Zeker twee doden door brand in hotel Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Doden door brand in hotel Praag

Bron: ANP, AD - 20 januari 2018

Door een brand in een hotel in het centrum van Praag zijn zeker twee mensen omgekomen. Dat melden hulpdiensten op de Tsjechische televisie.

Ongeveer veertig mensen zijn gewond geraakt. De brandweer sloeg groot alarm en zette onder andere drie ladderwagens in. Diverse hotelgasten moesten door de hulpdiensten worden gereanimeerd, waarschijnlijk omdat zij rook hadden ingeademd. Volgens lokale media verspreidde de rook zich razendsnel via de luchtverversing.

1.JPG

Het hotel, Eurostars David, is gevestigd in een historisch gebouw in Naplavni, aan de oevers van de Moldau.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
Ongeveer 40 mensen moesten worden geëvacueerd vanuit het hotel.
2 doden. Totaal behandeld 9 mensen - 5 zwaar, 1 matig en 3 lichtgewond. Bij 4 letsels werd reanimatie uitgevoerd, waarvan 3 hartherstel werd hersteld. Onder de gewonden bevinden zich 2 brandweermannen die waren gevallen.
Bron prazsky.denik.cz.
 

Ad Verschoor

Donateur
nederlandse-gewonden-brand-hotel-praag.jpg

Nederlandse gewonden door brand hotel Praag

Bij de hotelbrand in de Tsjechische hoofdstad Praag zijn ook Nederlandse gewonden gevallen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zegt zondag bekend te zijn met twee Nederlanders die zijn opgenomen in het ziekenhuis. Het gaat om een ouder echtpaar van 82 en 78 jaar.

De Nederlandse ambassade heeft contact met reisgenoten ter plaatse en staat klaar om te helpen als er een hulpvraag komt, aldus een woordvoerster van het ministerie. Verder is ook de alarmcentrale ingeschakeld.

Door de brand, die zaterdagavond uitbrak hotel Eurostars David, vielen vier doden. Aanvankelijk was sprake van tientallen gewonden, maar de meeste mensen hoefden niet naar het ziekenhuis. Ze hadden volgens Tsjechische media rook ingeademd en konden ter plekke worden behandeld.

De autoriteiten doen nog onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Bron: nu.nl
 
Bovenaan