Bier & Wijn Zeven dingen die je niet weet over Tsjechisch bier

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Bier zal blijven stijgen in prijs​

Nadat de prijs van bier begin dit jaar steeg, moeten de consumenten zich voorbereiden op verdere prijsstijgingen. Ze kunnen echter lager zijn dan sommige andere voedingsproducten, die meer dan tien procent duurder kunnen zijn. De bierprijzen zullen gedurende het jaar geleidelijk stijgen.

"Bier zal duurder worden dan andere landbouwproducten. De stijging zal echter niet zo groot zijn, omdat de bierprijzen in ons land continu stijgen en dit jaar hetzelfde zullen zijn. Een prijsstijging in de orde van procentuele eenheden kan worden verwacht, "vertelde agrarisch analist Petr Havel aan Práva.

"Het zal niet in de eerste plaats dure hop zijn, maar een algemene stijging van de kosten, zoals de prijs van arbeid, energie, meststoffen of verpakkingen. De prijs zal ook het feit weerspiegelen dat hoptelers sommige van de tot nu toe gebruikte chemicaliën niet langer kunnen gebruiken, "voegde Havel eraan toe.

Zijn woorden werden ook bevestigd door Michal Voldřich, voorzitter van de Tsjechisch-Moravische Vereniging van Mini-Brouwerijen. "Omdat nog meer nieuwe inputs in de productie duurder worden na Nieuwjaar, gaan we ervan uit dat de prijzen van onze producten dit jaar zeker zullen stijgen. De prijsstijging zal geleidelijk zijn, maar afhankelijk van de situatie kan deze het hele jaar door plaatsvinden", zei hij.

De plannen worden geheim gehouden

Pivovary Staropramen is terughoudend om commentaar te geven op het toekomstige prijsbeleid. Het heeft de prijs van geselecteerde bieren op fles sinds januari verhoogd. "De belangrijkste reden was een aanzienlijke stijging van de prijzen van een aantal belangrijke inputs, met name de kosten van verpakkingen, grondstoffen, energie en logistiek. Gemiddeld is de prijs van geselecteerde verpakte bieren voor onze zakenpartners met zo'n zes procent gestegen', zegt bedrijfswoordvoerder Denisa Mylbachrová.

Budvar verhoogde ook zijn productie met drie procent in januari en Prazdroj verhoogde de prijzen met hetzelfde bedrag in de herfst.
Heineken, dat in Tsjechië merken als Krušovice, Březňák, Starobrno en Zlatopramen produceert, is momenteel niet van plan de prijzen te verhogen. "We blijven echter de ontwikkeling van de prijzen van grondstoffen, energie en andere inputs volgen. Wat betreft de impact van de huidige ontwikkelingen, we proberen deze te minimaliseren door de efficiëntie van onze processen en de introductie van nieuwe technologieën, "zei Dita Vašíčková.

bron: novinky.cz
 
Bovenaan