Wandelen over een paardenwei

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ik ga een heel moeilijke vraag stellen maar jullie zijn hier allemaal specialisten... dus ik waag het erop.
Wij zijn van 2003 tot 2009 elk jaar naar Tsjechie geweest. Wij hebben tweemaal het zuiden bezocht, éénmaal omgeving Turnov en viermaal hebben we in de streek van het Reuzengebergte een huisje gehuurd.
Dit jaar gaan we nog eens terug (naar Cerny Dul) en we kunnen ons herinneren dat we eens een wandeling gedaan hebben die over een grote paardenwei ging. Maar ik vind nergens terug waar het kan geweest zijn!
De wandeling begon in een dorpje en er was zo een zigzag-ingang waardoor wij op een paardenwei konden geraken, en de paarden konden daar niet door om van de wei te geraken uiteraard, en dan begonnen wij de wandeling en die bleef maar duren over die wei! Het was precies of gans de top van die berg omheind was. Tijdens onze wandeling kwamen we een troep paarden tegen en die kwamen ook heel nieuwsgierig eens wat dichter, vooral naar onze honden. Ik kan mij zo de foto herinneren die ik toen genomen heb, maar ik vind ze niet meer terug.
Dus kan iemand zich een wandeling herinneren waarbij je echt een hele tijd over een paardenwei loopt?
We zouden die wandeling graag nog eens opnieuw doen.
 
Ik zou gokken dat je naar javornik bent gelopen, daar stonden vaak paarden.
lijkt me dat je 1 dag richting dolni lanov loopt en een dagje naar javornik, dan kan het eigenlijk niet missen.
 
Dag Warantee.
Tussen Starkov en Jivka (Broumovsko) hebben we meerdere keren gelopen in een prachtige omgeving over een heuvel met paardenweien waar geen eind aan kwam. Ook met nieuwsgierige paarden die een eindje meeliepen.
 
Bedankt al voor de aanwijzingen! Dolni Lanov zou in aanmerking kunnen komen. Het is trouwens maar 10 minuten rijden van waar we logeren, nl. Cerny Dul. Javornik ligt verder en daar zijn we nooit in de buurt geweest, dus dat komt niet in aanmerking.
En toch.... Starkov, Jivka, dat doet precies een belletje rinkelen.. we hebben daar eens in de buurt van Male Svatonice gelogeerd...
Het zijn al minstens drie wandelingen die we kunnen proberen. We gaan er toch 14 dagen zijn, dus tijd genoeg.
Als jullie nog meer info hebben, kleur wandeling, afstand... laat maar weten.
Ik kan mij ook herinneren dat de wandeling begon met een U-vormige smalle doorgang, vastgemaakt aan een gebouwtje, waar wij uiteraard wel door konden zigzaggen maar de paarden niet. Herinneren jullie daar iets van?

Er stonden daar héél veel paarden op die wei. Wij vroegen ons ook af waar die paarden voor gebruikt werden. Het waren rijpaarden van "model" maar ik kan mij niet voorstellen dat je daar "eventjes" met je halstertje de wei oploopt om je paardje te gaan halen voor een wandelingetje...:stout: Je kan zo een paar dagen op zoek zijn!
 
Ik had nog nooit gehoord dat je met honden niet over een koeienwei zou mogen...In de Vogezen zijn we met de hond veel over de koeienweien gegaan en daar heeft nooit iemand iets over gezegd....Er stonden ook geen verbodsborden ofzo. Nu ja, probleem loste zichzelf een beetje op : de koeien houden niet van honden want die worden gebruikt om ze samen te drijven. Gevolg : de koeien komen op de honden af. In het begin hield ik dus ons beide honden aan de leiband maar dan kwamen de koeien veel te dicht naar mijn zin en hadden de honden schrik. Oplossing was gewoon dat we de honden loslieten van de leiband. Wij konden dan ongestoord door de koeien wandelen en de honden liepen "op veilige afstand" aan de rand van de wei, dicht bij de afsluiting of wel dicht bij de struiken en bosjes zodat ze zich veilig voelden.
We hebben daar altijd de bewegwijzerde wandelpaden gevolgd! Over de weien gaan is daar heel normaal.
Sommige van de boerderijen waar je iets kan eten of drinken zijn trouwens alleen tevoet te bereiken. Motorrijders, die zijn er dikwijls ongewenst omdat ze de rust verstoren.
 
Bovenaan