Vraag verblijf in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Vodnik

† In Memoriam
vanuit die locatie zal het geen enkel probleem zijn om om 7 uur (08.50 min 2 uur) op luchthaven te komen. Openbaar vervoer begint al heel vroeg in de ochtend. Het beste is om bus 119 vanaf Evropská/Vítězné náměstí te nemen, die is binnen een half uur op de luchthaven en stopt voor de terminal die je moet hebben.
 
.. Want wij moeten op onze laatste dag om 8.50u ons vliegtuig hebben ..

Een vlucht om 08:50 is alleszins te doen, aannemende dat je er ong. 2 uur van tevoren moet zijn om in te checken (inchecken via internet scheelt een uur!). Om 10 voor 7 op het vliegveld zijn is met al het (openbaar) transport in PRG geen probleem.
Een taxi kost rond de 800-900 kronen. Ga je liever met de bus/metro, dan kun je de metro van nabijgelegen Mustek naar Devicka nemen en vanaf daar de bus 119. Al met al iets meer dan een half uur.
Over het pension kan ik weinig kwijt: lijkt me prima lokatie en daar betaal je dan ook voor, waarschijnlijk. Aan de prijs! succes, SInk!
 
Voor mij lijkt het aan de dure kant voor wat je krijgt. Ik heb de laatste keer in hotel Roma verbleven, dat is nog steeds op wandelafstand van de oude stad en heel betaalbaar. Ik zou toch eens goed rondkijken op de boekingssites zoals booking.hom, hotels.com... want daar vind je prijs/kwaliteit zeker interessantere mogelijkheden lijkt me.
 

Vodnik

† In Memoriam
afgezien dat Roma zeker niet op wandelafstand zit van het centrum (of je moet zwemmen) kan je Roma voor geen meter vergelijken met het pension van topicstarter.
Het prijsverschil is minstens een factor 5!
(roma is een viersterren hotel)
 
Blijkbaar hanteert iedereen het begrip "wandelafstand" anders... hotel Roma lag op ca 10 minuten wandelen van de Karelsbrug. Het oude centrum bereikten we op 20 minuten. Ik betaalde daar voor een tweepersoonskamer met ontbijt via een boekingssite € 60 per nacht voor 2 personen (dus € 30 per persoon). Alles was perfect in orde, ik wilde alleen maar zeggen dat je via boekingssites voor het geld dat je aan dat pension geeft in het centrum (€ 100 als ik snel omreken) duur gesteld bent.
 

Vodnik

† In Memoriam
Voor 30 Euro pppn in Roma? dan ben je een spekkoper!!

Dat is ongekend goedkoop voor een **** hotel.
Zelfs in Juno (dat ik geen ster waard vind) en bovendien voor niemand op loopafstand van het centrum ligt betaal je al meer.

Bij zo'n prijs is het dubbel genieten!

En ja, wandelafstand stopt bij mij bij 15 minuten! (en ik loop ook niet meer zo snel;)
 
Ik ben ondertussen min of meer gespecialiseerd in het zoeken van de goedkoopste kamers in dure hotels. Het vergt wat tijd om sites te doorzoeken en te vergelijken, maar meestal vind ik dus inderdaad superdeals... Roma was voor mij dus zeker zijn geld waard... en dat extra stukje stappen had ik er wel voor over.
 
Iceman, dat is dan inderdaad gezien de ligging goed. Ik keek naar de prijzen van de websitelink en dacht dat het er meer op was (of ik ben een oen in het omrekenen van kronen naar euro). Veel plezier tijdens je verblijf in Praag!
 
Bovenaan