Voor de eerste keer naar Tsjechië: Strazne

Topic in 'Noord Bohemen' gestart door matjes, 14-06-2009.

 1. Beste Forum-leden.
  Van onze kinderen hebben wij een tegoedbon gekregen voor een hotel in 54352 Strazné. Wij kunnen feitelijk gaan wanneer wij willen omdat de bon 1 jaar geldig is en wij beiden gepensioneerd zijn. Wij hebben tot op heden geen enkele ervaring met dit land. Is dit gebied vlak, zodat wij fietsen mee kunnen nemen. Wat moeten wij beslist in deze regio zien? Er komen nu natuurlijk heel veel vragen op ons af. Waar kan een algemene info krijgen? Wie kent dit gebied?
  BvD.
   
 2. Pelhřimov

  Pelhřimov Donateur

  Ongeveer in het midden van deze foto ligt Strazné

  Edit:
  dit is de website van Strazne
   

  Bijgevoegde bestanden:

 3. Leuk kado, matjes! Laat de fietsen maar thuis als je niet regelmatig "heuveltjes" beklimt. ;)
  Kijk eens in deze rubriek of hier in de fotogalerij. Een mooie ontdekkingstocht.
   
 4. Bedankt. Maar ik had wel iets meer verwacht.

  Bedankt voor jouw tip; zal ik best opvolgen.
   
 5. Een uitgebreider antwoord of iets meer verwacht van de omgeving?
  De twee links die ik je gaf staan boordevol informatie over de streek, teveel om op te noemen. Maar als je iets specifieker vraagt dan krijg je ook gerichtere antwoorden. ;)

  *edit: ohh sorry matjes, ik begrijp je post, onze berichten hebben elkaar gekruist.*
  Ook in de omliggende, lager gelegen gebieden rond het Reuzengebergte is erg veel moois te zien, zoek eens onder Cesky Raj bijvoorbeeld. Jullie hoeven je geen minuut te vervelen in ieder geval. Neem de tijd, ik hoop niet dat je nu gelijk al door de bomen het bos niet meer ziet, veel leesplezier. :)
   
 6. Op deze websites vind je genoeg algemene informatie over Tsjechië.

  Wil je wat meer specifieke informatie, dan zal je inderdaad wat specifiekere vragen moeten stellen, of bijvoorbeeld vertellen waar jullie van houden en wat jullie graag zouden willen doen in de vakantie.

  De regio waar het hotel ligt is één van de meest bezochte regio's bij de bezoekers van dit forum, er zullen dus genoeg mensen jullie iets kunnen vertellen.
   
 7. Freddy2005

  Freddy2005 † In Memoriam

  Hoe komen de kinderen hierbij ? Hebben die geen ervaring met Tsjechië en Strážné ?

  Neem de kaart erbij mapy.cz en verken de omgeving aan de hand van de gelezen verhalen in de gegeven links. En als er nog vragen zijn, stel ze gerust.
   
 8. Hallo Matjes,
  Ik weet niet of jullie daar ook beschikken over 'n auto maar ik ga er maar even van uit: een dagje Liberec is zeker de moeite waard. Je kunt daar lekker rond lopen, naar de dierentuin, zwemmen in een groot zwemparadijs en nog veel meer. Liberec ligt zo'n 40 km van Strážné. En verder is er in Frydlant een mooi kasteel waar je een rondleiding kunt krijgen. Frydlant ligt zo'n 48 km van Strážné.

  Hieronder nog wat links:
  http://www.infolbc.cz/indexen.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Liberec Liberec

  http://www.czechtourism.com/dut/nl/docs/what-to-see/castles-chateaux/all/frydlant/ Frydlant (met openingstijden)

  Verder is er zoveel leuks te doen in die regio... we zouden jullie kunnen overladen met tips alleen tsja, het hangt er ook vanaf wat je leuk vind om te doen! Iniedergeval alvast heel veel plezier..!!

  Grietsje

  p.s. in bijna alle grotere dorpen/steden zit een informatiepunt waar je als toerist veel informatie over de omgeving kunt krijgen. Nog een voordeel is dat de meeste personen die daar werken ook perfect duits of engels spreken. Meestal word er in het centrum aangegeven waar ze zitten (een grote witte I in een groen vak). Je kunt ze dan ook vergelijken met de VVV in nederland!
   
 9. Hartelijk dank voor jouw informatie. Ik denk, dat ik er veel mee kan doen; wij zullen ons best vermaken in Tsjechië.
   
 10. En wanneer je dan nog niet genoeg info hebt over dit gebied kun je mijn site nog bezoeken.
  www.bozkov.nl.
  Ik heb me daar nog geen moment verveeld.
   

Deel deze pagina