Winkel van de toekomst wordt geopend in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Winkel van de toekomst wordt geopend in Tsjechië

De COOP Group opent haar eerste supermarkt, waar klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week kopen. Klanten hebben een bankpas nodig om de winkel binnen te komen. Je betaalt bij de zelfbedieningskassa's en na betaling wordt de uitgang voor klanten ontgrendeld.

De eerste winkel van de toekomst zonder personeel opent in februari in Strakonice, Zuid-Bohemen. Er zullen meer volgen. De tweede is de winkel in Český Krumlov.

"Het woord selfservice krijgt bij ons nieuwe inhoud. Het concept van een automatische winkel past zich aan de behoeften van klanten aan, voor wie de noodzaak om hun aankopen te plannen op basis van de openingstijden van de winkels eindigt," zei Lukáš Němčík, Marketing Director, over de geplande opening van de winkel.

In de eerste helft van 2022 wil het bedrijf twee of drie van dergelijke winkels openen. "Een eventuele verdere ontwikkeling hangt af van het succes van de eerste winkels. We hebben geen referentiekader voor hoe de service zal worden ontvangen, omdat er niets vergelijkbaars is in Tsjechië," voegde hij eraan toe.

Het nieuwe concept richt zich op kleine en middelgrote steden. De grootste binnenlandse groep van coöperatieve winkels ziet er meerdere voordelen in. De eerste is de volledige vrijheid van de klant. Het probleem met veel landelijke winkels is dat mensen uit grotere steden terugkeren van hun werk terwijl de winkels in hun woonplaats al gesloten zijn. De groep wil ook een nieuw format gebruiken om jongere technologisch geletterde studenten aan te spreken.

Een ander voordeel zijn volgens COOP lagere bedrijfskosten. Volautomatische, onbeheerde winkels zullen een alternatief zijn dat het bedrijf zal overwegen bij uitbreiding. De technologie kan bijvoorbeeld in een zeecontainer worden ingebouwd.
“In eerste instantie rekenen we ook op het personeel, zodat senioren de mogelijkheid hebben om contact met hen op te nemen. Het personeel zal de nieuwigheid aan hen uitleggen," zei Němčík.

Buiten de openingsuren zal de winkel volledig onbeheerd zijn. Alleen de toonbankverkoop van lekkernijen die vooraf worden gesneden, zal niet beschikbaar zijn. Dankzij de non-stop werking verwacht het coöperatieve netwerk hogere bestedingen in deze winkels.

Toegang tot de winkel is onderworpen aan dubbele identificatie van de klant, die een bankidentiteit moet hebben en ook een speciale applicatie op de mobiele telefoon.

COOP, Jednota of Konzum is een aanduiding voor consumentencoöperaties van de COOP-groep in Tsjechië. Ze exploiteren voornamelijk winkels voor levensmiddelen en andere consumptiegoederen in bijna heel Tsjechië. De COOP-groep exploiteert meerdere winkelketens onder verschillende namen.

Bron seznamzpravy.cz.
 
Bovenaan