterdagochtend zoekt de politie naar een zevenjarig jongetje dat verdwaald is op het Centraal Station van Praag. De politie vraagt het publiek of ze de jongen hebben gezien. Het kind droeg een blauw jasje en een groene hoed.

BSE880619_staensoubor.jpg

Sinds zaterdagochtend zoekt de politie naar de zesjarige František Srna. | foto: Kateřina Harudová

"We kregen een bericht dat de zevenjarige František Srna rond half tien 's ochtends verdwaald was op Wilsonova nádraží", zei Jan Rybanský, de regionale politiewoordvoerder, tegen iDNES.cz. De jongen moet ergens op weg naar het perron zijn verdwaald. Hij zou op reis gaan met een groep verkenners. De rector ontdekte dat één kind vermist was, en deed aangifte bij de politie.

'Er is een zoekactie gestart en we hebben de informatie dat we een jongen zoeken in het hele land naar de politie gestuurd. Er kwam een speurder ter plaatse, een opsporingsambtenaar die op zoek is naar mensen ”, legt een politiewoordvoerder uit.

Op dit moment inspecteert de politie plaatsen die dicht bij de jongens liggen. De politie heeft de familie ingelicht.

"De vermiste wordt beschouwd als een 'kind in gevaar', hij staat nog niet in de database", zei Rybanský. Volgens hem worden de jongens gefouilleerd door rechercheurs en politieagenten die normaal op straat zijn. "Indien nodig zullen we extra politieagenten inzetten", zei hij.

De politie wendt zich tot het grote publiek voor hulp. "Als u de jongen hebt gezien of weet waar hij zou kunnen verblijven, neem dan contact op met het noodnummer 158. Houd de jongen indien mogelijk zelf vast, informeer lijn 158 en wacht tot de politiepatrouille arriveert, dank u," voegde Rybanský toe.

Bron: https://www.idnes.cz/praha/zpravy/pohresovany-chlapec-hlavni-nadrazi.A201212_140430_praha-zpravy_bse

Nog meer foto's...

https://www.idnes.cz/praha/zpravy/p...aha-zpravy_bse/foto/BSE880619_staensoubor.jpg

De politie-website: https://aplikace.policie.cz/patrani...o1rlLjY4G1mLDOECdJdn1EUUgaQ0YIjTDT7Yr1mRIBSh0

Hopelijk geraakt hij snel terecht! Als hij op een andere trein gestapt is, kan hij overal in het land zitten!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Bovenaan