Wat voor attentie meenemen voor Tsjechen?

Topic in 'Diversen' gestart door muis, 02-07-2004.

 1. Sorry hoor Paula,maar sinds vorig jaar heeft de Lidl een ander merk speculaas die niet te vreten is en dit jaar is het de zelfde, het zijn net koffiekoekjes.:confused:
  Bij Kaufland hebben ze wel dezelfde speculaas als je in NL kan kopen en die is wel goed. Alleen moet je er naar zoeken want ze staan niet altijd voor het grijpen.;)
  Zelfs mijn CZ buurvrouw vroeg of ik voor haar een pak mee wilde brengen, nadat zij, ze geproefd had.
  Ook de gevulde amandelspeculaas uit NL wilde ze graag hebben, helaas komen wij voorlopig niet in NL en krijgen wij ook geen bezoek uit NL, een volgende keer dan maar.
   
 2. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Lotus de grootste Belgische speculoos bakkerij heeft in zijn Tsjechisch produktengamma ook een speculoos maar deze is ook niet dezelfde als de Belgische variant. Het is een meer gecarameliseerde uitvoering. Je vindt ze in regelmatig in de horeca.

  lotusbakeries.cz
   
 3. Tja, dat krijg je als je zelf geen koek eet en de mening van een ander verkondigd!
   
 4. ?????????????:confused:verklaar nader:confused:
   
 5. Ik denk dat Paula bedoelt dat ze zelf geen koek eet, maar van anderen gehoord heeft dat de speculaas van de Lidl best te eten is. :ja:
   
 6. ik zou een fles jenever mee doen,ze drinken toch meestal graag een borrel,altijd sukses.Ook rookworst of grillworst hebben ze graag .
   
 7. Wij nemen altijd oude, jonge, komijn- en peperkaas, stroopwafels en pindakaas met en zonder stukjes. Alles kan je ook in Tsjechië krijgen (tenminste in Praag), maar het is duur en het is niet hetzelfde als uit Nederland. Dus mijn familie vraag altijd bovenstaande. Lekkerrrrrrr
   
 8. Je kunt Nederlandse/Friese boerenkaas krijgen in Tsjechie. Deze is hetzelfde als in Nederland, want het is afkomstig uit Nederland.
   
 9. Jep, sorry, heb het verkeerd opgeschreven. Het is of duur of niet hetzelfde als uit Nederland. In Praag zit bij Andel een Nederlands kaaswinkel. Dagelijks helemaal vol met klanten, maar de kazen zijn voor Tsjechen bijna niet te betalen. Het wordt al gauw een delicatesse ipv lekker broodje kaas ontbijten.
  Stroopwafels zijn te koop in nootjeswinkels en bij biologische afdelingen van supermarkten, maar het smaakt net iets anders. Pindakaas was ik nog niet tegengekomen.
   
 10. Wat noem jij duur? Een prijs van 300 kronen per kilo voor echte boerenkaas ( van jong tot belegen, of met kruiden ) is voor een Tsjech natuurlijk niet echt goedkoop, maar deze kaas is in Nederland ook niet goedkoop.
   
 11. Eerlijk gezegd heb ik geen idee. M'n moeder gaat er weleens langs en die zegt dat het er heel duur is. Ze heeft een buitengewoon hoge salaris voor een Tsjech, dus ik neem aan dat het er echt duur is.
  Maar dat is niet het punt hier, he.

  Het ging om een tip wat mee te nemen uit Nederland voor Tsjechische kennissen. :D
   
 12. :lache:ach zo zit het Paula:lache:Nou dan moet je van mij maar aannemen dat die van Kaufland de echte is want hier gaan er in de winter wel een stuk of 10 pakken van op en deze is prima:top: mijn man is er dol op en ik lust ze ook.
  En de beste tip is nog steeds een goedhumeur, vriendelijkheid en een goed woord.
   
 13. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam


  Pindakaas is verkrijgbaar bij: Albert / Tesco / Lidl . . Zowel met als zonder "stukjes"

  Die van Lidl vind ik de beste (rode deksel is met stukjes)
   
 14. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam

  Water naar de zee dragen is dat!
   
 15. Gezien bij Kassa! vanavond. De test welke speculaas in Nederland het beste is ( en je dus met een gerust hart mee kunt nemen ). De winnaar was de speculaas van C1000. De beste en volgens mij ook nog een van de goedkoopste.
   
 16. Vodnik

  Vodnik † In Memoriam

  Mmmmm gevulde speculaas van . . . . Carla Berendse!!!! :D
   
 17. Oliebollen!!!:eten:
   
 18. Amsterdamse uien.
   
 19. Heb de laatste keer dat ik terug kwam uit de NL kipcorns,frikandellen speciaal en rundvleeskroketten voor de buren Olga jr en senior en Pavel en Ivan gemaakt .Vooral de kipcorns vonden ze lekker .:ja::D
   

Deel deze pagina