Wintertijd

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
wintertijd 2022.PNG

De wintertijd valt dit jaar op zondag 30 oktober. Om 03:00 uur gaat de klok terug naar 02:00 uur, waardoor de nacht van zaterdag op zondag een uur langer wordt. De astronomische tijd geldt voor de komende vijf maanden, dus tot de laatste zondag van maart (26 maart) volgend jaar.

In 1979 werd in Tsjecho-Slowakije de jaarlijkse zomertijd ingevoerd.
Volgens eerdere plannen zou in 2021 de tijd in de landen van de Europese Unie voor het laatst veranderen. Vanwege de pandemie van het coronavirus en het feit dat de lidstaten het niet eens konden worden over welk tijdstip permanent zal gelden, is deze kwestie voor onbepaalde tijd uitgesteld.
In september 2021 keurde de Tsjechische regering een verordening goed volgens welke zomer- en wintertijd de komende vijf jaar in Tsjechië afwisselen.
Bron novinky.cz.
 
Laten we toch in Europa hetzelfde doen! Volgens een ander idee zou Nederland een andere tijd (gelijk met de Engelse) moeten hebben dan het grootste deel van Europa dat we zonder al te veel moeite kunnen bereiken. Je zou toch maar in Enschede wonen en moeten rekenen met een andere tijd in Gronau. Deze week weer even wennen en dan gaan we gewoon weer verder. Kijk eventueel op Youtube naar de interessante presentatie van afgelopen vrijdag van de volkssterrenwacht Bussloo over tijd.
 
Bovenaan