Watertekort

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

In Sindelova is er een watertekort.
Het heeft amper geregend.
Het drinkwaterbassin, voor de gemeentelijke waterleiding, is nog onvoldoende gevuld.
Je moet zuinig zijn en het is daardoor verboden om bijvoorbeeld je zwembad te vullen.

Ik heb een eigen bron dus genoeg water voor ons, hoop ik.
 
Bij ons in de gemeente Samsina wordt ook gewaarschuwd voor de dreigende uitputting van onze diepe waterbron. Dus liever geen zwembaden vullen, tuin sproeien en dergelijke.
Maar..
De boerencooperatie gebruikt voor de koeien 36000 liter water per dag en trekt zich in het geheel niets aan van het droogteprobleem.
En dan mogen wij onze plantjes geen water geven? Kom nou toch. Als de boeren uit dezelfde bron, met erg goedkoop water, mogen putten als wij, dan kan de gemeente mij hoog de boom in.
Eigen zwembad eerst!
 
Niet meer dan twee keer per week onder de douche, zeker bij oudere mensen met dunner wordende huid, beschermt dat het immuunsysteem.
Een toilet met waterspoeling gebruikt ook veel water, misschien overschakelen op een compost toilet, met bijvoorbeeld zaagsel, de compost kan men later weer gebruiken voor bemesten van de tuin.
Vegetariër worden is niet iedereen geestelijk aan toe. Op de Duitse TV is een kok, die demonstreert hoe de voedingsindustrie allerlei trucs uit de kookpot tovert om duur vlees te vervangen door goedkopere plantaardige grondstoffen. Later verkoopt hij die worstjes, pizza's op de markt, waarbij het opvalt dat veel van die "testpersonen" niet doorhebben dat er geen of weinig vlees in zit. Bijvoorbeeld is er al genetisch veranderde soja, die een rood vocht afgeeft wat er uitziet als bloed. Samen met wat smaakstoffen geeft dat een sappige worst voor op de grill.
 
Nou neen,ik zou heel graag willen weeten hoe Marwa op die 3000 en meer liter water op een1kg eieren komt.Dat moeten dan wel krokodileieren zijn...en bij vlees denkt zij mischien aan waalvisstaek? Onze 6 kippen drinken geen 1liter waater in 1week tijd en leggen in die tijd wel 2kg eieren.Trouwens een composttoillet stinkt en trekkt wel vliegen aan,met 2 man is dat noch draagelijk maar bij meer gebruikers is het best onhygienisch hoor.En waarom moet de mens steeds van sappige worsten droomen....anders wordt zijn veestaapel te groot want de kudde vermeerdert zich waanzinnig snel.
 
ik zou heel graag willen weeten hoe Marwa op die 3000 en meer liter water op een1kg eieren komt
Ik heb het niet zelf bedacht en het gaat ook niet over de kippen die je thuis houdt en lekker in de tuin lopen te scharrelen.

Om één ei te produceren is 200 liter water nodig
30 JANUARI 2014

Marc Horckmans

editor express

[PICTURE|sitecpic|lowres]Elk voedingsproduct dat wordt geconsumeerd verbergt in zijn levenscyclus een groot verbruik aan water. Dat zegt de Grace Communications Foundation, gespecialiseerd in informatie rond duurzame ontwikkeling. Deze virtuele waterconsumptie verwijst naar het indirecte gebruik van water om de keten van voedingsproducten van plant tot consumptie te garanderen. Er wordt aan toegevoegd dat 70 procent van de wereldwijde waterconsumptie gelinkt kan worden aan landbouw. Bovendien wordt gewaarschuwd dat de wereldwijde behoefte aan water jaarlijks met één biljoen liter toeneemt. Het gebruik van water in de voeding moet volgens de organisatie dan ook op een alternatieve manier worden georganiseerd.

In een rapport maakt de Grace Communications Foundation duidelijk hoeveel water eenvoudige dagelijkse voedingsproducten in hun levenscyclus opslorpen:

* Eén kippenei: 200 liter water
Eieren hebben een gemiddelde waterconsumptie van 3.300 liter per kilogram. Dat betekent voor een ei van 60 gram een water-voetafdruk van ongeveer 200 liter. Het dagelijkse menu van de kip is vooral gebaseerd op een water-intensieve granenteelt. Daarnaast moet ook water voorzien worden voor drank en irrigatie. Wereldwijd verbruiken legkippen per jaar ongeveer 167 miljard kubieke meter water. Dat vertegenwoordigt 7 procent van de totale waterconsumptie van de dierenteelt in de landbouw.
 
:D
Werkelijk! Ik houd van deze "rapporten"!

De "water-voetafdruk van de schrijver: per dag! is natuurlijk een belangrijk gegeven.
Daar moet hij het mee doen.
Misschien een beetje schaamte, gewoon omdat hij bestaat, en vervolgens een claim legt op hetgeen dat voorradig is om vooral niet dood te gaan wegens gebrek aan....

Iedereen rekent zich rot, al dan niet betaald om aan te geven hoe "We" het moeten gaan doen.

Nou, vooruit; schot voor de boeg: Als er geen mensen waren, dan was er genoeg voedsel voor dieren.
Geen voer,.........
Jammer.

Er zijn kennelijk teveel mensen op deze aarde met toegang tot voedsel en drinkwater.
Daarom wordt er door regeringen niet gezocht naar een afdoende oplossing, maar gaat kennelijk de discussie over de productie van een ei! Ja, ja, en vleesch en .........................
Gelukkig komt vis uit het water en eten............. ( oh, wacht even)
Vis afval, beesten afval, planten afval, ( uit de industrie).

Ehh,

Ik stop er even mee.:)
 
Is Je buurman een Tsjech?En wat vond die er van?Trouwens nu donnderdags snachts gaat het weer regenen en dan een heeeeeele poos niet meer.Wat een zoomer!Kippen houden helemaal niet van regen.Daar worden ze ziek van.
 
Voor een kilo suiker wordt ongeveer 200 liter water verbruikt. Granen en oliegewassen hebben zo’n 2.000 liter per kilo opbrengst nodig en vlees en eieren tussen 3.000 en 9.000 liter per kilo - met een kilo koe als uitschieter: 15.415 liter.
Misschien dan ook maar vegetariër worden? Scheelt een hoop water.
Je kan ook een koe worden. Mag je lekker 15.415 liter water maal je lichaamsgewicht in kilo's gebruiken. :stout:
 
Laatst bewerkt:
Het heeft geregend.
Een bui.
Nou ja, een buitje.
Nou ja, zelfs dat niet.
Ongeveer 1432 druppels.
Nou ja, druppeltjes.
Kortom, het was het vermelden niet waard.
Dus vermeld ik het niet.

Gegroet.
 
Bovenaan