Waar en welke camping?

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hallo,

Wij zijn een jong stel en willen deze zomer graag op vakantie gaan in Tsjechie.
Dit om verschillende redenen, o.a. omdat we eens een andere cultuur willen proeven en andere omgeving willen zien en ook omdat het er niet heel duur schijnt te zijn (we hebben wel geld om op vakantie te gaan, maar zullen dit zo goedkoop mogelijk moeten doen: anders geen vakantie).

Wij weten niet in welke gebieden van Tsjechie we nu eigenlijk moeten gaan kijken/ zoeken. We gaan met de auto, 2 honden en een caravan en willen graag op een leuke rustige camping staan die niet duur is, maar waar wel warme douches, toilet, warm afwaswater en eventueel wat schaduw is (niet zo;n grote eisen alles bij elkaar toch?)

Wie kan ons helpen met zoeken of beter met het vinden.

Dus welke regio kunnen we het beste bekijken (we houden niet van grootschalige toersitische plaatsen, maar willen af en toe ons daar wel eens kunnen bevinden) en welke campings (sites s.vp.) kunnen wij met onze honden en caravan heen?

Alvast bedankt voor jullie tips.

P.s. ook andere tips voor een bezoek aan Tsjechie (maakt niet uit welke tip, alke tip is welkom)
 
voordat we het huis hadden hebben we heel tsjechie doorgekruisd. camping relax in de moraviesche karst is er 1 die in het geheugen is blijven kleven ,maar ook autokemp annin gelegen in een schitterend landschap [de rivier doorkruist de camping,er zijn plaatsen aan het water] mag er wezen. Ga je voor budget en goede douche,s dan is camping Besini in Besini een goede keuze.Het kan wel vechten voor een plaats zijn. De svr heeft trouwens diverse boerencampings in de cz ,dan sta je helemaal goedkoop.
 
Kaart

In tsjechie zijn hele mooie kaarten te koop met daar alle campings op. Gewoon een willekeurig camping binnen rijden. kijken of het wat is en anders ga je naar de volgde
 
Als jullie niet van al te touristisch houden, zou ik niet voor een ANWB camping kiezen, deze is inderdaad wat Corrie ook zegt veel duurder. Op de meeste campings moet je voor de hond moet je vaak net zoveel betalen als een kind. (Onze vrienden gaven altijd maar één hond op)
Sommige campings hebben een 'warme' douche tegen betaling van een muntje die je moet halen bij de receptie, bij sommige kun je met 10 kronen betalen en bij andere is het gratis, zit dan bij de prijs in.
Ik denk dat je eerst moet gaan kijken wat je wilt bekijken en in welke streek, er is overal in de buurt wel een camping.
smiley_caravan.gif
 
camping Nedamov, dichtbij Duba. Superplek aan de rand van het schitterende natuurgebied Kokorinsko. +/-8 uur rijden (vanaf Borne). Tsjechische eigenaren, een mooi meer erbij en vele uitstapjes zijn mogelijk. Ook een eigen restaurantje en in de zomer ook vertier voor de avonduren.
Verhuren ook "woningen" , niet echt luxe maar echt in Tsjechische stijl.

Ook dicht bij Praag (+/- 1 uur).

We hebben er zelf nooit gelogeerd, alleen vaak gedoucht tijdens de verbouwing van ons vakantiehuis. Erg leuk vonden wij het daar.

Misschien heb je er wat aan.
 
waarschijnlijk zijn ongeveer elke regio wel geschikt voor jullie want in elke regio zijn wel mooi dingen en toeristische dingen te vinden.
als het jullie eerste keer tsjechie is mogen jullie praag natuurlijk niet overslaan.
 
Het eenvoudigst is het om een bepaald gebied uit te zoeken: daar rijd je naar toe en van daaruit kijk je of je een nog mooiere of plezieriger camping kunt vinden. Maar misschien vind je de eerste al mooi. Persoonlijk zal ik niemand meer een camping adviseren. De laatste keer had ik een adres gegeven aan vrienden die altijd beweren van stilte en rust te houden. Zij er heen, stond er verder maar een klein tentje met een jong stel. Zoiets vinden wij dus geweldig. Zij niet, ze vonden het 'griezelig' en zijn de volgende dag gelijk vertrokken!
 
Bovenaan