Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
dalnice.jpeg


De snelweg wacht op verdere reparaties tijdens de vakantie.

Wegwerkers gebruiken traditioneel de zomermaanden om wegen te herstellen. Dit jaar zal het niet anders zijn, hoewel de Directie Wegen en Snelwegen (ŘSD) nog geen grote sluitingen heeft aangekondigd die vergelijkbaar zijn met die waarvan de automobilisten wisten na de meerjarige reparatie van de D1-snelweg. Het exacte renovatieschema zou medio juni beschikbaar moeten zijn. Aan het begin van de zomervakantie zouden veel van de huidige beperkingen moeten eindigen.

De snelweg D1 moet tijdens de zomervakantie worden gereconstrueerd, bijvoorbeeld in het gedeelte tussen Olomouc en Ostrava. Tussen kilometer 296 en kilometer 341 gaan de wegreparaties door. Bruggen op de D1 moeten worden gerepareerd bij Brno, Rousínov en Hranice in Moravië. Aan de andere kant is het niet duidelijk wanneer in Brno precies wordt begonnen met de verlenging van de D1 tussen Kývalka en Holubice.

Op de Zuid-Boheemse snelweg D3 gaan de wegwerkzaamheden tussen kilometer 62 en kilometer 70 door met gedeeltelijke afsluitingen tot de tweede helft van juli.

Zelfs tijdens de zomervakantie moeten automobilisten rekening houden met aanhoudende complicaties en gedeeltelijke afsluitingen op de in aanbouw zijnde delen van de snelweg D4 bij Dobříš.

Tussen de 5e en 9e kilometer, d.w.z. in het gedeelte tussen Rudna en Loděnice, worden de wegwerkzaamheden op de snelweg D5 voortgezet. ŘSD is ook van plan om de weg in het grensgedeelte bij Přimda te herstellen.

Op de snelweg D6 is de ŘSD van plan om de brug en de afrit bij het Jesenice-waterreservoir bij Cheb te repareren. Tijdens de zomervakantie zouden de arbeiders ook moeten verschijnen bij Hostivice op D6, waar testlagen met rubberverrijkt asfalt in acht korte stukken worden gelegd.

Als onderdeel van de snelweg D7 zullen tot half juli reparaties in de buurt van Kněževs in de richting van Praag doorgaan.

In de buurt van Benátek nad Jizerou aan de snelweg D10 krijgen automobilisten tijdens de feestdagen te maken met wegreparaties en de bouw van geluidsschermen.

Op de snelweg D11 wordt de weg tussen de 26e en 36e kilometer bij Vrbová Lhota van juni tot oktober gereconstrueerd. Op deze snelweg gaan rond de 70 kilometer ook wegwerkers aan bruggen werken.

Op de snelweg D35 worden de wegwerkzaamheden aan de brug over Třebůvka bij Mohelnice tot half juli voortgezet.

De Directie Wegen en Snelwegen (ŘSD) presenteert lopende en geplande reparaties op haar website. Actuele informatie over beperkingen en verkeersintensiteit op de hoofdroutes vindt u op het verkeersinformatieportaal dopravniinfo.cz/en.
Bron novinky.cz.
--------------------------------
Traditionele zomerse werkzaamheden van Praag: reconstructie van de Barrandovský-brug, metro- en tramafsluitingen.

Dit jaar is Praag van plan om tijdens de vakantie door te gaan met het herstel van de Barrandovský-brug, het werk zal bijvoorbeeld ook doorgaan met het herstel van de weg met de reconstructie van de gasleiding in de Komořanská-straat. Daarnaast komen er een aantal metro- en tramafsluitingen bij. Concreet komt er een lock-out op zowel metro C als A, waar bussen worden ingezet.
Bron novinky.cz.
 

kuurgast

Donateur
In 2028 zou de D11 helemaal tot de Poolse grens klaar moeten zijn.
De aanleg van de D11 vanaf de Poolse grens kreeg een zware klap, de start van de werkzaamheden was in zicht.

De aanleg van het voorlaatste deel van de snelweg D11 vanaf de grens Královec naar Trutnov kreeg opnieuw een zware klap. Het Bureau voor de Bescherming van Economische Concurrentie (ÚOHS) annuleerde de selectie van een leverancier voor een lucratief staatscontract ter waarde van 11,4 miljard kronen dat vorig jaar werd gewonnen door het Poolse bedrijf Budimex op initiatief van een van de niet-succesvolle deelnemers aan de aanbesteding, het Tsjechische bedrijf MI-Roads. De Directie Wegen en Snelwegen moet de individuele aanbestedingen opnieuw beoordelen en de winnaars opnieuw selecteren.
De start van de aanleg van het 21 kilometer lange traject van de D11 ligt stil. "Er was geen annulering van de gehele aanbesteding als zodanig, maar van een deel ervan, waarbij Budimex niet voldeed aan de gespecificeerde kwalificatiecriteria", verduidelijkte ÚOHS-woordvoerder Martin Švanda.

De inschrijver, de directie Wegen en Snelwegen, kan binnen vijftien dagen in beroep gaan tegen de uitspraak van het antimonopoliebureau, anders heeft het rechtsgevolg. Volgens Švanda zal de ŘSD niet gedwongen worden de aanbesteding als zodanig te herhalen, het zal alleen gaan om het betwiste deel ervan. De obstructie van de dochteronderneming Metrostav, wiens deelname aan staatscontracten door de rechtbank voor drie jaar werd verboden wegens corruptie, stelt niettemin de strategische transportconstructie voor onbepaalde tijd uit.

Het bedrijf MI Roads klaagde Budimex aan vanwege zijn vermeende gebrek aan ervaring met de aanleg van tunnels, waarvan er twee op de route van Královec naar Trutnov liggen.
De bouwmachines staan letterlijk opgesteld aan de grens waar de Poolse snelweg S3 eindigt, die sinds twee jaar alleen nog maar verbonden is door de Tsjechische weide. De Polen willen de snelweg S3 dit jaar volledig operationeel maken, wat een flinke verkeersdruk zal opleveren op de weg van Královec via Trutnov naar Jaroměř, vanwaar de D11 verder gaat richting Praag. Elke maand vertraging betekent een uitbreiding van de verkeersmarteling van gemeenten en steden, waar naar schatting elke dag tienduizenden auto's meer passeren. De Poolse S3 uit Szczecin zal al het transitverkeer uit de Oostzee terugtrekken.

Bron novinky.cz.
 
Bovenaan