Wijnoogstfeesten

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
In meerdere Tsjechische dorpen worden dit week-end wijnfeesten gehouden. De bezoekers kunnen hierbij rekenen op vele wijnproeverijen en verschillende feestelijkheden. In Melnik ( Melnik.cz )wordt het volledige historische stadscentrum afgesloten. Ook in Znojmo ( Znojmo.cz )is er het wijnfeest dat vorig jaar door 60000 mensen werd bezocht. Dit jaar wordt ook het naburige Oostenrijk in de feestelijkheden betrokken. Zo staat er ondermeer een concert door een kapel uit het Niederoostenrijkse Retz op het programma.
food-smiley-006.gif


Bron: radio.cz
 

Macek

Geroyeerd Lid
Ik neem aan Freddy dat in de wijndriehoek, Znojmo, Breclav, Hodonin het er de komende tijd"los"gaat en mag er dan ook stiekum een pivo worden gedronken??
 

Esthertje

Geroyeerd Lid
Cultuurbarbaar !
ooo.gif
Op wijnfeesten lurk je hele flessen wijn achterover en op Pivo feesten mag je aan de pivo, Macek ! Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om een wijnfeest mee te maken in Tsjechië, maar wel verscheidene malen in Duitsland... Tjongejonge wat wordt je daar dronken van !
 

Macek

Geroyeerd Lid
Wijn op bier dat geeft plezier, bier op wijn dat wordt venijn!! Dus volgens eeuwoude tradities mag er eerst een paar pivo's worden gedronken, maar dan zetten we de wijnflessen aan de getuite lippen. Nazdravi!!!
yeah.gif
 

Leen

† In Memoriam
Macek schreef:
Wijn op bier dat geeft plezier, bier op wijn dat wordt venijn!!

Maar de betekenis is misschien anders dan je vermoed
Wanneer je vroeger wijn dronk na bier was je in rijkdom gestegen. De armen dronken bier en de rijken dronken wijn. Dus als je na je rijkdom arm werd dronk je bier na wijn. Vandaar dit gezegde
 
Bovenaan