Winterseizoen 2018-2019

Topic in 'Wintersport' gestart door kuurgast, 10-10-2018.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Weerbericht Tsjechië

  09 jan - Sneeuwbuien komen af en aan en komende dagen blijft het Tsjechische sneeuwdek aangroeien. De sneeuw blijft liggen want het vriest in vrijwel alle wintersportgebieden de hele dag. Er staat een stevige wind, waardoor de gevoelstemperatuur op de pistes -10 tot -15 graden bedraagt. Vanaf zondag wordt het een paar graden zachter. Toch blijft het vrijwel overal vriezen. Ook komt er geen einde aan stevige sneeuwval. Er ligt dan ook ruim voldoende sneeuw op de pistes. De Tsjechische wintersportoorden zijn niet zo trouw in het doorgeven van sneeuwhoogtes. Op de meeste plaatsen ligt inmiddels ruim een meter sneeuw en vrijwel alle pistes zijn geopend.
  Bron weeronline.nl/Wintersport/Tsjechie.
  -------------------------------------------------------------------------------------------
  sneeuwhoogte 8 januari.PNG
  Kaart met sneeuwhoogte op portal.chmi.cz.
  De 9-daagse weersvoorspelling op portal.chmi.cz geeft dagelijks neerslag waarvan eerste dagen overal sneeuw en later de lagere gebieden regen en in de bergen zal het boven de 500 meter sneeuwen.
  -----------------------------------------------------------------------------------------
  Vervoer in de Tsjechië wordt gecompliceerd door sneeuw, ijzige sneeuw en sneeuwduinen.
  De snelweg D1 van Brno naar Praag geeft telkens problemen als er veel sneeuw valt vooral door de vrachtwagens die aanrijdingen krijgen en daardoor lange files veroorzaken.
  De burgemeester van Boží Dar adviseerde bestuurders, toeristen en langlaufers om niet naar het Ertsgebergte te gaan.
  Bron oa irozhlas.cz.
  Voor vrachtwagens zijn bepaalde wegen afgesloten in de regio Liberec.
  In de bergen kan je niet klakkeloos je tomtom volgen, want de kleinere wegen worden tijdens de winter gebruikt als onderdeel van langlaufroutes. Grotere doorgaande wegen en busroutes worden goed onderhouden.
  Zie de wintervariant van mapy.cz waar je eenvoudig je route kan uitzoeken, bij de "Legenda" de verklaringen.
  Voor de laatste verkeersinfo ter plaatse zoom in op de interactieve kaart van dopravniinfo.cz.
   
  Laatst bewerkt: 09-01-2019
  petra vindt dit leuk.
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Zware sneeuwval zorgt voor hinder in Duitsland, Oostenrijk en Tsjechië

  Het aanhoudende winterweer leidt vandaag opnieuw tot lawinegevaar en afgesloten wegen in Centraal-Europa. Net als de voorbije dagen, is de hinder vooral erg groot in het zuiden van Duitsland en het westen van Oostenrijk. Maar ook in het noorden van Tsjechië is er felle hinder.

  Op verschillende plaatsen in Oostenrijk werden wegen afgesloten vanwege het lawinegevaar. Daardoor zitten ook heel wat toeristen vast. Populaire winterbestemmingen als Obertauern, Lech, Zürs en Hallstatt zijn, net als gisteren, niet bereikbaar. Meteorologen verwachten tot morgen nog meer sneeuw, en dus ook groter lawinegevaar, in Oostenrijk. Volgens de weerdienst van de zender ORF moet er rekening worden gehouden met een halve meter verse sneeuw.

  Tot slot heeft de hevige sneeuwval nog tot verkeerschaos geleid in het noorden van Tsjechië. De stad Jablonec nad Nisou riep vandaag de noodtoestand uit omdat de grote hoeveelheid sneeuw er niet kan worden opgeruimd. Ongeveer 9.000 gezinnen zitten er zonder stroom. Ook het Ertsgebergte in Tsjechië wordt zwaar getroffen door het winterweer. Het wintersportoord Bozi Dar, de hoogstgelegen stad van het land, was een tijdlang afgesloten van de buitenwereld.

  Bron: Belga
   
 3. Wij rijden woensdag hopelijk is het dan iets beter !!
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  bozi dar 13 januari.PNG
  Afbeelding webcam Boží Dar vanmiddag.

  De stad Boží Dar is gesloten voor toeristenauto's als ze geen gereserveerde parkeerplaats hebben. Dit is nodig om de brandweer in staat te stellen de wegen sneeuwvrij te maken.
  Alle drie de skigebieden in de stad bieden uitstekende condities. Het sneeuwt nog steeds in de stad.

  In de Noord-Boheemse stad Jablonec nad Nisou, waar de noodtoestand donderdag werd verklaard, is de situatie aanzienlijk verbeterd. Inmiddels is 3800 ton sneeuw uit de straten geruimd. Er zijn nog steeds problemen in de woonwijken, zei een woordvoerster van de gemeenteraad op zondag. De ramp zou tot maandag in de stad moeten gelden.
  De aankondiging van een noodtoestand stelt gemeenten in staat zich te houden aan gemeenschappelijke regels voor onderhoud van openbare wegen. Het wordt verklaard in een situatie waarin natuurlijke omstandigheden, zoals sneeuwval, het dagelijks leven van de bewoners aanzienlijk beïnvloeden.
  Bron oa radio.cz/de.

  Boží Dar ligt op circa 1000 meter hoogte , kijk je naar de nabij gelegen stad Ostrov op de webcam dan is het daar sneeuwvrij omdat die stad op 450 meter hoogte ligt.

  Zware en natte sneeuw, samen met de wind in Oost-Bohemen, breekt sinds zaterdag bomen en takken af die in elektrische leidingen vallen.
  De bergreddingsdienst Horská služba waarschuwt voor bergtochten en uitstapjes naar beboste berggebieden. "Bomen zijn beladen met natte sneeuw en breken in de wind. Er is daarom een constant risico op verwonding door vallende takken en zwakke boomstammen die omvallen.
  Als je inzoomt kan je de verkeerswebcams zien hoe de conditie van de wegen is ter plaatse.
  bozi dar 12 januari.PNG Boží Dar zaterdagmiddag.

  jablonec 12 januari.PNG
  Jablonec nad Nisou zaterdagmiddag.
   
  Laatst bewerkt: 14-01-2019 om 00:40
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Weerbericht Tsjechië

  13 jan - Het is winters in de Tsjechische skigebieden en op veel plaatsen valt tot en met morgen een pak sneeuw. Er ligt al voldoende sneeuw en de komende week valt er zo nu en dan wat sneeuw bij. In skigebied Spindleruv Mlyn is een groot deel van het langlaufparcours open. De komende tijd zijn er veel wolkenvelden, maar af en toe is er ook ruimte voor wat zon.
  Bron weeronline.nl/Wintersport/Tsjechie.
  ----------------------------------------------------------------------------------
  Alle skicentra hebben nu meer dan 1 meter sneeuw liggen.
  De neerslag komende dagen zal boven 600 meter sneeuw zijn en lager is het regen.
  9-daagse weersvoorspelling op portal.chmi.cz.
  Kaart met sneeuwhoogte op portal.chmi.cz.
  Kaart met vers gevallen sneeuw op portal.chmi.cz.
  Overzicht van de weer-webcams portal.chmi.cz.

  zacler hartjes 12 januari.PNG
  De hartjes-maker in Žacléř heeft wederom een sneeuwhart gemaakt. :D
   
  hgmw en Pelhřimov vinden dit leuk.
 7. Grappig, blijft hij trouw doen!!
   

Deel deze pagina