Wat je zeker moet doen in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
doen-praagcunsplash-anthony-delanoix-1280.png


De bekendste bijnaam die de Tsjechische hoofdstad toegewezen heeft gekregen is ‘De Gouden Stad’. Hiermee wordt vooral gedoeld op de schoonheid van Praag. Een schoonheid die je zelf zult kunnen beamen wanneer je over de oevers van de Moldau loopt, het uitzicht over Old Town Square bekijkt of langs de gekleurde huizen struint. Wat er nog meer te doen is? Dit dus!

Praag, wat is het toch een mooie en vooral bijzondere stad. Wij verzamelden vijf dingen die je tijdens je citytrip of langere vakantie zeker moet doen.

Bier, bier, bier
Volg een biertour. De Tsjechische hoofdstad is een walhalla voor bierliefhebbers en bovendien de geboorteplaats van de wereldberoemde Pilsner lager. Tijdens een biertour hop je tussen authentieke cafés, proef je verschillende goudgele rakkers en krijg je culinaire hoofdstandjes uit de Tsjechische keuken voorgeschoteld. Een tour als deze kun je bijvoorbeeld boeken bij Getyourguide.

Ambachtelijk shoppen
Het hele jaar door verandert de oever van de Moldau op zaterdagochtend in een pittoreske boerenmarkt. Slenter langs kraampjes met verse groente en fruit, bloemen, lokaal handwerk, versgebakken brood en Tsjechische specialiteiten die je meteen kunt proeven. Ook wanneer de markt er niet staat, is een wandeling langs de rivier perfect om 's ochtends fijn wakker te worden.

Cocktails met uitzicht
Voor een jaw dropping uitzicht over Old Town Square, goede cocktails en snacks bezoek je het dakterras van Hotel U Prince. Uitgewaaid? Schuif dan beneden tot in de late uurtjes aan bij Blacks Angel’s Bar. Een gezellige avond gegarandeerd.
Adres: Staroměstské nám. 460/29

1, 2, 3 jump
Maak kennis met het andere Tsjechië: de groene heuvels, dichtbegroeide bossen en prachtige rivieren. Op zo’n 75 minuten rijden van Praag ligt de bekende Zvikovské podhradí-brug, waar je niet alleen overheen kunt rijden en wandelen, maar ook vanaf kunt bungeejumpen. Laat de waaghals in je los.

Omarm de koffiescene
Naast de prachtige uitzichtpunten en barretjes heeft Praag een bijzondere koffiescene. Door de jaren heen zijn er talloze koffiehotspots geopend, één daarvan is OneSip Coffee in het Joodse kwartier. Een klein, hip caféetje waar je verwelkomt wordt door de geur van versgemalen koffiebonen van kleinschalige roasters en waanzinnig mooie (en lekkere) taarten.
Adres: Haštalská 755 15

Bron: triptalk.nl
 
Bovenaan