Wonen in Tsjechië

Topic in 'Wonen & Werken' gestart door J.J, 19-01-2020.

 1. Mooi verwoord Feertje
   
 2. J.J

  J.J

  Ha @feertje22 daar hoef je niet bang voor te zijn, we zijn behoorlijk zelfstandig en door het leven geschraagd.
  Dakloos geweest door de nasleep van een echtscheiding, dat alleen al kan een hele impact hebben.
  Mijn huidige echtgenote heeft nog veel meer meegemaakt, heeft met een stukje van haar leven studiemateriaal aan het UMCG geleverd. De specialisten waren verbijsterd dat ze daar geheel zelf weer bovenop was gekomen, daarna heeft ze nog weer veel meegemaakt en samen ook nog.
  Wij zijn op een breed gebied ervaringsdeskundigen, en dat met veel succes doorstaan geheel zonder zogenaamde specialisten.

  Maar we staan open voor mensen die weer ervaring hebben op een geheel ander gebied, zoals naar een ander land verhuizen, jullie ervaringen zijn als boter op de boterham.

  Misschien maken we het jullie gemakkelijker om ons met tips bij te staan, door een stukje van onszelf te vertellen en te laten zien dat we krachtige mensen zijn, die openstaan voor een ander leven, zeg maar opnieuw beginnen, en te genieten van de jaren die nog voor ons liggen.

  We zien hier in de ouderenflat veel mensen die uitgeblust zijn, vervallen in verveling wachtend op het einde. Daar passen we voor, we hebben ontzettend veel geleerd in het leven en gaan er nog voor.
  Op gebied van zelfredzaamheid, gezondheid, echt gezonde voeding, zelfgenezing.
   
 3. Dat is allemaal heel sterk van jullie, mijn complimenten hoor. :top:
  Maar doe je ook iets met de hier gegeven tips, zoals dit forum doorspitten? Want echt, de meeste van jullie vragen zijn al vele malen eerder gesteld en beantwoord. Even zoeken en je vindt ontzettend veel nuttige informatie over (emigratie naar) Tsjechië, en over hoe het daar is. Lees het goed door en als je dan nog vragen hebt, stel ze dan in die reeds bestaande onderwerpen. Dan kom je een heel stuk verder.
  Succes!:wow:
   
  curious, dennuzzz en kobus vinden dit leuk.
 4. J.J

  J.J

  Bedankt @PuNkEnStEiN Respect voor je reactie.
  Tuurlijk zijn NL een heel bijzonder land en hoe het zich heeft op gesteld met veel dingen, ik heb nog mee gemaakt dat Mies Bouwman de inzameling heeft gedaan voor 'Open het Dorp" en hoe gul onze Nederlanders hebben gegeven, ook bij rampen de Nederlanders gaven altijd gul, en andere hulp aan het buiteland, ja het is een geweldig volk.
  Maar heel triest genoeg vallen er ook burgers buiten de boot en maken van af hun geboorte de verschrikkelijkste dingen mee, en mijn geliefde en ik zijn wat dat betreft zeker de verkorene te zijn, en familie van beide kanten hebben misdaden ten opzichte van ons gepleegd, en hebben ons zeer slecht gemaakt en daar door wat zij hebben gedaan verdoezelt en wij hebben het niet openbaar gemaakt, waarom we waren te zacht, gingen gebukt, en waren ook nog eens te vergevend gezind.
  Contact arm zijn we verder het leven door gegaan, en nu moeten voor ons zelf kiezen, nu op AOW leeftijd willen we er nog wat van maken, dat mag dat verdienen we, ondanks alle ellende zijn we eerlijk gebleven hebben niets ten koste van anderen gedaan, we mogen trost op ons zelf zijn.

  Door alles met elkaar zijn we overlevers geworden, ja om je leven lang zachtmoedig en vriendelijk te blijven is zeer veel kracht nodig en dat hebben wij, wij zijn zeer krachtig en ook nog eens aardig, maar kom niet aan één van ons beiden dan heeft iemand een probleem en dat moet ook wij staan voor elkaar en de wederhelft is ons zeer dierbaar.
  Er gaat haast geen dag voorbij of we hebben we ergens lol om en liggen vaak in een knoop hoe de ander doet of reageert.
  Wij hebben apart van elkaar dus kinderen, die missen ontzetten veel door ons niet mee te maken, ze zouden gekoesterd en gelieft worden, maar helaas mag dat niet zo zijn, als kleine kinderen hebben we za al moeten missen, we zijn door een hel gegaan, zo hebben we ze gemist, we verwennen elkaar vaak om over hun te vertellen, de liefde nog even te koesteren, en af en toe ons even te laten gaan met het uitbarsten van tranen, en dan lachten we weer en gegeven elkaar een dikke knuffel met omhelzingen.

  Ja jullie hebben er een paar pareltjes bij, die nog steeds om mensen kunnen geven maar het wordt je vaak wel heeeeel moeilijk gemaakt, maar daar zien we maar weer overheen, we redden ons best met wat we nog hebben en kunnen, en zien uit naar de toekomst waar het ook mag zijn hier hebben we niets meer, en we zijn al ver wat betreft ontspullen, en hebben ons al losgemaakt.

  Ja jullie hebben wat in ons losgemaakt, eindelijk is er een ietsepietsje naar buiten gekomen, en jullie hebben de eer.
  Wat jullie ook schreven of nu over ons denken, ja het hoort bij ons leven, zo gaan de dingen, wij zijn te veel omvattend te complex, geen Psycholoog of Psychiater kan ons bevatten, het is gewoon te veel, ja we hebben er enorm van geleerd, en leren nog elke dag bij.

  Dag beste mensen, neem het niet zwaarder op dan wij.
  Dag bikkel uit Den Haag, en nog bedankt.:top::beleefd:
   
  PuNkEnStEiN en A.Smit vinden dit leuk.
 5. Gisteren om 12.45 uur een windvlaag als bijdrage in Tsjechië na de storm in NL en DE. Gelijk viel de stroom uit. Die is vandaag om 11.15 uur hersteld. Betekent 22,5 uur zonder elektriciteit. Donker in huis, lezen alleen bij het raam, maar dan zit je kouder omdat ik een houtkachel in het midden heb. Had ik CV of warmtepomp of elektrische verwarming, dan zat ik een dag in de kou. Hoe een diepvrieskast dit overleefd heeft weet ik niet, want ik heb ook in de koelkast nu geen diepvries. In de avond met een paar kaarsjes dicht bij de kachel met wat muziek die ik vastlegde op een smartphone en wat muziek van de radio daarop de avond doorgekomen.
  Zie andere items op dit forum over ideeën om dit probleem op te lossen.
   
  J.J en A.Smit vinden dit leuk.

Deel deze pagina