Volleybal

Topic in 'Tsjechische Topsport' gestart door Marcel, 29-10-2010.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  WK-kwalificaties volleybalsters Tsjechië in Rotterdam

  Het WK-kwalificatietoernooi voor de Tsjechische volleybalsters vindt in augustus plaats in Rotterdam. Dat heeft de Europese bond CEV bekendgemaakt.

  Tsjechië strijdt in het Topsportcentrum met België, Bulgarije, Nederland, Slovenië en Griekenland om twee tickets voor het WK, dat in 2018 wordt gehouden in Japan.
   
 2. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Final Four: Polen goud en 4e plaats gastland Tsjechie.
  [​IMG]

  Afgelopen weekend troffen zich in Ostrava, Tsjechië de damesteams van Korea, Duitsland, Polen en gastland Tsjechië voor de Final Four van groep 2 van de World Grand Prix.

  Korea ging naar de finale (tegen Polen), Duitsland moest om het brons spelen (tegen Tsjechië).

  De finale won Polen in drie sets via de setstanden 19-25, 21-25 en nogmaals 21-25. De Poolse dames waren met 38 om 42 aanvallende punten en 8 om 14 blokpunten sterker aan het net.
  Het brons ging naar Duitsland, zij versloegen gastland Tsjechië met 3-1. De eerste en laatste set werd het 25-23, daartussen 17-25 en 25-20.

  Bron: vizieropvolleybal.nl
   
 3. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechische dames spelen voor WK kwalificatie

  Het damesvolleybalteam speelt in de komende dagen haar wedstrijden voor WK kwalificatie. Zij zijn ingedeeld in groep G, die de wedstrijden spelen in Rotterdam. De eerste wedstrijd werd verloren van België met 3-2, waardoor toch een wedstrijdpunt werd verdiend. Voor vandaag staat Bulgarije als tegenstander op het programma

  Stand groep G:
  1. NEDERLAND 1- 3 ( 3- 0)
  2. Bulgarije 1- 3 ( 3- 1)
  3. België 1- 2 ( 3- 2)
  4. Tsjechië 1- 1 ( 2- 3)
  5. Slovenië 1- 0 ( 1- 3)
  6. Griekenland 1- 0 ( 0- 3)
  Nrs.1 en 2 naar WK 2018 in Japan.
   
 4. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechië verliest van Bulgarije.

  Gisteren heeft Tsjechië ook haar tweede groepswedstrijd in groep G voor de kwalificatie van het WK volleybal voor dames verloren. Zij deden dit tegen Bulgarije in 4 sets met 3-1. De setstanden waren 25-18,24-26,
  16-25,21-25)

  Stand groep G is nu alsvolgt:
  1. NEDERLAND 2- 6 ( 6- 0)
  2. Bulgarije 2- 6 ( 6- 2)
  3. Slovenië 2- 3 ( 4- 3)
  4. België 2- 2 ( 3- 5)
  5. Tsjechië 2- 1 ( 3- 6)
  6. Griekenland 2- 0 ( 0- 6)
  Nrs.1 en 2 naar WK 2018 in Japan.
   
 5. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nederland wint van Tsjechië: De reacties
  [​IMG]

  VoV, 24-08-2017. 5:50 uur. Nederland boekte in het Topsport Centrum in Rotterdam gisteren de derde 3-0 zege van het WKK, staat in de tussenstand voor Bulgarije op de eerste plaats en is nog een zege van een ticket voor Japan verwijderd.

  De Tsjechische coach Zdenek Pommer had respect voor de Nederlandse ploeg. “We kennen de kracht van Oranje, maar vandaag maakten we ook nog eens teveel eigen fouten en hadden geen druk. Ons beste spel speelden we aan het eind van de tweede set, maar dat was bij lange na niet toereikend.”

  Teamcaptain Aneta Havlickova vertelde dat ze wisten dat Nederland erg sterk was en dat ze een harde strijd om de punten hadden verwacht, maar dat ze helaas niet de druk hadden kunnen zetten die ze wilden. “Nederland speelde erg goed, we hebben geen kans meer om ons te kwalificeren voor Japan, maar we zullen voor onszelf en het publiek, wat een zalige volleybalsfeer hier in Rotterdam, ons uiterste best blijven doen.”

  Bron:vizieropvolleybal.nl
   
 6. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Tsjechie uitgeschakeld voor WK.
  Weliswaar heeft Tsjechie gisteren gewonnen van Griekenland met 3-2 toch zijn ze al zeker van uitschakeling van deelname aan het Wereldkampioenschap 2018 in Japan. Vandaag moet nog worden gespeeld tegen Slovenie, maar dit kan de kwalificatie niet meer veranderen.

  De stand in groep G luidt:

  1. NEDERLAND * 4-12 (12- 0)
  2. Bulgarije * 4-12 (12- 3)
  3. België 4- 5 ( 6- 9)
  4. Slovenië 4- 3 ( 5- 9)
  5. Tsjechië 4- 3 ( 6-11)
  6. Griekenland 4- 1 ( 3-12)
  * naar WK 2018 in Japan
   
 7. Volleybalsters naar tussenronde EK na overwinning op Tsjechië

  Gepubliceerd: 24 september 2017

  De Nederlandse volleybalsters hebben zich zondag verzekerd van een plek in de tussenronde van het EK in Azerbeidzjan en Georgië. In het Azerische Ganja versloeg de ploeg van bondscoach Jamie Morrison in de derde en laatste groepswedstrijd Tsjechië met 3-1: 25-21, 25-15, 21-25, 25-22.

  De eerste set ging lange tijd gelijk op, maar op het beslissende moment sloeg Oranje toe. In het tweede bedrijf had de nummer acht van de wereldranglijst al snel een ruime voorsprong te pakken en gaf die niet meer weg.

  Tsjechië bracht de achterstand vervolgens terug door de derde naar zich toe te trekken en had in de vierde set lange tijd een ruime voorsprong, maar de mondiale nummer 23 moest uiteindelijk toch buigen.

  Kroatië
  Nederland eindigt met zes punten als tweede in groep D. De formatie van Morrisson speelt dinsdag tegen Kroatië, de nummer drie van poule B, voor een plek in de kwartfinales.

  Oranje begon het EK vrijdag met een 3-1 zege op België. Zaterdag werd met 0-3 verloren van Servië, dat zich met negen punten als groepswinnaar rechtstreeks plaatste voor de kwartfinales.

  Twee jaar geleden haalde Nederland voor eigen publiek de finale van het EK, waarin Rusland te sterk was.

  Door: NU.nl
   
  bruinh en hgmw vinden dit leuk.
 8. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Nederlander naar Tsjechisch kampioen VK Karlovarsko

  [​IMG]
  Daan van Haarlem maakt een transfer naar de Tsjechische topclub VK Karlovarsko. De 29-jarige volleyballer uit Doetinchem heeft getekend voor één jaar.

  “Ik ben absoluut tevreden, ik ben daar eerste spelverdeler en de club wil me graag hebben”, laat Daan van Haarlem desgevraagd weten. “Tsjechië is een mooi volleyballand, waar op hoog niveau wordt gespeeld.” Na een noodgedwongen transfer halverwege het seizoen naar Levski Sofia uit Bulgarije is de ambitieuze spelverdeler blij met zijn eenjarige contract. “Karlovarsko is kampioen geworden van Tsjechië, dus we gaan Europa in”, aldus Van Haarlem. “Dat zorgt voor mooie doelen volgend seizoen.”

  De Doetinchemmer komt deze zomer ook met ‘de lange mannen’ in actie om zich voor te bereiden op de WK in september. “We zijn begonnen met trainen met de Nederlandse ploeg”, vertelt de 1,98 meter lange volleyballer. “We spelen verschillende oefenduels in Nederland. Ook in Doetinchem op 20 mei, dus dat is lekker.” Na de wereldkampioenschappen in vertrekt Van Haarlem naar Tsjechië. “Hopelijk vertrek ik zo laat mogelijk”, aldus de spelverdeler. “De WK, dat is voor nu het hoofddoel om daar zo ver mogelijk te komen.”

  Bron: regio8.nl
   
 9. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Van Werkhoven en Zoodsma naar Tsjechië
  Een tweetal Nederlandse spelers, die afgelopen seizoen in de Bundesliga uitkwamen, kiezen voor een volleybalavontuur elders in Europa. Het betreft de teamgenoten bij Bergisch Volleys Mart van Werkhoven en Rutger Zoodsma.

  Mid Mart van Werkhoven speelde in Nederland op het hoogste niveau bij Lycurgus in Groningen, maakte toen de overstap naar Frankrijk, waar hij voor Tourcoing en Calais uitkwam. Hij vervolgde zijn loopbaan in Portugal bij Benfica Lissabon en kwam vervolgens terecht bij Bergisch Volleys in de Bundesliga bij onze Oosterburen. Vanaf volgend seizoen krijgt hij het shirt van CZU Prague Volleyball om de schouders, dat afgelopen seizoen als negende in de Tsjechische Eredivisie eindigde.

  Ook mid Rutger Zoodsma zegt dus de Bundesliga vaarwel. In Nederland speelde hij onder andere voor Lycurgus en Landstede Volleybal. Na een seizoen Zwitserland ( TSV Jona) maakte ook hij de overstap naar de Bundesliga en werd bij Bergisch Volleys teamgenoot van Mart van Werkhoven, of omgekeerd. Hij vertrekt van Duitsland ook naar Tsjechië en gaat voor Aero Odolena Voda spelen. Dit team eindigde als twaalfde en laatste in het afgelopen seizoen.

  Bron: vizieropvolleybal.nl
   

Deel deze pagina