Winterseizoen 2016-2017

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Er is inderdaad nog veel sneeuw, maar je ziet het bij ons ook verdwijnen nu met de temperaturen boven nul en op dit moment is het alleen maar grijs en miezerig weer.
Wij wonen op 550 meter hoogte.
Er is de laatste 3 weken bij ons geen sneeuw meer bijgekomen.
Foto 1 is van begin februari
Foto 2 is van afgelopen maandag.
Foto 3 is ook van begin februari
DSC03304.JPG 20170218_075909.jpg DSC03331.JPG
 
Ik ben toch heel nieuwsgierig wat Plank heeft aangetroffen Goeie reis gehad en veel sneeuw ?

We hebben een prima reis gehad!

Om half 5 thuis weg gereden, eerste stukje vooral nog wat natte wegen maar geen regen. Daarna merkte we dat er op een stuk A44 flink had gesneeuwt voordat wij er waren, want ze waren aan het schuiven, de weg was nat en de berm vol sneeuw.
Voor de rest hebben we af en toe wat regen buitjes gehad en af en toe wat zon. Maar het viel eigenlijk heel erg mee.

Pas toen we letterlijk enkele km's voor Vrchlabi waren kregen we ineens te maken met een sneeuw storm. Veel wind en sneeuw. Steeds minder zicht en steeds meer sneeuw op de weg. Een leuk onthaal zo haha. Hier in het dorp ligt ook nog wel redelijk wat sneeuw(bulten) maar stoepen en dergelijke zijn al sneeuw vrij.

Uiteindelijk waren we er om 15:30 , voor ons een prima normale tijd inclusief de stops.

Hierna heeft het zo af en toe nog gesneeuwt en de zon geschenen. Wisselvallig dus maar komende dagen zien er goed uit.
 
Ik kom!!!

32517702630_848234ebe1_z.jpg
 
Wij zijn intussen alweer thuis, sinds afgelopen zaterdagavond.
Kort verslagje van onze week:

Zaterdag en zondag was de piste best wel prima en hadden we ook af en toe zon. Natuurlijk wordt de piste smiddags wat minder, maar het was nog goed te doen. Prima eerste dagen.
Maandag zijn we naar Spindler (svaty petr) geweest en was het de hele dag zonnig. Heerlijk weer, soms zelfs te warm. Piste vooral 's ochtends nog erg goed maar werd later op de dag wel stukke minder door het warme weer. Toch zijn we de hele dag gebleven omdat het nog goed te doen was.
Dinsdag ben ik zelf thuis gebleven, maar enkele andere zijn naar Spindler geweest. Wisselvallig weer maar nog goed te doen.
Woensdag was een mindere dag op de piste. Werd al snel slushy en los. We wilde toch al eerder naar huis gaan omdat om 18:00 ijshockey begon. Een leuke felle wedstrijd waarbij uiteindelijk Vrchlabi met 4-2 won.
Donderdag lag er een vers laagje sneeuw op de piste, en door de hogere temperaturen remde deze sneeuw erg af. Het werd al snel slechter met veel losse slushy bulten sneeuw. De zwarte piste bij Herlikovice bleef het langste goed op woensdag en donderdag.
Vrijdag hadden we nog een prima laatste dag ! Het had 's nachts goed gevroren waardoor de piste weer wat harder was geworden. Vooral in de ochtend nog heerlijk kunnen snowboarden. En het was lekker zonnig. Hierdoor werd de piste natuurlijk wat minder maar al met al was het een goede afsluiter.
Zaterdag hadden we op de terugweg een lange tijd lekker zonnig weer, dichter bij Nederland werd het bewolkt. We kwamen erg veel Nederlanders tegen. Omdat we wat eerder weg zijn gereden, en kortere pauzes hadden, waren we ook wat eerder thuis dan andere jaren. Maar dit was juist wel fijn om weer alles op te ruimen.

Over het algemeen hebben we een prima week gehad. Bij Herlikovice / Bubakov was het best rustig , terwijl het bij Spindler normaal druk was en daar waren ook veel Nederlanders.
In Vrchlabi hebben we uiteraard ook genoten van het lekkere eten, vooral bij Fusion en Farma (nieuw). Botta en het restaurant bij Labut waren ook lekker. TTC viel dit jaar een beetje tegen.


En dan is de week alweer om, deze wintersportvakanties gaan altijd zó snel... maarja het volgende seizoen zijn we er weer en kunnen we weer genieten van alles wat Tsjechië ons bied: prima pistes, gezelligheid, heerlijk eten en drinken, gastvrijheid, aardige mensen etc.
 
Morgen vertrekken we naar Dolni Lanov, ben benieuwd of we nog goed kunnen skiën . De temperatuur is wel hoog!!

Hoe is het nu daar ?
Ik zag net wel dat de voorspellingen wat positiever (voor de pistes) zijn bijgesteld...
Fijne vakantie nog !


Ik sprak afgelopen vrijdag een medewerker bij Bubakov en ze denken daar nog zo'n 2 tot 3 weken open te zijn.
 
Plank, we zijn vandaag op Spindl geweest daar was het fijn op het onderste (steile)stuk na bij de blauwe piste.
Was heel veel losse sneeuw, En door de snowboarders krijg je dan echt veel hopen, was zwaar om te skiën.
Maar we vermaken ons verder prima, zijn net thuis van eten bij vetranclub is toch ons favorite restaurant.
 
Bovenaan