Waarvoor zijn die nummers op lantaarnpalen?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Wat zijn die nummers op lantaarnpalen? Ze kunnen levens redden.

2556117_liberec_orientace_nehoda_hasi_ti_policie_denik-630.jpg


Čísla na lampách = Nummers op lampen.
De identificatienummers van de openbare verlichtingslampen dienen om de locatie van de noodsituatie te specificeren. Dit is een eenvoudige manier om de beller in een onbekende omgeving te lokaliseren.

In meer dan 140 steden en gemeenten van Tsjechië bereiken ze een grote hulp! Database van 214.000 unieke nummers op de lantaarnpalen heeft een paar seconden nodig om nauwkeurige GPS-coördinaten te krijgen. En wanneer u een alarmnummer bellen, behalve dat het verslag van de beschrijving van de gebeurtenis het nummer van de dichtstbijzijnde lantaarnpaal.
Het gebruik van openbare verlichting als natuurlijke oriëntatiepunten om te helpen bij ongevallen is echt briljant in zijn eenvoud.
Elke lamp heeft een uniek nummer dat niet meer zal worden gebruikt wanneer de lamp wordt verwijderd. Het nummer bevindt zich op ooghoogte en bijvoorbeeld in Liberec bestaat het uit letters LB en vijf cijfers.
Aanvankelijk werd de nummering ingevoerd om gemelde storingen te identificeren. Het systeem werd operationeel sinds 2000, momenteel zijn er zo'n 236.000 van deze genummerde lampen.

HEL735d76_mapa.png


Sommige regionale reddingsdiensten werken echter niet met de nummers, hoewel ze zich op hun grondgebied bevinden. Dit geldt voor Zuid-Bohemen, Zuid-Moravië, Midden Bohemen, regio Zlínen ook voor regio Vysočina.
Bron oa news.expats.cz + zpravy.idnes.cz.

P1000951_1.JPG

Spoorwegovergangen zijn ook genummerd.
Sinds 2009 zijn bijna alle spoorwegovergangen gemarkeerd. Het nummer is geschreven in zwarte inkt op een witte, zelfklevende reflecterende folie van 21 x 7 cm op de achterkant van het verkeerslicht of verkeersbord "železniční přejezd“ = spoorwegovergang. Zelfs hier zijn de nummers van onschatbare waarde en redden ze levens. De aanduiding bestaat uit een hoofdletter P (přejezd=kruising), gevolgd door een uniek volgnummer.

photo-pg-7005--600.jpg

Hulpdiensten zijn echter niet alleen nodig in steden, maar ook midden in de natuur. In samenwerking met grondeigenaren en brandweer is in de afgelopen jaren ingezet op fietspaden en wandelpaden, duizenden zogenaamde Traumabod of Bod záchrany (rescue punt). Vaak is het een niet bij naam genoemd kruispunt met de mogelijkheid om met de auto te komen. Dit zijn wiite of gele borden met een combinatie van letters en cijfers, de GPS-coördinaten en telefoonnummers voor noodoproeplijnen, die ook duidelijk zichtbaar is uit de verte.Bron plzenskonakole.cz.

trauma-bod_denik-630.jpg

Voor watersporters staan er langs de Vltava/Moldau borden met letter V en nummer die zich bevinden op plaatsen waar de kans groter is dat er iets kan gebeuren.
 
Laatst bewerkt:

kuurgast

Donateur
"Záchranka" = ambulance Een levensreddende mobiele app.

Maar er is nog een ander nuttig ding dat uw locatie zal bepalen, zelfs zonder nummers van openbare verlichting en spoorwegovergangen.
Als u een smartphone heeft, is het eenvoudiger en nauwkeuriger voor hulpdiensten.
In gebieden met slecht signaal dekking van de mobiele operators (Brdy, Tsjechisch Woud), als je nodig hebt om te bellen voor hulp artsen of brandweerlieden, de telefoon kunt u een alarmnummer bellen via een andere operator, die lokaal dekking heeft. U kunt alleen bellen op noodlijnen, ook al heeft uw telefoon geen signaal.
Er is een applicatie voor mobiele telefoon. Of het nu voor u is of voor hulp van iemand anders, u kunt via deze app contact opnemen met een ambulancepost of berg-reddingsdienst.
Wanneer de toepassing wordt gestart en de rode knop wordt ingedrukt, wordt de informatie over uw exacte GPS-locatie onmiddellijk naar de hulpdienst verzonden, wordt het alarmnummer gekozen en wordt de reddingsoperator op de hoogte gebracht.
hp_mobile_img_en.png


Beschikbaar voor mobiele telefoons met Android, iOS en Windows.
Ga naar zachrankaapp.cz voor een uitgebreide beschrijving van alle functies en het downloaden van de toepassing. Om alle functies te gebruiken, registreert u zich middels een eenvoudige procedure met uw naam en telefoonnummer.
In uw persoonlijk profiel kunt u uw eigen informatie invullen die hulpverleners tot hun beschikking hebben. Dit zijn bijvoorbeeld de taal die u spreekt of informatie over uw gezondheid. Bijvoorbeeld als u last heeft van diabetes, hart, longen of als u blind of doof bent. Hulpverleners met uw medische geschiedenis zijn beter voorbereid om in te grijpen.

Bovendien biedt deze toepassing, op basis van uw exacte locatie, de dichtstbijzijnde medische hulp en tandarts of apotheek en zelfs de locatie van de dichtstbijzijnde defibrillator. En je vindt eenvoudige eerstehulpprocedures.
Met de mobiele applicatie Záchranka/ambulance, kunnen de redders u lokaliseren met een nauwkeurigheid van ongeveer 5-6 meter (in de stad) en tot een kilometer in open terrein. Bij die kilometergrens zullen ze vragen nogmaals de app te gebruiken om zo dichterbij uw locatie te komen.
 
Bovenaan