Volleybal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
WK-kwalificaties volleybalsters Tsjechië in Rotterdam

Het WK-kwalificatietoernooi voor de Tsjechische volleybalsters vindt in augustus plaats in Rotterdam. Dat heeft de Europese bond CEV bekendgemaakt.

Tsjechië strijdt in het Topsportcentrum met België, Bulgarije, Nederland, Slovenië en Griekenland om twee tickets voor het WK, dat in 2018 wordt gehouden in Japan.
 

Ad Verschoor

Donateur
Final Four: Polen goud en 4e plaats gastland Tsjechie.


Afgelopen weekend troffen zich in Ostrava, Tsjechië de damesteams van Korea, Duitsland, Polen en gastland Tsjechië voor de Final Four van groep 2 van de World Grand Prix.

Korea ging naar de finale (tegen Polen), Duitsland moest om het brons spelen (tegen Tsjechië).

De finale won Polen in drie sets via de setstanden 19-25, 21-25 en nogmaals 21-25. De Poolse dames waren met 38 om 42 aanvallende punten en 8 om 14 blokpunten sterker aan het net.
Het brons ging naar Duitsland, zij versloegen gastland Tsjechië met 3-1. De eerste en laatste set werd het 25-23, daartussen 17-25 en 25-20.

Bron: vizieropvolleybal.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische dames spelen voor WK kwalificatie

Het damesvolleybalteam speelt in de komende dagen haar wedstrijden voor WK kwalificatie. Zij zijn ingedeeld in groep G, die de wedstrijden spelen in Rotterdam. De eerste wedstrijd werd verloren van België met 3-2, waardoor toch een wedstrijdpunt werd verdiend. Voor vandaag staat Bulgarije als tegenstander op het programma

Stand groep G:
1. NEDERLAND 1- 3 ( 3- 0)
2. Bulgarije 1- 3 ( 3- 1)
3. België 1- 2 ( 3- 2)
4. Tsjechië 1- 1 ( 2- 3)
5. Slovenië 1- 0 ( 1- 3)
6. Griekenland 1- 0 ( 0- 3)
Nrs.1 en 2 naar WK 2018 in Japan.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië verliest van Bulgarije.

Gisteren heeft Tsjechië ook haar tweede groepswedstrijd in groep G voor de kwalificatie van het WK volleybal voor dames verloren. Zij deden dit tegen Bulgarije in 4 sets met 3-1. De setstanden waren 25-18,24-26,
16-25,21-25)

Stand groep G is nu alsvolgt:
1. NEDERLAND 2- 6 ( 6- 0)
2. Bulgarije 2- 6 ( 6- 2)
3. Slovenië 2- 3 ( 4- 3)
4. België 2- 2 ( 3- 5)
5. Tsjechië 2- 1 ( 3- 6)
6. Griekenland 2- 0 ( 0- 6)
Nrs.1 en 2 naar WK 2018 in Japan.
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederland wint van Tsjechië: De reacties


VoV, 24-08-2017. 5:50 uur. Nederland boekte in het Topsport Centrum in Rotterdam gisteren de derde 3-0 zege van het WKK, staat in de tussenstand voor Bulgarije op de eerste plaats en is nog een zege van een ticket voor Japan verwijderd.

De Tsjechische coach Zdenek Pommer had respect voor de Nederlandse ploeg. “We kennen de kracht van Oranje, maar vandaag maakten we ook nog eens teveel eigen fouten en hadden geen druk. Ons beste spel speelden we aan het eind van de tweede set, maar dat was bij lange na niet toereikend.”

Teamcaptain Aneta Havlickova vertelde dat ze wisten dat Nederland erg sterk was en dat ze een harde strijd om de punten hadden verwacht, maar dat ze helaas niet de druk hadden kunnen zetten die ze wilden. “Nederland speelde erg goed, we hebben geen kans meer om ons te kwalificeren voor Japan, maar we zullen voor onszelf en het publiek, wat een zalige volleybalsfeer hier in Rotterdam, ons uiterste best blijven doen.”

Bron:vizieropvolleybal.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechie uitgeschakeld voor WK.
Weliswaar heeft Tsjechie gisteren gewonnen van Griekenland met 3-2 toch zijn ze al zeker van uitschakeling van deelname aan het Wereldkampioenschap 2018 in Japan. Vandaag moet nog worden gespeeld tegen Slovenie, maar dit kan de kwalificatie niet meer veranderen.

De stand in groep G luidt:

1. NEDERLAND * 4-12 (12- 0)
2. Bulgarije * 4-12 (12- 3)
3. België 4- 5 ( 6- 9)
4. Slovenië 4- 3 ( 5- 9)
5. Tsjechië 4- 3 ( 6-11)
6. Griekenland 4- 1 ( 3-12)
* naar WK 2018 in Japan
 
Volleybalsters naar tussenronde EK na overwinning op Tsjechië

Gepubliceerd: 24 september 2017

De Nederlandse volleybalsters hebben zich zondag verzekerd van een plek in de tussenronde van het EK in Azerbeidzjan en Georgië. In het Azerische Ganja versloeg de ploeg van bondscoach Jamie Morrison in de derde en laatste groepswedstrijd Tsjechië met 3-1: 25-21, 25-15, 21-25, 25-22.

De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar op het beslissende moment sloeg Oranje toe. In het tweede bedrijf had de nummer acht van de wereldranglijst al snel een ruime voorsprong te pakken en gaf die niet meer weg.

Tsjechië bracht de achterstand vervolgens terug door de derde naar zich toe te trekken en had in de vierde set lange tijd een ruime voorsprong, maar de mondiale nummer 23 moest uiteindelijk toch buigen.

Kroatië
Nederland eindigt met zes punten als tweede in groep D. De formatie van Morrisson speelt dinsdag tegen Kroatië, de nummer drie van poule B, voor een plek in de kwartfinales.

Oranje begon het EK vrijdag met een 3-1 zege op België. Zaterdag werd met 0-3 verloren van Servië, dat zich met negen punten als groepswinnaar rechtstreeks plaatste voor de kwartfinales.

Twee jaar geleden haalde Nederland voor eigen publiek de finale van het EK, waarin Rusland te sterk was.

Door: NU.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederlander naar Tsjechisch kampioen VK Karlovarsko

342133_Daan_van_Haarlem2.JPG

Daan van Haarlem maakt een transfer naar de Tsjechische topclub VK Karlovarsko. De 29-jarige volleyballer uit Doetinchem heeft getekend voor één jaar.

“Ik ben absoluut tevreden, ik ben daar eerste spelverdeler en de club wil me graag hebben”, laat Daan van Haarlem desgevraagd weten. “Tsjechië is een mooi volleyballand, waar op hoog niveau wordt gespeeld.” Na een noodgedwongen transfer halverwege het seizoen naar Levski Sofia uit Bulgarije is de ambitieuze spelverdeler blij met zijn eenjarige contract. “Karlovarsko is kampioen geworden van Tsjechië, dus we gaan Europa in”, aldus Van Haarlem. “Dat zorgt voor mooie doelen volgend seizoen.”

De Doetinchemmer komt deze zomer ook met ‘de lange mannen’ in actie om zich voor te bereiden op de WK in september. “We zijn begonnen met trainen met de Nederlandse ploeg”, vertelt de 1,98 meter lange volleyballer. “We spelen verschillende oefenduels in Nederland. Ook in Doetinchem op 20 mei, dus dat is lekker.” Na de wereldkampioenschappen in vertrekt Van Haarlem naar Tsjechië. “Hopelijk vertrek ik zo laat mogelijk”, aldus de spelverdeler. “De WK, dat is voor nu het hoofddoel om daar zo ver mogelijk te komen.”

Bron: regio8.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Van Werkhoven en Zoodsma naar Tsjechië
Een tweetal Nederlandse spelers, die afgelopen seizoen in de Bundesliga uitkwamen, kiezen voor een volleybalavontuur elders in Europa. Het betreft de teamgenoten bij Bergisch Volleys Mart van Werkhoven en Rutger Zoodsma.

Mid Mart van Werkhoven speelde in Nederland op het hoogste niveau bij Lycurgus in Groningen, maakte toen de overstap naar Frankrijk, waar hij voor Tourcoing en Calais uitkwam. Hij vervolgde zijn loopbaan in Portugal bij Benfica Lissabon en kwam vervolgens terecht bij Bergisch Volleys in de Bundesliga bij onze Oosterburen. Vanaf volgend seizoen krijgt hij het shirt van CZU Prague Volleyball om de schouders, dat afgelopen seizoen als negende in de Tsjechische Eredivisie eindigde.

Ook mid Rutger Zoodsma zegt dus de Bundesliga vaarwel. In Nederland speelde hij onder andere voor Lycurgus en Landstede Volleybal. Na een seizoen Zwitserland ( TSV Jona) maakte ook hij de overstap naar de Bundesliga en werd bij Bergisch Volleys teamgenoot van Mart van Werkhoven, of omgekeerd. Hij vertrekt van Duitsland ook naar Tsjechië en gaat voor Aero Odolena Voda spelen. Dit team eindigde als twaalfde en laatste in het afgelopen seizoen.

Bron: vizieropvolleybal.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Rochelle Wopereis naar VK Dukla Liberec


Spelverdeelster Rochelle Wopereis, die na haar Eurosped periode vertrok naar Finland en na een korstondig verbijf aldaar weer terugkeerde in Nederland heeft een nieuwe club gevonden.

Zij stapte over naar Tsjechië en maakte afgelopen weekend al een geweldig debuut bij de wedstrijd van haar nieuwe club VK Dukla Liberec tegen VK KP Brno. Liberec won met 1-3 en Wopereis scoorde als spelverdeelster 11 punten.

Bron: vizieropvolleybal.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
OKT-volleybal van start in Berlijn

2020 is het jaar van de Olympische Spelen en meerdere kwalificatietoernooien komen deze periode voorbij. In Berlijn ging het volleybal van start. Tsjechië komt uit in Poule B, waarin tegen Duitsland verloren werd met 3-0. De setstanden waren als volgt: 21-17, 21-16 en 21-16.
Topscorer in het Tsjechisch team was Lukas Visana met 13 punten.
 

Ad Verschoor

Donateur
Volleybal heren niet naar Olympische Spelen

In poule A bij het OKT in Berlijn zijn de kaarten geschud. In ieder geval voor wat betreft de teams die door gingen (Duitsland en Slovenië) en de teams die naar huis konden (België en Tsjechië). Nog niet duidelijk was wie er één en twee zou worden, en of Slovenië bijvoorbeeld een tactische nederlaag zou willen lijden.


De stand in poule A: 1> Duitsland 3-2-7. 2> Slovenië 2-2-5. Slovenië zou bij iedere zege de eerste plaats van Duitsland overnemen. Bij elk verlies behielden ze de tweede positie.

Slovenië speelde de laatste wedstrijd tegen Tsjechië (foto boven) en had het dus in eigen hand voor wat betreft hun positie op de ranglijst. Voor Tsjechië stond er niets meer op het spel. Slovenië deed wat het moest doen en won met 3-1. Via de setstanden 25-12, 28-26, 19-25 en 28-26.

Bron: vizieropvolleybal.nl
 
Bovenaan