Voor het eerst wonen en werken in Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Hi, ikzelf sta op het punt om samen met mijn partner de stap naar Praag te maken, ik twijfel nog tussen 2 aangeboden senior posities bij 2 verschillende bedrijven. Één ervan is overigens Accenture.

Hoe bevalt het tot nu toe bij de werkgever en hoe bevalt Praag?
 
@SandervdW Ik ben al een tijdje terug in Nederland. Ben onder een valse vacature tekst naar Praag "gelokt" terwijl de werkelijkheid anders bleek. Daarnaast verkeerd voorgelicht over de voorbereiding, kom je totaal niet rond met die verhuisbonus (want omgerekend 200 euro belasting eraf) en lukte het maar niet om te zoeken naar een woning in Praag.
 
@SandervdW Mij bevalt het juist wel goed! Alles wat ze zeiden kan ik doen. Ik ga mij, nadat ik een algemene kennis heb opgedaan, specialiseren in een gebied en die heb ik ook al uitgekozen. Het loon is laag, gelukkig maken de maaltijdchecks veel goed. Jij zal sowieso wel meer gaan verdienen dan ik want ik ben een starter en jij gaat een seniorpositie doen. Bij Accenture is het ook zo dat je overgeplaatst kan worden naar andere landen na een bepaalde tijd of tijdelijk opdrachten in andere landen gaat doen (mocht je dit willen en hier naar opzoek zijn komt dat mooi van pas).
 
Bovenaan