Wielersport

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
500+1 kolo: Výsledková po IV etapě

Woensdag werd het event ‘500+1 kolo’ op de 400 meter half overdekte baan in het Tsjechische Brno vervolgd met de etappes III en IV. De eerste etappe (puntenkoers over 100 ronden) werd gewonnen door de Pool Daniel Staniszewski. Daniel Babor (Cze) schreef de tweede puntenkoers van die dag op zijn naam en verorde tevens de leiding in het tussenklassement. Vandaag vind de afsluitende puntenkoers over 101 ronden plaats.

Knipsel.jpg

De junioren werken deze dagen hun ’300+1 kolo’ af

Tussenstand ‘500+1 kolo’ na 4 etapě

1. Daniel Babor (Cze) 142 pts
2. Filip Prokopyszyn (Pol) 132 pts
3. Daniel Staniszewski 130 pts (Pol)
4. Nicolas Pietrula (Cze) 120 pts
5. Jan Kraus (Cze) 112 pts
6. Viktor Filutás (Hun) 110 pts
7. Krisztián Lowassy (Hun) 106 pts
8. Szymon Potasznik (Pol) 96 pts
9. Valentin Gotzinger (Aut) 84 pts
10. Bartosz Rudyk (Pol) 82 pts

Bron: baanwacht.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Michael Kukrle eindwinnaar Dookola Mazowszka in Polen

CORVOS_00029726-039-728x350.jpg


Michael Kukrle heeft zich verzekerd van de eindwinst in Dookola Mazowsza, een Poolse 2.2-wedstrijd op de UCI-kalender. De Tsjech van Elkov-Kasper kwam in de slotrit, die werd gewonnen door Felix Gross, niet meer in de problemen.

Eindwinnaar Kukrle had vrijdag de leiding gegrepen in het algemeen klassement door samen met Daniel Turek en Pawel Bernas het peloton voor te blijven. Het is niet de eerste eindzege voor de Tsjech: twee jaar geleden won de 25-jarige Tsjech ook al de Tour of South Bohemia.
 

Ad Verschoor

Donateur
Zdenek Stybar na stage in Val Di Fassa klaar om erin te vliegen in tweede seizoensdeel

5-HEIqF7z9RCn29BtumbXv8ylHaM5tWSjsodOpSK6QtbrQsu74DLJjYXwmLlmXmXCILAspKbCbrN3IlKg5TpQI0=w300-h250-p-e7

Foto: © photonews

Deceuninck-Quick.Step heeft zijn stage in Val di Fassa afgesloten. Zdenek Stybar heeft er in elk geval een goed gevoel aan overgehouden. Zowel over de groepssfeer als de kwaliteit op sportief gebied is de Tsjech tevreden. Op naar de koersen nu maar.

"Het was geweldig om iedereen te zien in Val di Fassa. Het is altijd leuk om samen te trainen. Het is een lastige stage geweest, goed op vlak van kwaliteit en kwantiteit. Iedereen was enthousiast over de wegen en de beklimmingen", beweert Stybar.

Corona heeft vele nadelen, maar nu kon er wel eens op stage gegaan worden in de zomer in Italië. "Het was leuk om nieuwe plekken te ontdekken. We zijn goed in vorm nu en klaar om aan het tweede deel van het seizoen te beginnen."
De renners van Deceuninck-Quick.Step zullen nu opgedeeld worden in drie groepen, om binnenkort deel te nemen aan de Ronde van Burgos, de Heistse Pijl en de Strade Bianche.

Bron: wielerkrant.be
 

Ad Verschoor

Donateur
115803613_4126887930718463_5480978309362343630_o.jpg


Morgen gaat deze wielerwedstrijd voor profs van start met een tijdrit over 18,6 kilometer in Unicov. De dagen erop volgen 3 etappekoersen over ongeveer 200 kilometer. Voor wie geïnteresseerd is zijn de routes te vinden op www.czechcyclingtours.cz

Ook een Nederlandse ploeg van Jumbo-Visma behoort tot de deelnemers

In de Czech Cycling Tour rekent Jumbo-Visma op enkele renners van de opleidingsformatie, waaronder de beloftevolle sprinter Olav Kooij. Owen Geleijn, Lars Boven en Michel Hessmann krijgen eveneens de kans om zich te bewijzen op een hoger niveau. Maarten Wynants, Koen Bouwman en Pascal Eenkhoorn vervolledigen de selectie.

Ploegleider Robert Wagner blikt vooruit op de rittenkoers in Tsjechië. “De Czech Cycling Tour heeft een gevarieerd parcours. De koers start met een ploegentijdrit van 18,6 kilometer. De tweede etappe lijkt op papier geschikt voor een massasprint. Het parcours van de derde etappe is een stuk lastiger, terwijl de vierde rit beslissend zal zijn voor het algemeen klassement.”

Selectie voor
cz.gif
Czech Cycling Tour (6-9 augustus)
nl.gif
Koen Bouwman
nl.gif
Lars Boven
nl.gif
Pascal Eenkhoorn
nl.gif
Owen Geleijn
de.gif
Michel Hessmann
nl.gif
Olav Kooij
be.gif
Maarten Wynants
 

Ad Verschoor

Donateur
Czech Cycling Tour 2020 van start

Gisteravond is de Czech Cycling Tour van start gegaan met een ploegentijdrit in Unicov over een afstand van 18,6 kilometer.
In totaal wordt deelgenomen door 19 ploegen, die bestaan uit 7 personen. De eerste 3 plekken waren voor de ploegen van:

1. Mitchelton-Scott
2. UNO-X Norwegian Dev. Team
3. Sunweb

Een opvallende 4e plaats was er voor de ploeg van Elkov - Kasper, die volledig bestaat uit Tsjechische wielrenners. Alle 7 renners staan in de top 15 in het individuele klassement.
 

Ad Verschoor

Donateur
Damien Howson wint op slotdag Ronde van Tsjechië

Damien Howson heeft de Ronde van Tsjechië (2.1) naar zijn hand gezet op de slotdag. De 27-jarige Australiër was de beste in de laatste rit en is ook de eindwinnaar.

Door de overwinning in de ploegentijdrit op de eerste dag, begonnen vier renners van Mitchelton-Scott in dezelfde tijd als leiders aan de slotrit richting Sternberk.

Op het lokale circuit probeerde vooral Sunweb iets te doen aan de overmacht van de Australische formatie, maar veel leverde het labeur niet op.

Howson ging dan maar zelf op het juist moment en liet iedereen achter zich op de kasseien van de laatste rechte lijn. Hij is ook de eindwinnaar van de Ronde van Tsjechië.

De eerste Tsjech Adam Toupalik is terug te vinden op plaats 4 in het eindklassement. In de slotetappe behaalde hij met een 3e plaats het podium

Eindstand:
1. Damien Howson (Aus) in 14u44'35"
2. Jack Bauer (NZe) +19"
3. Markus Hoelgaard (Noo) +29"
4. Adam Toupalik (Tsj) +43"
 

Ad Verschoor

Donateur
Organisatoren Vredeskoers 2020 gooien handdoek in de ring
DINSDAG 11 AUGUSTUS 2020

CORVOS_00021423-007-scaled-e1597135892264-728x350.jpg

© Cor Vos - archief

De Vredeskoers (3-6 september), een van de belangrijkste wedstrijden op de U23-kalender en deel uitmakend van de Nations Cup, gaat dit jaar niet door. Omdat Tsjechië door de coronapandemie momenteel rood kleurt in sommige landen, trokken een aantal teams zich de afgelopen dagen trouwens al terug.

Oorspronkelijk stond de Vredeskoers van 4 tot 7 juni op de kalender. Door toedoen van Covid-19 werd de rittenkoers verschoven naar begin september. Maar ook door die datum wordt nu een streep getrokken.

“We hebben besloten dit jaar te annuleren”, vertelt de teleurgestelde organisator Jaroslav Vašíček. “We hebben de beslissing zo lang mogelijk uitgesteld. Maar dit zijn veel te onzekere tijden. Een aantal teams hebben al afgemeld omdat Tsjechië in een aantal landen rood kleurt.”

“Daarnaast zijn er ook teveel beperkingen naar accommodatie toe. In tegenstelling tot de Czech Tour van vorige week, die grotere steden aandoet. In de kleinere bergdorpjes waar de Vredeskoers een pak mensen te slapen moet leggen, gaat het allemaal moeilijker. Op naar 2021.”

Bron: wielerflits.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
MATHIAS VACEK NIEUWE EUROPESE TIJDRITKAMPIOEN JUNIOREN

Mathias Vacek heeft het Europees kampioenschap tijdrijden voor junioren achter zijn naam gezet. Op het 25,6 kilometer lange parcours rond Plouay was de Tsjechische renner sneller dan Marco Brenner, die komend jaar voor Team Sunweb rijdt, en Lorenzo Milesi.

Vacek (18) was de dertiende renner aan de start en moest dus een scherpe tijd neerzetten om de 23 renners na hem vóór te blijven. De Tsjech stelde niet teleur en zette met 32m39s de snelste tijd op de tabellen.
De Italiaan Lorenzo Milesi kwam dichtbij, maar moest achttien seconden toegeven op Vacek. Ten slotte kon enkel Marco Brenner nog roet in het eten gooien. De talentvolle Duitser, die al verzekerd is van een contract voor volgend seizoen bij Team Sunweb, vormde een echte bedreiging voor de lijstaanvoerder, maar ook hij moest zijn meerdere erkennen in de Tsjech. Die bleek als enige het parcours rond Plouay boven de 47 per uur te kunnen afleggen.
Een tweede Tsjech, Pavel Bittner, liet met een 7e plek een goede indruk achter en was uiteindelijk 1.10minuten langzamer dan zijn landgenoot.

Bron: wielerflits.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Deceuninck - Quick-Step zonder Stybar naar Tour

NICE (ANP) - Zdenek Stybar start niet in de Ronde van Frankrijk, die zaterdag in Nice begint. Deceuninck - Quick-Step heeft de Tsjech teruggetrokken wegens een blessure aan een knie. Rémi Cavagna is aangewezen als vervanger.

BB18oXcm.img


De Fransman Julian Alaphilippe en de Ier Sam Bennett zijn de voornaamste renners van de Belgische wielerploeg voor de komende Tour de France. Alaphilippe was vorig jaar een van de grote smaakmakers met twee etappezeges en hij droeg veertien dagen de gele trui. Bennett is kanshebber in de sprintetappes.

Bron: anp
 

Ad Verschoor

Donateur
Josef Cerny wint tijdrit Tour Poitou-Charentes

CORVOS_00031386-072-scaled-e1598716904336-728x350.jpg

Josef Cerny - foto: Cor Vos

In de Tour Poitou-Charentes heeft Josef Černý vanmiddag de individuele tijdrit op zijn naam geschreven. De Tsjech van CCC legde het 22,5 kilometer lange parcours van Futuroscope naar Jaunay-Marigny als snelste af. Hij neemt door zijn overwinning de leiderstrui over van Arnaud Démare.

Morgen kent de Franse rittenkoers zijn slotrit. Daarin start Černý met één seconde voorsprong op Demare aan een 164,6 kilometer lange etappe van van Thénezay naar Poitiers.

Bron: wielerflits.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Démare wint met 2e plaats voor Josef Cerný

Arnaud Démare heeft op de slotdag van de Ronde van de Poitou-Charentes de ritzege en de eindoverwinning voor zich opgeëist. De sprinter van Groupama-FDJ boekte in de straten van Poitiers zijn derde etappezege deze week.

Démare moest zaterdag de leiderstrui na de tijdrit afstaan aan de Tsjech Josef Cerny. De Fransman volgde slechts op één seconde en had de schade al gerepareerd toen hij in de slotrit bonificatieseconden pakte door de tussensprint te winnen.

Eindklassement:
1. Arnaud Démare,Fra,Grp 15.18.59
2. Josef Cerný,Tsj,CCC + 0.12
 

Ad Verschoor

Donateur
Hoofdaandeelhouder Deceuninck-Quick Step: "Ooit gaan we de Tour winnen"

a48e4964-f966-11ea-aae0-02b7b76bf47f.jpg


In een zeldzaam interview heeft Zdenek Bakala het over zijn plannen met Deceuninck-Quick Step. "Ik weet dat we de Ronde van Frankrijk gaan winnen", vertelt de genereuze miljardair uit Tsjechië. "We zijn klaar om een stap hogerop te zetten."

Wielerploeg Deceuninck-Quick Step is voor 70 procent in handen van Zdenek Bakala. De Tsjechische zakenman geeft zelden een interview, voor Vive le vélo maakte hij een uitzondering.

Bakala was gisteren te gast in de Ronde van Frankrijk, de grootste koers ter wereld. Als wielerfreak wil hij ook niks liever dan de Tour winnen. "Die tijd komt nog", lacht de hoofdaandeelhouder van Deceuninck-Quick Step.

"Van in het begin hebben we bepaalde doelen uitgestippeld en die hebben we bereikt. Nu zijn we klaar om een stapje hoger te zetten en de wereld te laten zien dat we nog iets meer kunnen doen."

Met Remco Evenepoel als Tourwinnaar? "Zulke zaken moet je aan Patrick Lefevere (de teammanager, red) vragen", lacht Bakala de vraag weg. "Ik weet dat we de Ronde van Frankrijk zullen winnen. Wanneer? Ooit, niet te ver in de toekomst."

Loonplafond en meer koersen buiten Europa
Het profwielrennen draait nog voor een groot stuk op sponsoring en steenrijke zakenmannen zoals Zdenek Bakala. "Wielrennen hangt af van de generositeit van mensen die een passie hebben voor de sport", weet de koersliefhebber.

"Dat is mooi, maar de basis voor een sport op lange termijn vormt het niet. Daarom moet het commerciële model zich aanpassen."

"De wielerkalender moet herbekeken worden", vindt hij. "Wedstrijden buiten Europa moeten een prominentere plek krijgen. Op die manier kan wielrennen ook een groter niet-Europees publiek aantrekken."

"De wielerwereld zou het ook eens moeten geraken over een loonplafond", gaat Bakala voort. "Het zou stabiliteit geven aan de ploegmanagers en ervoor zorgen dat de verloning niet toeneemt bij elke contractvernieuwing."

Viervoudig Tourwinnaar Chris Froome is een van de grootverdieners in het peloton. Vindt Bakala een loon van 4 miljoen euro te zwaar? "Het gaat niet om een maximum per atleet", antwoordt hij. "De vraag is of de sport het zich kan permitteren en of het de sport ten goede komt. Naar mijn mening is 4 miljoen euro de limiet die wielrennen zich kan permitteren voor de grootste sterren."

Bron: sporza.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Jarmila Machačová breekt Tsjechisch uurrecord

0jar.jpg


De Praagse Dukla-rensters Jarmila Machačová en junior dame Kristýna Burlová vestigden vrijdag twee nationale records op de overdekte Motol wielerbaam in Praag.

Om 10.00 uur klom de pupil van coach coach Lukáš Thun op de fiets om de 20 km af te leggen in 28:08,914 een nieuw junioren record in haar land.

Meteen na Kristýna’s finish kwam een van de meest succesvolle Tsjechische wielrensters in de geschiedenis, Jarmila Machačová in de baan. De juryleden registreerden dat ze na een uur 43 kilometer en 788 meter had afgelegd wat een nieuw Tsjechisch record betekent.

“Ik reed voor het eerst in mijn leven tegen de klok en ik maakte me het meest zorgen over het behoud van de juiste tempo gedurende een uur “, beschreef de sympathieke Jama na de finish. “Uiteindelijk was het echter niet zo erg, ik wist het afgesproken tempo aan te houden en ik voelde zelfs geen enkele crisis tijdens de rit. Het is echter een heel moeilijke race, ik zal in de nabije toekomst zeker niet meer rijden ”, voegde de baankampioen en vice-wereldkampioen en pupil van coach Milan Kadlec toe.

Bron: baanwacht.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
MČR titels scratch en madison

0tufo-1.jpg

Podium heren Tsjechisch kampioenschap scratch

Het driedaagse event (24 t/m 26 sept) op de wielerbaan in Brno eindigde zaterdag met de nationale titel scratch voor heren en de nationale titel madison voor verschillende categorieën.
Het jonge duo van ‘Tufo Pardus Prostějov’ won de madison titel. Een ander lid won eerder op de dag de titel op het onderdeel scratch.

0tufo-2.jpg

De drie leden van ‘Tufo Pardus Prostějov’ die zaterdag een nationale titel veroverden

Heren MČR scratch 15 km

upload_2020-9-28_7-5-58.png Tomáš Bárta
upload_2020-9-28_7-5-58.png Daniel Babor
upload_2020-9-28_7-5-58.png * Pavel Kelemen

4. Denis Rugovac
5. Jan Voneš Heren

Heren MČR madison 32 km
upload_2020-9-28_7-5-58.png Daniel Babor – René Smékal 29 pts,
upload_2020-9-28_7-5-58.png Jan Kraus – Denis Rugovac 26 pts,
upload_2020-9-28_7-5-58.png Jan Voneš en Nicolas Pietrula -1 pts

4. Petr Kelemen – *Pavel Kelemen -19 pts

Voor voormalig sprinter Pavel Kelemen (29) zijn eerste medailles endurance disciplines op een NK. Zijn broer Petr is 10 jaar jonger.

Bron: baanwacht.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
SD WORX VERSTERKT ZICH MET MOOLMAN-PASIO EN NOSKOVÁ

SD Worx, dat vanaf 2021 het huidige Boels-Dolmans overneemt, heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Ashleigh Moolman-Pasio. De Zuid-Afrikaanse klimster komt over van CCC-Liv. Ook contracteerde het team de beloftevolle Tsjechische Nikola Nosková.

Nikola Nosková, die overkomt van Paule Ka, komt het best tot haar recht op geaccidenteerd terrein, maar heeft daarnaast een goede tijdrit in haar benen. Ze tekende een contract van een jaar. “Waar Moolman haar waarde bergop al vele jaren heeft bewezen, denk ik dat Nosková ook kan uitgroeien tot een van de betere klimsters. Zij heeft het talent om een toonaangevende rol in de heuvelklassiekers en rittenkoersen te spelen”, aldus ploegleider Danny Stam.

Met de komst van Moolman-Pasio en Nosková heeft Team SD Worx intussen twaalf rensters voor 2021 vastgelegd. De Amerikaanse Katie Hall heeft besloten om een punt te zetten achter haar carrière.

Selectie Team SD Worx 2021
nl.gif
Anna van der Breggen
nl.gif
Chantal van den Broek-Blaak
it.gif
Elena Cecchini
be.gif
Jolien D’hoore
fr.gif
Roxane Fournier
lu.gif
Christine Majerus
za.gif
Ashleigh Moolman
cz.gif
Nikola Nosková
nl.gif
Amy Pieters
gb.gif
Anna Shackley
nl.gif
Lonneke Uneken
nl.gif
Demi Vollering
 

Ad Verschoor

Donateur


Jozef Cerny rondt fraaie solo af en wint etappe Giro d'Italia

Jozef Cerny (CCC Team) heeft de negentiende etappe in de Giro d’Italia gewonnen. De 27-jarige Tsjech soleerde op fraaie wijze vanuit een vroege vlucht naar de overwinning. Wilco Kelderman kwam in het peloton over de streep en kende een probleemloze eerste dag in de roze trui.

De rit zou eigenlijk ruim 250 kilometer lang zijn, maar na protest van de renners werd de koers stilgelegd en hervat in Abbiategrasso, op 124 kilometer van de finish.

Direct na de herstart reden drie renners weg in de relatief vlakke rit. Een groep van elf, met Etienne van Empel, wist de oversteek te maken, waardoor een vroege vlucht van veertien renners de ingekorte etappe kleurde. Bora-hansgrohe zag echter het gevaar van een grote kopgroep en ging in achtervolging in dienst van Peter Sagan. Het peloton kwam terug tot een halve minuut, maar Bora kreeg het gat niet dicht en besloot te stoppen met achtervolgen nadat geen enkele ploeg wilde meehelpen.

De kopgroep met Van Empel kreeg vervolgens alle ruimte en ging strijden om de dagzege. Victor Campenaerts opende de finale met nog dertig kilometer te gaan en hij kreeg Simon Clarke, Sander Armée, Jacopo Mosca en Cerny mee. Die laatste zag op 22 kilometer van de finish zijn moment en versnelde.

In de achtervolging kwam Iljo Keisse nog wel aansluiten bij Campenaerts en co, maar ondanks een goede samenwerking kwamen ze amper dichter bij de Tsjech van CCC Team. De 27-jarige Cerny hield zijn voorsprong van zo'n twintig seconden vast en won in Asti, voor Campenaerts en Mosca. Van Empel kwam als twaalfde over de streep.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Veertien Tsjechen gaan naar het EK

tsjechie-pr1.jpg


Veertien Tsjechische atleten zijn genomineerd voor het ‘European elite track championship. Voor de sprintdisciplines zijn er vier mannen en twee vrouwen, voor de duuronderdelen vijf mannen en een trio vrouwen aangewezen.

cechman-1.jpg

Martin Čechmanwerd onlangs Europees kampioen sprint U23

Česká nominace:

Heren ‘Kurtzzeit’

Tomáš Bábek – Dominik Topinka – Martin Čechman – Jiří Janošek – vervangers: Robin Wagner en Matěj Bohuslávek.

Heren endurance
Petr Kelemen – Daniel Babor – Nicolas Pietrula – Jan Kraus -Denis Rugovac.

Dames ‘Kurtzzeit’
Sára Kaňkovská en Veronika Jaborníková.

Dames endurance
Jarmila Machačová – Kateřina Kohoutková – Petra Ševčíková.

Bron: baanwacht.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
EK goud op 1 km voor Tomáš Bábek
ep-2.jpg

Tomáš Bábek veroverde de titel op de 1 km I.T.T De ervaren Tsjech (33) verwees de 20-jarige talenten Ethan Vernon (Gbr) en Jonathan Milan (Ita) naar het zilver en het brons. Bábek won in 2019 goud bij de Europese Spelen. Op zijn erelijst prijkt ook de Europese titel op de keirin in 2016

Heren 1 km I.T.T.
Tomás Bábek (Tsj) 1.00,517
Ethan Vernon (GB) 1.00,999
Jonathan Milan (Ita) 1.01,009
 

Ad Verschoor

Donateur
VANDAAG HERVAT HET VELDRITSEIZOEN IN TSJECHIË, OOK WERELDBEKER IN TABOR GAAT DOOR

CORVOS_00031735-036-scaled-e1605602154344-728x350.jpg


De organisatoren van de Toi Toi Cup, het Tsjechische regelmatigheidscriterium, en de WB-manche in Tábor, hebben groen licht gekregen van de overheid om het veldrijden te hervatten. Vandaag staat de wedstrijd in Rýmařov op de agenda.

Tsjechië is hard getroffen door het coronavirus en het land is nog in gedeeltelijke lockdown tot 20 november. Toch hebben alle bevoegde instanties groen licht gegeven zodat de geplande veldritten kunnen doorgaan. “En we geloven dat ook de Wereldbeker in Tábor (29 november, red) zal doorgaan”, vertelt ex-veldrijder Petr Dlask aan WielerFlits. “Het aantal besmettingen heeft de laatste weken ook bij ons een neerwaartse trend ingezet.”

De wedstrijden zullen wel onder strikte voorwaarden afgewerkt worden. “Vergelijkbaar met de regels die golden op het EK in Rosmalen”, zegt Dlask. “Iedereen, zowel de renners als hun entourage, de jury en de eventueel aanwezige media moet een negatieve Covid-test kunnen voorleggen.”

Na zeven weken zonder veldrijden in Tsjechië staat vandaag de derde manche van de Toi Toi Cup op de agenda in Rýmařov, een gemeente in het noord-oosten van het land. Onder meer de Nederlander Gosse van der Meer en de Belgische Suzanne Verhoeven (Vondelmolen-De Ceuster) treden er aan in de elitewedstrijden. Bij de dames is de Hongaarse Kata Blanka Vas favoriet.

Binnen anderhalve week opent de Wereldbeker 2020-2021 dan met de manche in Tábor, al weten we al dat dat zonder Belgische en Nederlandse jeugdselecties zal zijn.

Bron: wielerflits.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische renner Cerny naar Deceuninck - Quick-Step

Josef Cerny (27) start het volgend seizoen voor de Belgische formatie Deceuninck - Quick-Step. Hij won vorige maand in dienst van CCC Team de negentiende rit in de Ronde van Italië. De tweevoudige en regerend Tsjechische tijdritkampioen pakte in 2017 de eindzege in de Ronde van Tsjechië. In 2018 was hij de beste in het Tsjechisch kampioenschap op de weg.


„Het is een moeilijk seizoen geweest voor iedereen. Ik ben blij dat ik bij een van de beste teams in het peloton terechtkom”, zei Cerny. „Ik denk dat ik een rol kan spelen bij het aantrekken van de sprint voor een ploeggenoot. Ik zal ook voorin hard werken wanneer dat nodig is. En ik heb ook al getoond dat ik zelf resultaten kan rijden wanneer ik goede benen heb.”

Bron: telegraaf.nl
 
Bovenaan