Volba prezidenta

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Tys dostala volebni listky? Nebo na to listky nepotrebujes?

PS: Teda promin, za moji nevedemost, ja tu ceskou scenu tak moc nesleduju a prezidenta jsem jeste nikdy nevolila :-(
 

Vendula

Actief Lid
Oeps, to je uz tak brzo,jo? Ja to vubec nesleduju, uz jsem z Ceska tak dlouho pryc, ze si myslim, ze mi ani neprislusi tam jit volit prezidenta, vim jen, ze kandidoval pan Fiser a pan Zeman,ale jinak vubec nemam prehled.
 
Aha, ja myslela, ze tady smis volit jedine, kdyz mas nahlaseny trvaly pobyt tady a nechala ses zapsat na seznam volicu. Ja uz vratila v CR obcanku a zrusila si tam trvaly pobyt, ale jeste jsem se nezvladla prihlasit tady na ambasade (to vis, 9 let je kratka doba, rozvod z ledna 2011 taky jeste porad zapisuju a Eliska se v CR jeste nenarodila ;-)).
 
já to naprosto chápu... takže ty jakoby už nejsi český občan? Moc těmhle věcem nerozumím, nicméně pokud v zahraničí budeš v době volby a trvalé bydliště máš pořád v čechách, tak si můžeš nechat vystavit voličský krátkodobý průkaz a s tím potom volit kdekoli na ambasádě, tak předpokládám, že mi mají povinnost i dát ty volební lístky... je to moje právo volit a není to můj problém, že mi ty volební lístky včas neposlali, byla jsem zrovna na vánoce v Praze...takže do Hágu pojedu a jestli se jim nebude něco líbit, tak asi budu poměrně dost nepříjemná na ty líný kůže tam... :D
 
Nene, mam Ceske obcanstvi (odmitam se vzdat Ceskeho a nestihla jsem zaridit oboji, kdyz jsem byla jeste vdana. Vdane zenske maji pravo na dve obcanstvi po trech letech manzelstvi. Ale to nesmi byt zmatkari jako ja.) Jde o to, kde ses zapsana jako volic. Ja momentalne nikde. V CR jsem se dohadala na urade, takze jsem se ze vzteku odhlasila jako obyvatel (a to jim pak musis dat obcanku "do uschovy") a v NL jsem se na ambasade jeste neprihlasila. Kdyz to ted ctu, tak si pripadam jak Depardieu; taky takova horka hlava, hahahahaha.
 
Po peti letech oficialniho pobytu mas narok na NL obcanstvi, ale to pak musis vratit to CZ. Vzhledem k tomu, ze jsme v EU, tak ti NL obcanstvi neni k nicemu (pokud tedy nechces volit u mistnich voleb). No a koho budes volit, smim-li se ptat? Kdo je vlastne ten druhy kandidat?
 
Knize pan Schwarzenberg .. ten uz ale ma 76 roku coz je dost pokrocily vek.. Pro prezidenta duchodovy vek neplati ?
na druhou stranu JUDr. Vladimir Franz by mohl klidne strasit deti a tam by uz skutecne mohlo plest kde se ta Ceska
republika vubec nachazi - treba nekde na Solomonovych ostrovech ? :denk:

Franz.JPG
486510_361932477210054_478731108_n.jpg


A pan Milos Zeman ? Nemohu si pomoct ale ten mne porad pripada jako by byl pod vlivem Becherovky..

151601-top_foto1-azurd.jpg
 
Cizinci si dělají srandu z českých prezidentských voleb

1458242_9gag-com-ceske-prezidenstke-volby-v2.jpg


Pry nám v kandidátce chybí Muslim. Ale nevadí, i tak se k nám přestěhuje, když je u nás taková legrace.
 
Bovenaan