Volleybal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Marcel

Moderator
Volleybaldames verliezen eerste WK-duel van NL

Uitgegeven:29 oktober 2010

HAMAMATSU - De Nederlandse volleybalsters zijn vrijdag goed begonnen aan het wereldkampioenschap in Japan. Oranje versloeg in de eerste wedstrijd in Hamamatsu Tsjechië met 3-0 (26-24 25-20 25-14).

m1dz23xaku1q.jpg

© ANP

De ploeg van bondscoach Avital Selinger kreeg in de eerste set bij een stand van 23-24 voor Tsjechië een setpunt tegen. Maar de Nederlandse vrouwen werkten dit weg en pakten de winst met 26-24.

In het tweede bedrijf kwam Oranje in het begin nog wel op achterstand, maar trok dit in de slotfase recht. In de derde set maakte het team het overtuigend af.
 

char

† In Memoriam
Uhum,... Gezien de koptekst,... en het verdere verslag, weet ik niet voor welke ploeg jij nu gaat!!.. Nl. of CZ. ??...

Nederland heeft toch gewoon gewonnen?..


Char.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische volleybalsters verslaan Italië

De Tsjechische speelsters hebben, op het wereldkampioenschap in Japan, verrassend de Italiaanse wereldkampioenen van 2002 overwonnen. De Tsjechen konden bij een 0-2 achterstand de wedstrijd nog een hele draai geven en uiteindelijk winnen met 3-2. Met deze overwinning hebben ze nog kans om zich te plaatsen voor de volgende ronde.

radio.cz

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechië wint van Kenia en gaat verder

De Tsjechische volleybalsters hebben zich op het WK in Japan geplaatst voor de volgende ronde. Door hun 3-0 overwinning op Kenia werden ze vierde in de groep en gaan dus naar de volgende groepsfase.

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
WK in Japan

De Tsjechische volleybalsters hebben ook hun tweede wedstrijd van de tweede ronde van het wereldkampioenschap in Japan verloren.

De eerste wedstrijd tegen de USA verloren ze met 0-3 en ook de wedstrijd tegen Duitsland werd met dezelfde cijfers verloren.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WK Japan

Tsjechië eindigt als laatste van de groep na volgende wedstrijden van afgelopen dagen.
Tsjechië-Duitsland: 0-3, Tsjechië-Cuba: 1-3 en Tsjechië-Thailand: 1-3.
Tsjechië speelt nu nog een laatste wedstrijd tegen Peru voor plaats 15 of 16.

idnes.cz
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische volleybalploegen loten Nederland.
Bij de loting voor de groepsfase van de European League (de Europese competitie voor landenteams) zijn zowel de dames, als de heren gekoppeld aan Nederland. De dames spelen in een poule met Nederland, Israel en Griekenland.
De heren spelen in een poule met Nederland, Oostenrijk, Turkije en Roemenie. Alle duels worden gespeeld in de zomer en alle deelnemende landen organiseren een thuisweekend.
 

Ad Verschoor

Donateur
Volleybalinterland jong Oranje en jong Tsjechie in Epe

EPE - Volleybalvereniging C-1000 Van Andel-ORMI houdt dinsdag 20 maart de eerste volleybalinterland in de nieuwe PWA-Sporthal in Epe. Voor het eerst zal er gespeeld gaan worden op het internationaal goedgekeurde centre-court die centraal in de PWA-sporthal is aangelegd.

In samenwerking met de Nevobo, Stichting Beheer PWA, hoofdsponsor C-1000 Van Andel gaat Volleybalvereniging ORMI een interland organiseren tussen Jong Oranje en Jong Tsjechië met voorafgaand een volleybalclinic verzorgd door de trainers en 6 speelsters van Jong Oranje voor de ORMI-jeugd.
Aanvang Nevobo volleybalclinic: 16.00 uur.

Volleybalvereniging ORMI, Bestuur Stichting PWA en zeker hoofdsponsor C-1000 Van Andel vinden dat het een laagdrempelig evenement moet zijn voor inwoners van de Gemeente Epe en omstreken en heten iedereen van harte welkom, de toegang is gratis! Er is plek voor ongeveer 300 toeschouwers.
De aanvangstijd van de interland is 18.00 uur.

Info: www.ormi.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Bernard bondscoach Tsjechische mannen

Published on Monday, 19 March 2012
stewert%20bernard.jpg

De Nederlander Stewart Bernard is vandaag gepresenteerd als de nieuwe bondscoach van de Tsjechische mannenploeg.

Bernard werkte lang in Duitsland als juniorencoach en assistent bondscoach. Na het ontslag van de bondscoach Raoul Lozano werd de Nederlander tijdelijk hoofdcoach van Duitsland en leidde hij die ploeg met succes door het pre-OTK. Maar vervolgens werd de Belg Vital Heynen aangesteld als opvolger van Lozano.
Bernard, die ook in de Nederlandse eredivisie en met nationale jeugdteams werkte, krijgt nu een ploeg met veel potentie onder zijn hoede. Het eerste doel is plaatsing voor het EK van 2013.
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederlands volleybalteam klopt koploper Tsjechië

De Nederlandse volleyballers hebben goede zaken gedaan in de World League. In het Tsjechische Chomutov won de ploeg van coach Edwin Benne in vijf sets van het thuisland: 19-25, 13-25, 25-18, 25-17. 16-14.


Door de overwinning staan Nederland en Tsjechië op de gedeelde eerste plaats in de groep. Zaterdag spelen beide landen nog een keer tegen elkaar in Chomutov.

In de eerste twee sets maakte Nederland te veel fouten, waardoor de Tsjechen makkelijk konden weglopen. In het begin van de derde set draaide het spelbeeld om. Nederland bleef steeds aan de goede kant van de score en dwong een vijfde set af.

In die vijfde set ging het lange tijd gelijk op. Oranje nam een voorsprong van 13-10, maar de Tsjechen kwamen weer langszij. Uiteindelijk trok Nederland toch aan het langste eind met 16-14.

Door: Novum
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederland opnieuw te sterk voor Tsjechië

De Nederlandse volleyballers hebben zich alleen bovenaan het klassement van groep E van de World League genesteld. Oranje won zaterdag ook het tweede duel in en tegen medekoploper Tsjechië.

De zege in Chomutov leverde ditmaal bovendien drie punten op. Het team van bondscoach Edwin Benne won met 3-1. Na nipt verlies van de derde set denderde Nederland over de opponent heen: 25-21, 25-15, 24-26 en 25-13.

Bron: nusport.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Abiant Lycurgus op 4 december in Zlin en op 18 december in Groningen

Abiant Lycurgus speelt donderdag 4 december de uitwedstrijd in de 16e finales van de Challenge Cup Volleybal tegen Fatra Zlin. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd in het Tsjechische Zlin, waar de stad Groningen een stedenband mee heeft, is nog niet bekend.


De returnwedstrijd in Groningen wordt twee weken later op donderdag 18 december gespeeld. De wedstrijd in het Alfa-college Sportcentrum begint om 20.00 uur.

Vanwege het feit dat Abiant Lycurgus dus op donderdag 4 december in Zlin speelt, is de competitiewedstrijd tegen Rivo Rijssen van zaterdag 6 december verplaatst naar woensdag 10 december om 20.30 uur.

Abiant Lycurgus past zich goed aan bij de stedenbanden die de gemeente Groningen heeft, want in de 1/16 finale speelt het dus tegen Fatra uit Zlin dat een stedenband heeft met Groningen. En als die wedstrijden worden gewonnen en Tallin uit Estland wint van de tegenstander uit Griekenland dan treffen de Groningers met Tallin wederom een stad waar Groningen een stedenband mee heeft. Reden genoeg voor de gemeente Groningen om zich van de goede kant te laten zien.

Bron: sportgroningen.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Fatra Zlin wint in vijfsetter van Lycurgus Groningen


Foto: Lycurgus

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben de Europese uitwedstrijd in de Challenge Cup nipt verloren. Fatra Zlín was in het Tsjechische Zlín te met 3-2 te sterk: 29-31, 25-18, 23-25, 25-21 en 15-10.

Stuivertje wisselen

De Groningers kwamen tot twee keer toe op voorsprong in sets. Het lukte het team van coach Arjan Taaij uiteindelijk niet om dit kunstje voor de derde keer te flikken. Over twee weken is de return in Groningen.

Bron: rtvnoord.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Lycurgus uitgeschakeld door Fatra Zlin

De volleyballers van Abiant Lycurgus hebben in de eerste ronde van de Europese Challenge Cup verloren van het Tsjechische Fatra Zlin. De Groningers zijn daardoor uitgeschakeld in het Europese toernooi.


In eigen huis verloor Lycurgus met 2-3 en precies die stand stond twee weken geleden in Tsjechie ook al op het bord. Ook toen won Fatra Zlin.

De Groningers konden in eigen huis de vijfde set niet winnend afsluiten. Als ze dat wel hadden gedaan, was er een beslissende golden set gekomen.

Bron:nu.nl
 
Volleyballers openen EK met overtuigende zege op Tsjechië

Bron: ANP/nu.nl 9 oktober 2015

De Nederlandse volleyballers zijn vrijdag voortvarend begonnen aan het EK in Bulgarije en Italië. De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen was in Sofia met 3-1 te sterk voor Tsjechië. De setstanden waren 25-21, 25-17, 20-25 en 25-18.

Nederland begon met Nimir Abdelaziz, Kay van Dijk, Jeroen Rauwerdink, Dick Kooy, Jasper Diefenbach, Rob Bontje, die voor de zesde keer aan het EK deelneemt, en Gijs Jorna.

Verzwakt
In de eerste set kon het verzwakte Tsjechië, dat een paar belangrijke spelers miste, tot 12-12 Oranje bijhouden. Daarna nam de ploeg van Vermeulen een voorsprong van een paar punten, die niet meer werd weggegeven: 25-21.

In de tweede set nam Oranje snel afstand van Tsjechië, dat daarna geen bedreiging meer vormde voor de sterk spelende Nederlandse ploeg. Met name spelverdeler Abdelaziz was prima op dreef, ook met zijn service.

In de derde set zakte de concentratie weg bij Oranje (20-25). Ook in de vierde set was het Nederlandse spel soms wat slordig, maar daar kon Tsjechië niet meer van profiteren: 25-18.
 

Ad Verschoor

Donateur
Oefeninterland volleyballers jong oranje tegen Tsjechië

SOMMELSDIJK - Goeree-Overflakkee wil zich nadrukkelijker profileren als sportgemeente. In maart komen de meiden volleybalinternationals van jong oranje naar Sommelsdijk voor een oefeninterland tegen Tsjechië.


In sporthal de Staver wordt een officieel centercourt opgebouwd. De oefeninterland geldt als voorbereiding op het EK-plaatsingstoernooi in Italië tussen 31 maart en 3 april 2016. Jong Oranje speelt daar tegen het gastland, Portugal en Duitsland. De eerste plaats levert een directe plaatsing op voor het Europees Kampioenschap onder 19 jaar in Hongarije en Slowakije. De wedstrijd 12 maart in de Staver is een belangrijke test om tot een definitieve selectie te komen.

Bron: pzc.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederlandse volleyballers ten onder tegen Tsjechië

De Nederlandse volleyballers hebben in de B-groep van de World League hun tweede nederlaag geleden. Oranje ging in Bratislava kopje onder tegen Tsjechië: 2-3 (21-25, 25-19, 23-25, 25-20, 11-15).


De ploeg van bondscoach Gido Vermeulen had de hele wedstrijd grote moeite met de opslag van de Tsjechen, die zo nu en dan kanonskogels afvuurden. De passing was daardoor niet goed verzorgd bij Oranje. Tsjechië sloeg maar liefst elf aces. Twee daarvan (van Habr) deden Nederland halverwege de beslissende set de das om.

Tsjechië, dat vorige week verrassend van Canada en Egypte verloor, won voor het eerst sinds 2005 van Oranje.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
World League: Oranje-heren verslaan Tsjechië

De Nederlandse volleyballers hebben in de World League een grote stap gezet richting de Final Four in de B-groep. In Seoul werd Tsjechië, een concurrent in de strijd om de eerste drie plekken, met 3-1 verslagen: 25-20, 24-26, 25-23, 25-16.


Met veel servicedruk stond Oranje in de eerste set steeds aan de goede kant van de score. Na een slordig begin werd in de tweede set een 10-4 achterstand nog wel omgebogen. Dat leidde tot een setpoint, maar de set ging toch naar de Tsjechen.

In de derde set ontliepen beide landen elkaar niets. Jasper Diefenbach timmerde op het eerste setpoint de bal ongenadig hard naar het linoleum, waarna Oranje de winst overtuigend naar zich toetrok.

De stand:
1. Canada 8-23 (24- 4)
2. Turkije 8-19 (22- 8)
3. NEDERLAND 8-18 (20-12)
4. Finland 7-13 (16-13)
5. Egypte 8-11 (15-17)
6. Tsjechië 8-10 (16-19)
7. Japan 8- 9 (14-18)
8. Slowakije 8- 9 (13-19)
9. China 9- 9 (10-17)
10. Cuba 7- 7 (14-19)
11. Zuid-Korea 8- 7 (11-20)
12. Portugal 8- 6 (11-20)

Topdrie en gastland Portugal naar Final Four, op 9 en 10 juli.

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Nederlands beste spelverdeler speelt bij Kladno

Mooie korte set-up op de middenspeler, en je ziet Daan van Haarlem genieten. Mooie snelle set-up naar de buitenaanvaller, en je ziet hem lachen. De nieuwe spelverdeler van het Nederlands volleybalteam is een liefhebber die zijn handen laat spreken.


5cf84879-4770-4c8c-a084-5974994ec326.jpg

Daan van Haarlem tijdens het EK Volleybal voor mannen. Foto ANP / Pim Waslander

Daan van Haarlem dus, 27 jaar, Achterhoeker van oorsprong, stekelig haar, olijke mimiek. Een laatbloeier als volleyballer en spelverdeler die een jaar geleden nog als stagiair mocht aansluiten bij de nationale ploeg om te leren van Nimir Abdelaziz en Yannick van Harskamp, in rangorde de nummers één en twee. Een carrièrewijziging van Abdelaziz, die zich laat omscholen tot diagonaalspeler, en het afscheid van Van Harskamp brachten Van Haarlem versneld in de positie van Nederlands beste spelverdeler.

Sindsdien is de lach niet van zijn gezicht verdwenen. Terecht, want Van Haarlem vervult zijn taak met verve, vindt ook bondscoach Gido Vermeulen, die zijn eerste keus „een heel slimme spelverdeler” noemt. Vermeulen: „Daan heeft spelinzicht en is tactisch geslepen, maar vooral een zuivere spelverdeler. En als dat nodig is kan hij ook de juiste energie en agressie in de ploeg pompen. Ik ben blij met hem.”

In de Tsjechische divisie
En Van Haarlem met de bondscoach, die hij nog kende uit zijn periode bij het nationale jeugdteam en bij de ploeg van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), het toenmalige opleidingsteam van de volleybalbond. In die ploeg leerde Van Haarlem vooral verliezen. Hij werd stilaan beter, keerde na opheffing van het HvA-team terug naar zijn eerste liefde Orion in Doetinchem, ontgroeide de eredivisie en toog naar Nemen, de nummer vijf van België – daar stelt de competitie net iets meer voor dan in Nederland.

België beviel, maar uiteindelijk niet in zakelijk opzicht. Van Haarlem kreeg in 2015 te horen dat zijn contract niet werd verlengd, een overeenkomst met de eerste spelverdeler over wie de clubleiding nota bene tevreden was. Een budgetkwestie, de dure Van Haarlem moest wijken voor een goedkopere, Belgische spelverdeler. De reddingsboei kreeg de volleyballer toegeworpen door Vase Kladno, nieuweling in de hoogste Tsjechische divisie en de enige club die hem wilde. Van Haarlem had zijn bedenkingen vanwege het niveau, maar had geen keus.

Tsjechië biedt niet het peil dat aanhaakt bij het Nederlands team, weet Van Haarlem. Dat geldt in zijn ogen alleen voor de competities in Polen, Rusland en Italië. Maar in die landen zagen ze Van Haarlem niet staan. Jammer, redeneert bondscoach Vermeulen. En dan streng: „Ik vind het niveau van de Tsjechische competitie niet hoog genoeg. Gezien zijn mogelijkheden moet Daan hogerop. Hij blijft nog een jaar bij Kladno, maar daarna moet hij doorstromen.”

Van Haarlem oordeelt iets genuanceerder en noemt het Tsjechische podium „heel behoorlijk”. „De top in België is beter, maar Tsjechië is in de breedte sterk”, zegt hij. „Tien ploegen zijn redelijk aan elkaar gewaagd. Je wint niet makkelijk. We zijn zesde geworden, een goede prestatie voor een debutant. Een driejarenplan en een hoger budget moeten de club binnen twee jaar aan de titel helpen. Of ik dat meemaak? Ik hoop via het Nederlands elftal in de picture te komen bij een team uit een van de topcompetities.”

Van Haarlem is ambitieus, helemaal na een volledig internationaal seizoen als eerste spelverdeler. Het ging goed, oordeelt Van Haarlem over zichzelf. En veel gewonnen, dat zegt ook veel. Hij maakt ook steeds minder fouten, stelt de spelverdeler zo objectief mogelijk vast. Nee, hij voelt niet de last van het glorieuze verleden, waarin grote namen als Peter Blangé en Avital Selinger Nederland naar grote successen leidden, met de olympische titel in 1996 als hoogtepunt. „Daar denk ik nooit over na”, zegt Van Haarlem. „Ik probeer het zo goed mogelijk te doen. En dat gaat vrij aardig gezien de resultaten.”

Verbeteren van de pass
Met dank ook aan zijn medespelers, die veel energie hebben gestoken in het verbeteren van de pass. In tegenstelling tot zijn voorganger Abdelaziz verlangt Van Haarlem een grote nauwkeurigheid van de pass. „Omdat hij geen spelverdeler is die achter ballen aan moet rennen”, oordeelt bondscoach Vermeulen. „Het komt er bij Daan erg op aan om de bal in zijn handen te spelen. Daarom is geïnvesteerd in de passlijn. Die is nu op orde, durf ik te zeggen.”

Van Haarlem weet dat, voelt dat. Zijn set-ups zijn gemiddeld op tempo en nauwkeurig, met eerst een halvefinaleplaats in de World League (B) als resultaat, en nu ook rechtstreekse kwalificatie voor het EK van volgend jaar in Polen. Gisteren bereikte de ploeg dat EK door een zege op Turkije. Nederland behoort weer tot de beste Europese landen, mede dankzij een nieuwe regisseur. Daan van Haarlem is de naam

Bron: nrc.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische volleybalsters treffen Servië, België en Nederland op EK 2017

De Tsjechische volleybalsters treffen volgend jaar op het EK in Azerbeidzjan en Georgië onder meer Servië, de nummer twee van de Olympische Spelen.


De volleybalsters spelen hun poulewedstrijden in groep D in Ganja, een stad in het noordwesten van Azerbeidzjan.

Servië staat tweede op de Europese ranglijst achter Rusland. Het Servische team verloor in Rio de Janeiro de olympische finale tegen China met 3-1. Nederland, dat in Rio net naast de medailles greep, neemt op de Europese ranking de vijfde plek in. België staat zevende, Tsjechië elfde.

De winnaar van de groep gaat rechtstreeks naar de kwartfinales, de nummers twee en drie moeten in de tussenronde strijden om een plek bij de laatste acht.
 
Bovenaan