Voetgangersbrug Troja (Praag)

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 03-12-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Voetgangersbrug over de Moldau ingestort

  In het noorden van Praag is dit weekeinde een voetgangersbrug in de rivier de Moldau verdwenen. Daarbij zijn een man en een vrouw ernstig gewond geraakt en twee anderen licht.

  [​IMG]

  De deels betonnen hangbrug uit 1984, die het stadsdeel Troja met de zuidelijker gelegen stadsdelen verbindt, stortte zaterdagnamiddag plotseling over de volle lengte in en verdween met de slachtoffers in de rivier. De brandweer heeft nog urenlang onder brokstukken en onder water gezocht of er meer slachtoffers waren, maar dat bleek niet het geval.

  Tsjechische media maakten zondag verwijten aan de gemeente, die zou hebben nagelaten de brug te onderhouden of te vervangen. In 2012 zou al zijn vastgesteld dat metalen onderdelen van de constructie verroest waren. Het is een geluk bij een ongeluk dat de brug het begin december heeft begeven. 's Zomers werd de brug massaal benut door gezinnen die naar de dierentuin en de botanische tuinen in de wijk Troja gaan.

  Bron: ANP/msn.com
   
  JanAverink vindt dit leuk/interessant.
 2. Zo dan... Daar heb ik samen met anderen heel wat keren overheen gelopen. Nu ff niet dus...

  Dit was de brug in betere tijden.
  TrojskaLavka2003.jpg
   
  bruinh en Ad Verschoor vinden dit leuk/interessant.
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Die brug zijn veel mensen overheen gelopen naar de dierentuin van Praag.
  Mogelijk zullen er meer bruggen uit voorzorg gesloten worden. Bron radio.cz/de.
  Dat kan vooral voor trams een probleem geven bij Hlávkův most/brug , een belangrijke tram verbinding tussen het centrum en Holešovice.
   
  bruinh vindt dit leuk/interessant.
 4. Nog een filmpje van de ingestorte brug:

   
  Ad Verschoor vindt dit leuk/interessant.
 5. Oeps, eng idee!
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Je kan nu met een veerpont naar de overkant.
   
 7. Nee, gelukkig geen tandartsverhaal.

  Een deel van een van de belangrijkste bruggen van Praag bevindt zich in een rampzalige staat en moet worden omvergeworpen. Het viaduct van het metrostation Vltavská van de stad vormt een deel van een belangrijke doorgaande weg.

  [​IMG]
  Hlávka-brug, foto: Honza Groh, CC BY-SA 3.0


  De Hlávka-brug is de 13e straat van Praag en loopt langs de rivier de Moldau en verbindt het Florenc-gebied op de grens van de Nieuwe Stad en Karlín met de Bubenská-straat in de regio Holešovice. Het kruist ook en biedt toegang tot het eiland Štvanice.

  Misschien wel het meest opvallende kenmerk van de hele brug is dat het deel uitmaakt van de magistrála of hoofdlijn, een hoofdweg die door het centrum van de Tsjechische hoofdstad loopt en maximaal 100.000 voertuigen per dag vervoert. De structuur heeft ook trams.

  Dinsdag meldde een bedrijf dat een deel van de brug controleerde bij het metrostation Vltavská, dat het in slechte staat verkeerde en de technische wegbeheerder, die toezicht houdt op de wegen van de hoofdstad, sloot een deel om middernacht af.

  Nu heeft een woordvoerder van de Technische Road Administration gezegd dat het viaduct in kwestie in zo'n rampzalige staat verkeert dat het niet kan worden gerepareerd.

  Het enige alternatief is om de structuur neer te halen, die eigenlijk twee bruggen bevat die in beide richtingen lopen.

  In de tussentijd hebben ambtenaren al een bedrijf ingehuurd dat tijdelijke ondersteuningen zal installeren, zodat het viaduct binnen ongeveer een week tijdelijk kan worden heropend.

  Beide delen van het viaduct die moeten worden vervangen dateren uit 1980 en zijn gebouwd door Vojenské stavby (militaire constructies).

  De technische wegbeheerder zegt dat het soort constructie in kwestie vergelijkbaar is met dat van de Morandi-brug in Genua, die in augustus ten onder ging en 48 levens claimde.

  Een voetgangersbrug in het Troja-district van Praag, die vorig jaar instortte, waardoor vier mensen gewond raakten, was ook gebaseerd op een soortgelijk ontwerp.

  De Technical Road Administration zei dat de stabilisatie die is besteld om het viaduct functioneel te houden, ook zal worden gebruikt tijdens het sloopproces, dat in fasen zal plaatsvinden.

  Een aanbestedingsproces voor het ontwerp van het nieuwe gedeelte van de brug zal worden aangekondigd, maar er is nog geen datum vastgesteld voor de verwijdering van de huidige structuur, aldus ambtenaren.

  Een aantal andere bruggen in Praag hebben ook reparatie of vervanging nodig.

  Een voorbeeld, Libeň Bridge, werd tijdelijk gesloten aan het begin van 2018 en er moet nog een besluit worden genomen over de vraag of het moet worden neergehaald of gerepareerd.

  Bron:
  https://www.radio.cz/en/section/business/section-of-key-prague-bridge-set-for-demolition
   
 8. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Praag kiest aannemer voetgangersbrug, bouw kan binnen twee weken beginnen

  Pragenaars kunnen volgend jaar via een loopbrug van Stromovka naar de dierentuin van Praag komen. De gemeenteraad van Praag koos een aannemer voor de nieuwe Troja-voetgangersbrug die de brug instortte die in december 2017 instortte en waarbij vier mensen gewond raakten.

  De stad ontving binnen de deadline acht biedingen van potentiële leveranciers. Als er geen complicaties zijn, moet de loopbrug eind volgend jaar open zijn.

  Vice-burgemeester Adam Scheinherr (Praha sobě) maakte op Twitter bekend dat de winnaar SMP CZ was, onderdeel van de Vinci Group. Als geen van de andere bieders in beroep gaat tegen de beslissing, kan de bouw binnen twee weken beginnen.

  Bron news.expats.cz.
   
 9. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Bouw nieuwe Troja-voetgangersbrug begonnen

  Een vervanging voor de ingestorte voetgangersbrug die Troja met Císařský ostrov verbindt, wordt eindelijk gebouwd. Het stadhuis van Praag heeft de plek voor de voetgangersbrug in Troja overgedragen aan de aannemers.

  De nieuwe Troja-voetgangersbrug wordt minimaal vier meter breed en zal een stalen constructie hebben met een levensduur van 100 jaar en is voor voetgangers, fietsers en rolschaatsers. Indien nodig zal een geïntegreerd reddingssysteemvoertuig er ook overheen gaan.

  De brug maakt het gemakkelijker om van Bubeneč in Praag 7 naar de dierentuin van Praag en het Troja-kasteel te lopen. De nieuwe voetgangersbrug verbindt Troja met Císařský ostrov. Een andere kleine voetgangersbrug verbindt Císařský ostrov met Stromovka, een groot stadspark dat goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

  Bron news.expats.cz.
   
 10. Twee computerimpressies van de nieuwe brug. Kosten: ongeveer CZK 130 miljoen (ruim € 5 miljoen). Trojska lavka01.png Trojska lavka02.png
   
 11. kuurgast

  kuurgast Donateur

  De nieuwe loopbrug staat en zou eind oktober open moeten zijn

  Deze zomer waren veel verontwaardigde of humoristische opmerkingen op internet. Mensen zijn verrast dat, terwijl twee jaar na de val van de kilometer lange snelwegbrug in Genua ze een nieuwe brug openden in Italië, ze in Praag langer moeten wachten op de vernieuwing van de ongeveer 250 meter lange voetgangersbrug in Troja, ingestort in december 2017.
  Ondertussen is er een rechtszaak bezig over wie de schuld heeft aan het instorten van de voetgangersbrug. Zelfs de 74-jarige man die in 1984 de brug ontwierp wordt aangeklaagd.

  Bronnen novinky.cz + seznamzpravy.cz.
   
 12. Als die brug 35 jaar lang gewoon is blijven staan en dan pas instort, dan zou ik het maar eens gaan zoeken bij slecht/geen/gebrekkig onderhoud van de brug. Het zou niet de eerste zijn waarbij dat een probleem is.
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.
 13. 3 jaar tot een nieuwe brug klaar is. In vergelijking met Duitsland best snel. De Friesenbrücke over de Eems waar de trein tussen Groningen en Leer over reed is in 2015 door een schip uit gevaren. Misschien dat hij in 2024 hersteld is volgens de optimistische ramingen. Maar het kan ook nog later worden door de Duitse burocratie.
   
 14. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Er zijn slecht uitgevoerde reparaties geweest in 2012 ofzo en het gebruik van strooizout werd ook besproken.
   
 15. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Werknemers voeren vanaf 07.00 uur belastingtests uit op de nieuwe Troja-brug in Praag. De brug wordt beladen met in totaal maximaal 35 ton. De tests gaan de komende twee dagen door en maken deel uit van de goedkeuringsprocedure. De loopbrug zal eind oktober of begin november van dit jaar open zijn voor het publiek.
  De brug voor voetgangers en fietsers is hoger en breder dan de vorige, ambulances kunnen er gebruik van maken in noodgevallen.

  Bron lidovky.cz met video.
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.
 16. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Nieuwe loopbrug open in Troja.

  Een nieuwe loopbrug die het Stromovka-park en de dierentuin van Praag verbindt, gaat vrijdag open voor het publiek.
  De oorspronkelijke brug stortte drie jaar geleden in, waarbij vier mensen gewond raakten en een golf van bruginspecties in het hele land ontstond.
  Bij nader onderzoek bleek dat corrosie van de stalen steunkabels de brug verzwakt had.
  De burgemeester van Praag, Zdeněk Hřib, heeft beloofd dat de nieuwe voetgangersbrug veiliger en breder zal zijn, zodat hij ook als fietspad kan dienen.
  De loopbrug gaat zonder ceremonie open om te voorkomen dat mensen zich verzamelen tijdens de coronavirus-epidemie.
  Bron english.radio.cz + nase-voda.cz.
   
  PuNkEnStEiN vindt dit leuk/interessant.

Deel deze pagina