Vrachtwagens lopen vast bij grensovergangen Tsjechië

Topic in 'Vervoer' gestart door kuurgast, 18-03-2020.

 1. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Verkeersinfarct Harrachov en Hradec Králové richting Nachod

  Aan de Tsjechische grenzen naar Polen en Slowakije staan vrachtwagens en busjes in lange files. De reden hiervoor is de strenge grensbewaking aan de Poolse en Slowaakse zijde.

  Kolommen begonnen zich te vormen vóór de Poolse grensovergang op maandagochtend, toen de Polen bij de kruising grondige controles begonnen bij mensen die het land binnenkwamen. De Polen zullen ongeveer tien vrachtwagens per uur inchecken. Buitenlanders mogen Tsjechië niet binnenkomen. Polen verbood ook de toegang van buitenlanders tot het land. Er zijn uitzonderingen op uitgegeven beperkingen, bijvoorbeeld voor pendelaars, mensen die de grens oversteken voor werk.

  Náchod is de enige in de regio Hradec Králové, waar de Tsjechisch-Poolse grens kan worden overgestoken voor het vervoer van goederen. Andere grensdoorlaatposten zijn gesloten.
  De rij vrachtwagens die via de grensovergang Náchod naar Polen rijdt, strekt zich uit tot aan de snelweg D11 voor Hradec Králové.

  In Náchod stort de stad met 21.000 inwoners in, volgens het stadhuis. “Vrachtwagens staan vanaf maandag in de stad. We hebben mobiele toiletten voor vrachtwagenchauffeurs langs de route geplaatst, de situatie is ondraaglijk ”, zegt woordvoerster Nina Adlof. De politie regelt nu het verkeer op het hele traject van Hradec Králové tot Náchod.

  Polen heeft onmiddellijk weer drie grensovergangen met Tsjechië in gebruik genomen voor vrachtwagens, die de problemen zouden kunnen verlichten. Aan Tsjechische kant zijn dit de grensovergangen bij:
  Královec regio Hradec Králové
  Mikulovice (okres Jeseník) regio Olomouc
  Závada (Petrovice u Karviné) regio Moravië-Silezië

  Bij de Slowaakse grens staat een file van 15 kilometer op de D2.

  Bron oa idnes.cz.
  Zie kaart op google.com/maps.

  Groene kruisingen zijn open voor goederenvervoer, oranje kruisingen zijn alleen voor grenspendelaars met speciale toestemming.
  Andere kaart COVID-19 Truck border crossing times.
   
  Saman vindt dit leuk.
 2. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De gesloten grenzen dwongen het Ministerie van Verkeer om het inhaalverbod voor vrachtwagens in te trekken.

  We introduceren groene rijstroken voor vrachtvervoer op grensvakken.
  Om de kolommen in te korten en voertuigen met belangrijke lading snelle doorgang te geven, hebben we besloten inhalen te verbieden
  voor vrachtwagens van meer dan 3,5 ton op de grensvakken van de snelwegen D1, D2, D5, D8 en D11.
  Deze maatregel heeft geen betrekking op voertuigen die bedoeld zijn om:
  - Het vervoer van bederfelijke goederen.
  - Transport van levende dieren.
  - Transport van brandstof voor tankstations.
  - Postvervoer.
  - Transport van medisch en biologisch materiaal, medicijnen en materiaal voor hun productie.
  Bron facebook.com/mdcr.cz.

  Tot 3 april 2020 geldt een uitzondering op het rijverbod op zaterdag, zondag en feestdagen ook voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton of meer. De reden is om de levering van medicijnen en alledaagse goederen te verzekeren tijdens de coronaviruscrisis.

  Het internationale goederenvervoer over de grens is toegestaan voor voertuigen met een maximaal toegestane massa van niet meer dan 3,5 ton en voertuigen van meer dan 3,5 ton, het moeten echter voertuigen van categorie N zijn die bestemd zijn voor goederenvervoer.
  Bij het overschrijden van de grens moet worden bewezen:
  a) dat het een voertuig van categorie N is (bijvoorbeeld een voertuigcertificaat);
  (b) dat het vervoer wordt uitgevoerd in het kader van het bedrijf van de vervoerder, zij het voor anderen of uw eigen gebruik (bijvoorbeeld door bewijs van vracht, factuur of bestelling)
  (c) de relatie van de persoon die het voertuig bestuurt tot de vervoerder (in de vorm van een arbeidsovereenkomst of een attest voor internationale transportmedewerkers)
  d) uittreksel uit het handelsregister

  Als gouverneur Kubis geen versterking krijgt voor grenscontroles, is hij klaar om passagiersgegevens in te voeren, ongeacht congestie. 'Ik heb de crisisstaf gevraagd om het leger met apparatuur zoals containers en tenten naar grensovergangen te verplaatsen. Via het regionale militaire hoofdkwartier heb ik ook gevraagd of het niet mogelijk zou zijn om reservisten op te roepen."
  Soldaten helpen momenteel op verschillende plaatsen. De belangrijkste taak is het helpen van politieagenten bij het controleren van de landsgrenzen. Het leger wees 941 mensen toe voor deze taak. De exacte inzet op de plaatsen wordt bepaald door de door de politie vastgestelde behoeften.
  Bron oa auto-mania.cz.
  Verdere informatie in Engels en Duits op mvcr.cz/mvcren + mdcr.cz/Media.
   
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Bij de grens D2 naar Slowakije staat 12 kilometer file

  Op de snelweg D2 staat vanmorgen weer een kolom van twaalf kilometer vrachtwagens op de kruising Lanžhot-Brodská richting Slowakije.
  In de middag werd dat wintig kilometer voor de grensovergang Lanžhot - Brodská op de snelweg D2. Het begon in Podivín in het Břeclav-gebied. De reden was een niet-functionerend computersysteem in Roemenië, dat vervolgens geen vrachtwagens het land in liet.
  Het is het resultaat van informatie op de website van weg- en snelwegdirectie Dopravniinfo.cz. Het probleem ligt al op de grens van Slowakije met Hongarije. De Hongaren hebben op grensovergangen strikte maatregelen genomen voor de verspreiding van het coronavirus. Lange kolommen aan de grens waren vooral vorige week.

  De file begint ongeveer bij de afrit naar Břeclav. Van daaruit kunt u doorgaan naar de grensovergang Hodonín-Holíč.

  Het probleem doet zich voor op de grenzen van Roemenië en Hongarije en loopt over naar de grenzen van Hongarije en Slowakije en de Tsjechisch-Slowaakse grens. Grensproblemen worden veroorzaakt door strikte maatregelen om COVID-19 te verspreiden.

  Begin deze week lag de D2 volgens de politie relatief rustig bij de grens, een kleinere file stond bij de kruising maandagochtend, dinsdag waren er geen colonnes. Significante verkeerscomplicaties kwamen opnieuw voor bij de kruising op woensdag, toen de grenslijn na de middag begon te vormen. Later was het meer dan tien kilometer en de politie leidde het verkeer in de golven om naar afrit 48 Břeclav. Ze reed rond middernacht.

  Dertig kilometer lange kolommen stonden vorige week - ze begonnen op dinsdag, toen een aantal vrachtwagens ongeveer Rakvice bereikte. Maar toen verkortten ze. De eerste dag zonder file was zondag.

  Vanwege bezorgdheid over de verspreiding van het coronavirus mogen Tsjechische burgers niet naar het buitenland reizen. Buitenlanders mogen Tsjechië niet binnenkomen. Voor het vervoer van goederen bleven de grenzen open.

  Bron ceskenoviny.cz.

  -----------------------------------------------------------------------

  Computerstoring in Roemenië, vrachtwagenfile regio Břeclav 20 km

  Twintig kilometer op donderdag na de middag stond een colonne vrachtwagens voor de grensovergang Lanžhot - Brodská op de snelweg D2. Het begon in Podivín in het Břeclav-gebied. De reden was een niet-functionerend computersysteem in Roemenië, dat vervolgens geen vrachtwagens het land in liet.

  Hongarije heeft besloten te vertragen om de binnenkomst van vrachtwagens op zijn grondgebied te stoppen, zei de Slowaakse politie. De maatregel zal het vervoer aan de open grensdoorlaatposten met Slowakije verder beïnvloeden. Boedapest heeft bij de grens vorige week strenge maatregelen ingevoerd om het coronavirus te verspreiden, het resultaat was bijvoorbeeld al files aan de grensovergang Lanžhot-Brodská tussen Tsjechië en Slowakije.

  Ook chauffeurs die niet op weg zijn naar Hongarije zitten gevangen in de file. De meer gelukkigen verlieten op tijd de snelweg en ondanks het verbod op zware auto's, passeerden ze de file langs de parallelweg van Hustopeče naar Břeclav en vertrokken ze naar Hodonín om via Holíč naar Slowakije te gaan. Volgens Hodonin-politiewoordvoerder Petr Zamecnik probeerden ze echter geen auto's te sturen op de alternatieve route van Břeclav naar Hodonín, omdat maandag een zes weken durende reparatie van de weg bij Lausitz begon en het verkeer daar wordt bestuurd door shuttle-verkeerslichten.

  Volgens Bratislava is nog niet bekend hoelang de nieuwe maatregelen aan de Slowaaks-Hongaarse grens zullen duren. De Slowaakse politie zei dat ze vrachtwagens zal omleiden naar parkeerplaatsen of direct op de wegen zal stoppen. De filevorming is om 15.00 uur tot ongeveer negen kilometer ingekort.
  De vertraging van het verkeer over de Slowaaks-Hongaarse grens vorige week veroorzaakte een kolonie vrachtwagens bij Bratislava, niet alleen op de snelweg D2 vanuit Tsjechië, maar ook op de snelweg D1 vanuit Trnava, West-Slowakije.
  Ten tijde van de pandemie veroorzaakt door het coronavirus, is de grensovergang Čunovo-Rajka in de Slowaakse metropool een van de vele open kruisingen met Hongarije, ook voor vrachtwagenvervoer.

  Bron dnoviny.cz.
   
 4. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De snelweg D2 naar Slowakije bij grensovergang Lanžhot-Brodské blijft probleem.

  Zaterdagmiddag begon op de snelweg D2 voor de grensovergang naar Slowakije Lanžhot-Brodské na 13.00 uur een kolom met vrachtwagens te vormen. Na de lunch sloten de Slowaken de toegang tot het land opnieuw omdat de Hongaren ook geen vrachtwagens over de grens toelaten.

  De problemen aan de grens lopen al enkele dagen door tot aan de Roemeens-Hongaarse grens, daarom laten de Hongaren en Slowaken op verschillende tijden geen vrachtwagens de grens over. Dit is een gevolg van strikte maatregelen vanwege de verspreiding van COVID-19.
  Bron ceskenoviny.cz.
   
 5. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Mogelijk iets snellere doorgang bij grens van Tsjechië naar Slowakije.
  Slowakije - De politie stippelt routes uit voor vrachtwagens.
  Benzinestations en rustplaatsen zijn ook beschikbaar op aangewezen routes. De politie vraagt de chauffeurs de instructies van de politieagenten op te volgen, de hygiënische principes (handen wassen, masker dragen, etc.) na te leven en de situatie niet te onderschatten.
  Bron info.odoprave.cz.

  TIRParking is een gratis app voor het vinden van rustplaatsen voor vrachtwagens. Staat gebruikers toe om beschikbaarheid te melden, foto's toe te voegen en algemene beoordeling rustplaatsen.
  Met de applicatie kunt u een waarschuwing instellen voor een aanstaande verplichte pauze en berichten uitwisselen met andere chauffeurs in de buurt. De applicatie heeft betrekking op parkeren in Tsjechië inclusief hun uitrusting (toilet, douche, verfrissing ...) Zie appadvice.com/app/tirparking. + tirparking.cz.
   
  dennuzzz vindt dit leuk.

Deel deze pagina