Voorstellen

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Als nieuw lid word je gevraagd om iets over jezelf te vertellen. Makkelijker is het om te vertellen waarom je bent geïnteresseerd in Tsjechië. Nog makkelijker is het om te vertellen ...... Welnu, als gepensioneerde kijk je vaak terug. Zo herinner ik mij een docent die was gevlucht uit Tsjecho-Slowakije. Een uiterst sympathiek mens die zijn colleges niet alleen op boeiende wijze wist te brengen, maar ook als oud-medewerker van Skoda verluchtigde met praktijkvoorbeelden en anekdotes .
Dat is dan je eerste kennismaking met een Tsjech. Een buitengewoon prettige kennismaking. Dan slaan we vele jaren over en doe je mee aan een georganiseerde reis met je motorfiets waarvan een gedeelte door Tsjechië voert.
Inmiddels is de kiem al gelegd: Sympathiek-vakmanschap die met die reis wordt aangevuld met: gastvrijheid.
Dan gaan we weer verder in de tijd en heb je inmiddels interesse gekregen in de geschiedenis van Jawa. 99% van de mensen kent Jawa als tweetaktspecialist. Niets mis mee, zij zijn door de westerse fabrieken schaamteloos gekopieerd. Wat men over het algemeen niet weet is dat op viertaktgebied de Tsjechen huzarenstukjes hebben geleverd.
Nu moet ik oppassen om niet te verdrinken in een vorm van verheerlijking.
Nuchter blijven dus.
Toch kan ik er helaas niets aan doen dat ik inmiddels ook heel veel bewondering/waardering heb gekregen voor de Velorex. Niet alleen de zijspannen die tot op dit moment nog steeds worden geleverd, maar de driewielers.
Daarom kwam ik op dit forum.
Daarom ben ik in mijn zoektocht, die een aantal maanden geleden is begonnen, op dit forum terecht gekomen.
daarom zoek ik misschien ook wel een reden om kennis te nemen van al jullie ervaringen als ik (wellicht volgend jaar) met mijn zijspancombinatie naar Tsjechië wil gaan.
 
Hoi Luigi,

Welbedankt voor je welkom. Ik begrijp dat de Velorex in handen was van een dame? "Of ze hem nog heeft??" Was het lang geleden? Mooi dat je het nog kan herinneren. Of toch eigenlijk niet; Bijzonder karretje.

Groet, Ruud
 
Er gebeurt op dit moment heel veel. Zag ik gisteren een draadje waar mensen hun camperervaringen gaven. Nu kan ik het niet meer vinden. In feite boeit het mij ook niet meer. Wetend dat de regelgeving in Tsjechië bepaalt dat vrij staan niet mag, concludeer ik dat campings dus de aangewezen plek zijn. Waar ik aanvankelijk overwoog om met het zijspan een weekje Tsjechië te doen, (Excuus voor deze banale uitdrukking) nu krijg ik van mijn vrouw te horen dat zij liever in ons campertje naar Tsjechië gaat. Ook goed! Dus gaan wij, bij leven en welzijn, volgend voorjaar naar Tsjechië. :cheerleader:
Wat mij overigens ook opvalt dat op het camperforum relatief weinig te vinden is over Tsjechië.

Beste moderator, mocht ik met mijn volkomen uit de hand gelopen verhaal in een volkomen verkeerd topic los geslagen zijn... Mijn welgemeende excuses.
 
Bovenaan