Winterseizoen 2021 - 2022.

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
De eerste sneeuw viel op Sněžka.

De top van de hoogste Tsjechische berg, Sněžka, was vanochtend bedekt met poedersneeuw. Dat blijkt uit online camera's op de humlnet-server. Dit is de eerste sneeuw van de komende winter in het Reuzengebergte. De temperatuur in de ochtend op de top van Sněžka daalde tot min 2,7 graden Celsius. Een sterke wind hield het bovenste deel van de kabelbaan naar Sněžka vandaag tegen.

Vorig jaar viel op 14 oktober de eerste sneeuw in het Reuzengebergte. Het was echter veel meer dan vandaag, toen lag er ongeveer 15 centimeter sneeuw op de bergkammen. Het jaar daarvoor viel de eerste sneeuw op 3 oktober en op 24 september viel de eerste sneeuw van de winter van 2018/2019 in het Reuzengebergte.

Volgens meteorologen zou er vandaag in de regio Hradec Králové sneeuw met regen moeten verschijnen op plaatsen boven de 1000 meter en geleidelijk zelfs op plaatsen boven de 800 meter. De neerslag zou later op de avond moeten stoppen.

Op de bergkammen van het Reuzengebergte, die een paar honderd meter lager liggen tegen de top van Sněžka, bleef de temperatuur vanochtend rond het vriespunt. In de valleien, bijvoorbeeld in Pec pod Sněžkou, was de temperatuur in de ochtend enkele graden boven nul.

Bron oa seznam.cz.

Wekelijks weeroverzicht zie chmi.cz en weer-webcams op chmi.cz.
 
De Snezka ziet er inderdaad nu ook nog wit uit, en ook bij Medvedin is al wat sneeuw te zien op de top. De dalen zijn nog niet wit.

Hierbij nog wat meer linkjes.

Webcams
http://kamery.humlnet.cz/cz/kamery/
http://www.holidayinfo.cz/cs/snowinfo (sneeuw info per gebied, met ook webcams)
https://www.spindleruv-mlyn.com/cz/webkamery/webkamery/
https://www.webkamery-krkonose.cz/

Weerberichten
http://portal.chmi.cz/predpovedi/predpovedi-pocasi/ceska-republika/tydenni-predpoved?l=en (CZ week vooruit)
YR.NO Vrchlabi
https://www.buienradar.nl/wereldwijd/europa/7daagse (7 dagen vooruit neerslag indicatie)
 
Bovenaan