Wanneer kan ik weer naar Tsjechië?

Topic in 'Diversen' gestart door Kde domov můj, 17-03-2020.

 1. Leo

  Leo

  Na aanvankelijke verwarring over de mogelijke strijdigheid van het vermommingsverbod en de "Maskenpflicht" is men er inmiddels al enige tijd uit in Duitsland; er worden geen boetes uitgedeeld aan bestuurders die tijdens het autorijden een mondkapje dragen, mits ze herkenbaar blijven.

  De redenatie is dat het vermommingsverbod dient om te voorkomen dat een bestuurder niet geïdentificeerd kan worden bij bijv. een snelheidsovertreding/flitsfoto. Met een mondkapje blijven de ogen zichtbaar en dat is volgens de Duitse justitie voldoende om de bestuurder te kunnen identificeren.
  Hierbij wordt wel opgemerkt: het mag niet zo zijn dat in geval van een brildragende bestuurder het mondkapje ervoor zorgt dat de bril beslaat en zo het zicht op de weg (deels) ontneemt.
  Daarnaast geeft men aan dat het dragen van een donkere zonnebril bij laagstaande zon met een mondkapje identificatie dusdanig bemoeilijkt dat de bestuurder wel een boete voor overtreding van het vermommingsverbod kan krijgen.

  Zie bijvoorbeeld wat de ADAC (Duitse ANWB) hierover zegt, of dit krantenartikel.
   
  kuurgast en Franky vinden dit leuk/interessant.
 2. AL met al zijn de regels overal even onduidelijk. Het ligt er aan waar je kijkt. In elk geval bedankt allemaal. We wachten even af en kijken na 1 juli maar ‍♀️
   
 3. Laten we maar hopen dat ze de situatie weer snel onder controle krijgen en de boel niet verder verergert. Wanneer Tsjechië in de oranje zone komt, dan wordt het voor mij weer moeilijk om te gaan. Ook al is de grens nog open. Ik moet van mijn werkgever 2 weken in quarantaine op eigen rekening wanneer ik een land in de oranje zone heb bezocht.
   
 4. Vreemde regeling.
  Jij zegt: Ik ben in Duitsland geweest en waar precies dat gaat je geen donder aan.
  Gaat hij dan met je mee op de achterbank?
   
 5. Eh, meen je dit serieus?

  De werkgever mag/moet zijn andere werkgevers toch wel beschermen tegen een eventuele besmetting?
   
  Bewerkt door een moderator: 06-07-2020 om 12:08
 6. Nee, dat moet de persoon in kwestie zelf doen door verstandig om te gaan met deze hele situatie, niet de werkgever middels een maatregel die helemaal niet te handhaven is, dus moet je zo'n regel niet stellen.

  [EDIT] Bericht aangepast en gedeelte over de maatregelen in Nederlandse verzorgingshuizen verwijderd; is een heel andere discussie.
   
  Bewerkt door een moderator: 06-07-2020 om 13:15
  curious vindt dit leuk/interessant.
 7. Ikzelf vind het ook niet leuk, maar je werkgever kan je wel degelijk verplichten om in quarantaine te gaan. En op eigen rekening, wanneer je willens en wetens toch naar een oranje gebied bent gegaan, wat door de werkgever is afgeraden. Ik zou dat wel kunnen verzwijgen, maar al mijn collega's weten natuurlijk dat ik regelmatig naar Tsjechië ga. Mocht Tsjechië in de oranje zone komen en ik zou besmet raken en collega's besmetten, dan zou ik niet weten hoe ik dat recht zou kunnen praten. En dan is die verplichte quarantainemaatregel misschien nog de meest gunstige. Het zou kunnen dat het juridisch nog aan te vechten is.

  https://www.awvn.nl/nieuws/vakantie-coronacrisis-quarantaine-loondoorbetaling/
   
  dennuzzz en kuurgast vinden dit leuk/interessant.
 8. dan zou ik maar snel naar nl gaan, voordat het te laat is..
   
 9. Vrijdag ga ik alweer. En maandag terug.
   
  Bewerkt door een moderator: 06-07-2020 om 21:35
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina