MartinaK
Moderator
“Tsjechen en bier is als Fransen en wijn en Hollanders en kaas”...(Lina)
Deze moeten nu nog een beetje uit te breiden met Moravië en wijn. Dus vandaag zal ik graag iets over dit elixir vertelen…alias Moravische wijnroutes.
Momenteel is de Tsjechische Republiek omvat 11.155 hectare wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar die zich in de handen van 16.700 eigenaars. De jaarlijkse productie van druiven is tussen de 55-80 duizend ton. Zoals blijkt uit de kaart, zijn er twee wijnstreken – Tsjechische en Moravische regio.
Vanwege het klimaat heeft witte wijn meer succes in Tsjechië, voor hun rekening nemen 74% van de wijngaarden net witte druivenrassen. Varietal wijngaarden zijn als volgt samengesteld: 18% Grüner Veltliner (Veltlínské zelené), 17% Müller-Thurgau, 13% Riesling (Ryzlink vlašský), 5% Pinot Blanc (Rulandské bílé), 5% Riesling (Ryzlink rýnský), 4% Gruner Rode Vroeger (Veltlínské červené rané), 3% Neuburger (Neuburské) , 2% Traminer (Tramín), 2 % Sauvignon, 2% Chardonnay, 2% Moravische Muscat (Muškát moravský) , 1% Pinot Gris (Rulandské šedé) en roodewijn: 10% Svatovařinecké, 5% Lemberger (Frankovka), 2% Zweigeltrebe, 1% Blauw Portugal (Modrý Portugal), 1% Pinot Noir (Rulandské modré), 1% André.
Wijn soorten zijn: snijtafel wijn/ révové víno stolní (11 ° suikergehalte), die mag niet de naam van het wijnras en de wijnstok dragen, Kwaliteitswijn/révové víno jakostní (merk of ras is gegeven, suikergehalte 15 °), die moet worden gemerkt met het gebied van herkomst van de wijnstok, wijn met speciale attributen/ révové víno s přívlastkem (zonder de toevoeging van bietsuiker), dat moet worden aangegeven gebieden en gemeenschappen van herkomst, kabinet/ kabinet (19 ° suikergehalte) Late Harvest/ pozdní sběr (21 ° suikergehalte), de selectie van de druiven/ výběr z hroznů (suikergehalte 24 °) of ijs stro wijn (27 ° suikergehalte).[/COLOR]
Dat was de basis over de wijn die wij in Tsjechië hebben… dus nu jullie weten, wat de naam en soort van wijn beteken…en wat je voor de flash van wijn kan verwachten en betaald woorden… in andere woorden wat is “proost moeite waard :proost:” en wat zijn “schoonmaak middelen”:vies: dus geen klachten en discussies
, dat Zuid – Afrikaanse of andere zijn beter dan Tsjechische/Moravische wijnen en even testen en je eigen beste wijn proberen te vinden…wij hebben samen ( M & M) veel goede wijnen gevonden, die kunnen iedere avond samen drinken en genieten van Tsjechische wijn in onze Nederlandse tuintje…:romantiek: als jullie willen graag weten, kan ik ook mijn eigen tip (smaak) hier vertellen.
En nu, ga ik over de wijnroutes vertellen…
Moravische wijnroutes in zijn reikwijdte en missie te vertegenwoordigen een uniek netwerk van regionale fietsroutes verbinden de "beste wijn en monumenten in Zuid-Moravië. Algemene Trail - Moravische wijn - verbindt Znojmo en Uherske Hradištĕ en links de tien actielijnen, die elk geleid door een wijnstreek. Paden van bijna 1000 km leiden door de wijngaarden, boomgaarden en lokale wegen.
Beschrijvingen van roeten met kaarten van roeten gaan volgen…
Deze moeten nu nog een beetje uit te breiden met Moravië en wijn. Dus vandaag zal ik graag iets over dit elixir vertelen…alias Moravische wijnroutes.
Momenteel is de Tsjechische Republiek omvat 11.155 hectare wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar die zich in de handen van 16.700 eigenaars. De jaarlijkse productie van druiven is tussen de 55-80 duizend ton. Zoals blijkt uit de kaart, zijn er twee wijnstreken – Tsjechische en Moravische regio.

Vanwege het klimaat heeft witte wijn meer succes in Tsjechië, voor hun rekening nemen 74% van de wijngaarden net witte druivenrassen. Varietal wijngaarden zijn als volgt samengesteld: 18% Grüner Veltliner (Veltlínské zelené), 17% Müller-Thurgau, 13% Riesling (Ryzlink vlašský), 5% Pinot Blanc (Rulandské bílé), 5% Riesling (Ryzlink rýnský), 4% Gruner Rode Vroeger (Veltlínské červené rané), 3% Neuburger (Neuburské) , 2% Traminer (Tramín), 2 % Sauvignon, 2% Chardonnay, 2% Moravische Muscat (Muškát moravský) , 1% Pinot Gris (Rulandské šedé) en roodewijn: 10% Svatovařinecké, 5% Lemberger (Frankovka), 2% Zweigeltrebe, 1% Blauw Portugal (Modrý Portugal), 1% Pinot Noir (Rulandské modré), 1% André.
Wijn soorten zijn: snijtafel wijn/ révové víno stolní (11 ° suikergehalte), die mag niet de naam van het wijnras en de wijnstok dragen, Kwaliteitswijn/révové víno jakostní (merk of ras is gegeven, suikergehalte 15 °), die moet worden gemerkt met het gebied van herkomst van de wijnstok, wijn met speciale attributen/ révové víno s přívlastkem (zonder de toevoeging van bietsuiker), dat moet worden aangegeven gebieden en gemeenschappen van herkomst, kabinet/ kabinet (19 ° suikergehalte) Late Harvest/ pozdní sběr (21 ° suikergehalte), de selectie van de druiven/ výběr z hroznů (suikergehalte 24 °) of ijs stro wijn (27 ° suikergehalte).[/COLOR]
Dat was de basis over de wijn die wij in Tsjechië hebben… dus nu jullie weten, wat de naam en soort van wijn beteken…en wat je voor de flash van wijn kan verwachten en betaald woorden… in andere woorden wat is “proost moeite waard :proost:” en wat zijn “schoonmaak middelen”:vies: dus geen klachten en discussies



En nu, ga ik over de wijnroutes vertellen…
Moravische wijnroutes in zijn reikwijdte en missie te vertegenwoordigen een uniek netwerk van regionale fietsroutes verbinden de "beste wijn en monumenten in Zuid-Moravië. Algemene Trail - Moravische wijn - verbindt Znojmo en Uherske Hradištĕ en links de tien actielijnen, die elk geleid door een wijnstreek. Paden van bijna 1000 km leiden door de wijngaarden, boomgaarden en lokale wegen.
Beschrijvingen van roeten met kaarten van roeten gaan volgen…