Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Helaas, helaas heb ik dat nog bij geen enkele Nederlandse slager aangetroffen en voor zover ikzelf na kan gaan, is er ook geen goede Nederlandse vertaling.....behalve dan gerookt vlees, maar dat is toch niet echt lekker vertaald.
Mocht iemand voor mij een adresje hebben waar ik in Nederland uzena krkovice kan krijgen, dan ben ik diegene eeuwig dankbaar
Ik zoek in Nederland ook al jaren naar uzene maso die zo lekker is als het tsjechische vlees. Ik heb van alles geproeft maar helaas.
Dus elke keer als ik in Tsjechie ben, neem ik een voorraadje mee. Met knedliky /of noky?
Vasek,
Bij ons hier in Belgie betekent "uzené maso" wel degelijk "gerookt vlees".Wij hebben CHARCUTERIE van gerookt vlees,zoals gerookte ham in veel soorten(Ardeense ham,boerenham,Italiaanse Parmaham,Coburgham...),dan ook gerookte kalkoenfilet,gerookte bacon,gerookte filet de Saxe,gerookte paardefilet,gerookte worsten(Ardense worst,droge worst...).Al dit lekkers wordt gebruikt als broodbeleg,in salades(zoals gerookt spek),en bij alles wat je maar denken kan.Dan heb je ook nog gerookt Ardeens gebraad dat je moet braden(eventueel nog gerookte spekblokjes erbij).Mijn voorkeur voor ham gaat naar de superlekkere Italiaanse Parmaham.Een heel aparte lekkere smaak.In heel fijne sneetjes gesneden,heel lekker bij het aperitief.Ook lekker rond Italiaanse grissinistokjes gedraaid,ook bij het aperitief.Al die lekkere charcuterie kan ook gebruikt worden bij een koud buffet.Ik heb eens een koud buffet gemaakt voor 25 personen.Zelfgemaakte aperitief,hapjes(warme en koude),koud buffet van vlees en vis,dessert).Iedereen was heel tevreden!En alles voor 16,11 euro per man.Misschien eens een leuk idee voor een volgende forummeeting(in een zaaltje).Trouwens,ik kook alles wat men vraagt.
DOBROU CHUT'
</font><blockquote><font class="small">Als antwoord op:</font><hr />
Vasek,
Bij ons hier in Belgie betekent "uzené maso" wel degelijk "gerookt vlees".
[/ QUOTE ]
Rontje, klinkt allemaal heel lekker. Maar als je weer eens in CZ bent, bestel dan maar: Uzené maso s bramborovým knedlikem a zelím. Dat bedoel ik.
Precies. Wij hebben het niet over gerookt vlees dat in plakjes gesneden is - dat is eigelijk ham - maar over een blok varkensvlees dat je in dikke plakken kan snijden en als hoofdgerecht kan eten. Met knedliky of aardappelpuree en augurken.
oeps, weer het speeksel
Dat is toch ook een versie van ons gerookt Ardens gebraad= inderdaad een stuk(blok)varkensvlees,dat bij ons nog moet gebraden,gebakken of geroosterd worden.Een heel subtiele smaak!
Op de Albert Cuypstraat in Amsterdam, achter de marktkramen is een slager gespecialiseerd in gerookt vlees. Aanbod wisselt soms, soms liggen er hele speenvarkentjes op de toonbank, oortjes en voetjes, maar ook Krokovice, varkensschouder, of een ham met been, of andere delen van varken en rund. Er heeft vroeger een Joegoslaaf gewerkt en die is er mee begonnen. De slagerij is verder gegaan met dat roken van vlees. Het is dan misschien niet honderd procent Tsjechisch maar Slavisch is het wel. Ze verkopen er ook worsten, aivar-salade, ingemaakte alma-paprika's etc. Precieze huisnummer en naam van de winkel weet ik niet, maar het is op het eerste stuk vanaf de Ferdinand Bolstraat aan de linkerkant achter de kramen. Oh ja, vlees is redelijk zout, dus eerst even zachtjes koken voordat je het verder braadt. Lekker met mosterdsaus!!!
mijn Tsjechisch is zeer beperkt, maar volgens mij zijn die uzeni maso...dingetjes van die hamrolletjes van slagroom en mierikswortel. Daar ben ik dus totaal aan verslaafd geraakt. Ik he ze ook zelf al eens gemaakt, maar dan smaken ze toch niet zo lekker als daar.
Met alle respect Johanna, je bedoelt Sunka s krenem, op de s en r zo'n dakje,. Mierik kan inderdaad verslavend zijn. Maar je moet inderdaad een goede lekkere gekookte en gerookte ham hebben, beetje dik gesneden. Als oplossing kun je, al ben ik niet zo op AH, de schwarzwalder schinken van AH proberen, redelijke goede rooksmaak en structuur. Overigens als je ooit naar die slagerij achter de Albert Cuypmarkt komt, ook de ham is daar erg goed.
Lang leve de mierik!
Deze site maakt gebruik van cookies om de inhoud te personaliseren, jouw ervaring aan te passen en om je ingelogd te houden als jij je registreert.
Door deze site te blijven gebruiken, stem je in met ons gebruik van cookies.