Vrchlabi

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur


Spel en Sporters naar Tsjechië

De wintersportreis van Spel en Sport bracht de 44 deelnemers dit jaar naar Vrchlabi in Tsjechië, een nieuwe bestemming, met vele loipes en skipistes. En veel sneeuw, ook al was het al maart.

Op de eerste dag was er een regenachtige opfriscursus voor de langlaufers en nattigheid voor de wandelaars, maar de rest van de week was er zon en af en toe sneeuw, echt wintersportweer. Op maandag gingen de deelnemers naar het in Polen gelegen Szklarska Poreba, waar onder perfecte sneeuwcondities gelanglauft en gewandeld kon worden, te midden van eindeloze dennenbossen en schitterende vergezichten. De volgende dag kwamen ook de skiërs aan hun trekken op de pistes bij Spindleruv Mlyn, terwijl de langlaufers en de wandelaars volop konden genieten. Er volgde een bezoek aan het gezellige wintersportplaatsje Harrachov, waar een prachtige sneeuwwandeling gemaakt werd naar de Mumlava waterval. Een verrassing was het bezoek aan Praag, met een rondrit door de stad en alle tijd om zelf het oude centrum met de vele mooie gebouwen te verkennen. Ook op de laatste dag konden de deelnemers nog volop genieten van het prachtige sneeuwlandschap.

Ook bij deze wintersportreis waren de avonden vol gezelligheid. Er werden allerlei kaartspelletjes gedaan, naar muziek geluisterd en nagepraat over de dag, zodat ook de nieuwe deelnemers zich zeer thuis voelden, en alweer uitkeken naar de volgende reis!

Bron: 0297.nl
 
Ons eerste 5 jaren hebben we leren skiën in Tsjechië in Visoke nad Jizerou, en steeds heerlijke vakanties gehad, maar toen we eenmaal in Oostenrijk waren geweest hoefde Tsjechie niet meer. Het is wel wat duurder, maar je hebt 10 keer meer in Oostenrijk. Nu, na 15 jaar, gaan we toch weer een keer skiën in Tsjechië.
Nu we wat ouder zijn, vinden we vooral de sfeer leuk en hoeven we niet meer 100 km te skiën. We zijn er met de Kerst, is er dan nog wat te doen rond Vrchlabi?
 
Bovenaan