Waar en welke camping?

Topic in 'Kamperen' gestart door phwek, 05-02-2009.

 1. Hallo,

  Wij zijn een jong stel en willen deze zomer graag op vakantie gaan in Tsjechie.
  Dit om verschillende redenen, o.a. omdat we eens een andere cultuur willen proeven en andere omgeving willen zien en ook omdat het er niet heel duur schijnt te zijn (we hebben wel geld om op vakantie te gaan, maar zullen dit zo goedkoop mogelijk moeten doen: anders geen vakantie).

  Wij weten niet in welke gebieden van Tsjechie we nu eigenlijk moeten gaan kijken/ zoeken. We gaan met de auto, 2 honden en een caravan en willen graag op een leuke rustige camping staan die niet duur is, maar waar wel warme douches, toilet, warm afwaswater en eventueel wat schaduw is (niet zo;n grote eisen alles bij elkaar toch?)

  Wie kan ons helpen met zoeken of beter met het vinden.

  Dus welke regio kunnen we het beste bekijken (we houden niet van grootschalige toersitische plaatsen, maar willen af en toe ons daar wel eens kunnen bevinden) en welke campings (sites s.vp.) kunnen wij met onze honden en caravan heen?

  Alvast bedankt voor jullie tips.

  P.s. ook andere tips voor een bezoek aan Tsjechie (maakt niet uit welke tip, alke tip is welkom)
   
 2. Kijk ook eens op www.autocampnakopci.com . Gezellige en gemoedelijke camping, speelveld, zwembad. Geen disco en overlast van tieners. Mooi gelegen in een dal. Of www.navenkove.com is een bezoekje waard. Rustig gelegen en zullen dit jaar beginnen met het ontvangen van campinggasten naast hun appartementen. Op beide campings zijn honden toegestaan.
   
 3. Ik zou zoeken naar een camping met Tsjechische eigenaren. Campings met Nederlandse eigenaren zijn meestal beter uitgerust maar ook duurder!
   
 4. cor

  cor

  heel juist corrie!!!!!!
   
 5. voordat we het huis hadden hebben we heel tsjechie doorgekruisd. camping relax in de moraviesche karst is er 1 die in het geheugen is blijven kleven ,maar ook autokemp annin gelegen in een schitterend landschap [de rivier doorkruist de camping,er zijn plaatsen aan het water] mag er wezen. Ga je voor budget en goede douche,s dan is camping Besini in Besini een goede keuze.Het kan wel vechten voor een plaats zijn. De svr heeft trouwens diverse boerencampings in de cz ,dan sta je helemaal goedkoop.
   
 6. Kaart

  In tsjechie zijn hele mooie kaarten te koop met daar alle campings op. Gewoon een willekeurig camping binnen rijden. kijken of het wat is en anders ga je naar de volgde
   
 7. Het kan toch allemaal veel eenvoudiger,kijk eens op
  www.dokempu.cz
  Een compleet overzicht van CZ en SK
   
 8. Als jullie niet van al te touristisch houden, zou ik niet voor een ANWB camping kiezen, deze is inderdaad wat Corrie ook zegt veel duurder. Op de meeste campings moet je voor de hond moet je vaak net zoveel betalen als een kind. (Onze vrienden gaven altijd maar één hond op)
  Sommige campings hebben een 'warme' douche tegen betaling van een muntje die je moet halen bij de receptie, bij sommige kun je met 10 kronen betalen en bij andere is het gratis, zit dan bij de prijs in.
  Ik denk dat je eerst moet gaan kijken wat je wilt bekijken en in welke streek, er is overal in de buurt wel een camping.[​IMG]
   
 9. www.onzedroom.nl
  niet duur, honden gratis, geen massa toerisme, gezellige en goedkope restaurantjes in de buurt of mee eten in het pension
   
 10. Kijk eens op www.papillonvakanties.nl is echt een niet te grote camping honden zijn welkom,ligt in Dolni lanov (reuzengebergte)


  Groetjes Gerard en Erna :zwaai:
   
 11. camping Nedamov, dichtbij Duba. Superplek aan de rand van het schitterende natuurgebied Kokorinsko. +/-8 uur rijden (vanaf Borne). Tsjechische eigenaren, een mooi meer erbij en vele uitstapjes zijn mogelijk. Ook een eigen restaurantje en in de zomer ook vertier voor de avonduren.
  Verhuren ook "woningen" , niet echt luxe maar echt in Tsjechische stijl.

  Ook dicht bij Praag (+/- 1 uur).

  We hebben er zelf nooit gelogeerd, alleen vaak gedoucht tijdens de verbouwing van ons vakantiehuis. Erg leuk vonden wij het daar.

  Misschien heb je er wat aan.
   
 12. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Er is zelfs een web-site euregin.cz met de nodige kontaktinfo.
   
 13. waarschijnlijk zijn ongeveer elke regio wel geschikt voor jullie want in elke regio zijn wel mooi dingen en toeristische dingen te vinden.
  als het jullie eerste keer tsjechie is mogen jullie praag natuurlijk niet overslaan.
   
 14. Het eenvoudigst is het om een bepaald gebied uit te zoeken: daar rijd je naar toe en van daaruit kijk je of je een nog mooiere of plezieriger camping kunt vinden. Maar misschien vind je de eerste al mooi. Persoonlijk zal ik niemand meer een camping adviseren. De laatste keer had ik een adres gegeven aan vrienden die altijd beweren van stilte en rust te houden. Zij er heen, stond er verder maar een klein tentje met een jong stel. Zoiets vinden wij dus geweldig. Zij niet, ze vonden het 'griezelig' en zijn de volgende dag gelijk vertrokken!
   
 15. Ik zou zeggen kijk eens op de site van kamperen op het platteland Er wordt nml. hiervoor al over de SVR gesproken, maar zijn die nu echt zo goedkoop in Tsjechie. Hier vind je kleine campings midden in de natuur gelegen.

  Succes
   
 16. Kijk eens op http://www.campingkolodeje.eu/Routenl.html
  Gr.
  Ruud

  Dit is inderdaad een hele leuke camping, kijk maar eens bij mijn fotogalerie daar staan foto's van de camping van deze zomer.
  Was toppie daar!
   
 17. Tsjechie kan je niet doen in 1 jaar ,elke hoek van dit land heeft wel iets aparts .woon er nu maar in de tuin staat de Kip-caravan en deze zomer word hij weer aangehaakt
   
 18. ik heb nog twee niet genoemde campings waar honden zijn toegestaan en waar we zelf goede ervaringen hebben.

  www.ludvikovcz.com in de omgeving van Frydlant, Lazne Libverda
  en
  www.campingvidlak.cz in de omgeving van Telc,Trebic en Jihlava

  Fijne vakantie.

  Hilde:zwaai:
   
 19. Wij hebben in Tsjechië nog nooit meegemaakt dat honden niet welkom zijn op de camping.
   

Deel deze pagina