Voetgangersbrug stort in de Moldau

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door Ad Verschoor, 03-12-2017.

 1. Ad Verschoor

  Ad Verschoor Donateur

  Voetgangersbrug over de Moldau ingestort

  PRAAG (ANP) - In het noorden van Praag is dit weekeinde een voetgangersbrug in de rivier de Moldau verdwenen. Daarbij zijn een man en een vrouw ernstig gewond geraakt en twee anderen licht.
  [​IMG]

  De voor een deel betonnen hangbrug uit 1984 die het stadsdeel Troja met de zuidelijker gelegen stadsdelen verbindt, stortte zaterdagnamiddag plotseling over de volle lengte in en verdween met de slachtoffers in de rivier. De brandweer heeft nog urenlang onder wrakstukken en onder water gezocht of er meer slachtoffers waren, maar dat bleek niet het geval.

  Tsjechische media maakten zondag verwijten aan de gemeente die zou hebben nagelaten de brug te onderhouden of te vervangen. In 2012 zou al zijn vastgesteld dat metalen onderdelen van de constructie verroest waren. Het is een geluk bij een ongeluk dat de brug het begin december heeft begeven. 's Zomers werd de brug massaal benut door gezinnen die naar de dierentuin en de botanische tuinen in de wijk Troja gaan.

  Bron: msn.com
   
  JanAverink vindt dit leuk.
 2. Zo dan... Daar heb ik samen met anderen heel wat keren overheen gelopen. Nu ff niet dus...

  Dit was de brug in betere tijden.
  TrojskaLavka2003.jpg
   
  Laatst bewerkt: 03-12-2017
  bruinh en Ad Verschoor vinden dit leuk.
 3. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Die brug zijn veel mensen overheen gelopen naar de dierentuin van Praag.
  Mogelijk zullen er meer bruggen uit voorzorg gesloten worden. Bron radio.cz/de.
  Dat kan vooral voor trams een probleem geven bij Hlávkův most/brug , een belangrijke tram verbinding tussen het centrum en Holešovice.
   
  bruinh vindt dit leuk.
 4. Nog een filmpje van de ingestorte brug:

   
  Ad Verschoor vindt dit leuk.
 5. Oeps, eng idee!
   
 6. kuurgast

  kuurgast Donateur

  Je kan nu met een veerpont naar de overkant.
   
 7. Nee, gelukkig geen tandartsverhaal.

  Een deel van een van de belangrijkste bruggen van Praag bevindt zich in een rampzalige staat en moet worden omvergeworpen. Het viaduct van het metrostation Vltavská van de stad vormt een deel van een belangrijke doorgaande weg.

  [​IMG]
  Hlávka-brug, foto: Honza Groh, CC BY-SA 3.0


  De Hlávka-brug is de 13e straat van Praag en loopt langs de rivier de Moldau en verbindt het Florenc-gebied op de grens van de Nieuwe Stad en Karlín met de Bubenská-straat in de regio Holešovice. Het kruist ook en biedt toegang tot het eiland Štvanice.

  Misschien wel het meest opvallende kenmerk van de hele brug is dat het deel uitmaakt van de magistrála of hoofdlijn, een hoofdweg die door het centrum van de Tsjechische hoofdstad loopt en maximaal 100.000 voertuigen per dag vervoert. De structuur heeft ook trams.

  Dinsdag meldde een bedrijf dat een deel van de brug controleerde bij het metrostation Vltavská, dat het in slechte staat verkeerde en de technische wegbeheerder, die toezicht houdt op de wegen van de hoofdstad, sloot een deel om middernacht af.

  Nu heeft een woordvoerder van de Technische Road Administration gezegd dat het viaduct in kwestie in zo'n rampzalige staat verkeert dat het niet kan worden gerepareerd.

  Het enige alternatief is om de structuur neer te halen, die eigenlijk twee bruggen bevat die in beide richtingen lopen.

  In de tussentijd hebben ambtenaren al een bedrijf ingehuurd dat tijdelijke ondersteuningen zal installeren, zodat het viaduct binnen ongeveer een week tijdelijk kan worden heropend.

  Beide delen van het viaduct die moeten worden vervangen dateren uit 1980 en zijn gebouwd door Vojenské stavby (militaire constructies).

  De technische wegbeheerder zegt dat het soort constructie in kwestie vergelijkbaar is met dat van de Morandi-brug in Genua, die in augustus ten onder ging en 48 levens claimde.

  Een voetgangersbrug in het Troja-district van Praag, die vorig jaar instortte, waardoor vier mensen gewond raakten, was ook gebaseerd op een soortgelijk ontwerp.

  De Technical Road Administration zei dat de stabilisatie die is besteld om het viaduct functioneel te houden, ook zal worden gebruikt tijdens het sloopproces, dat in fasen zal plaatsvinden.

  Een aanbestedingsproces voor het ontwerp van het nieuwe gedeelte van de brug zal worden aangekondigd, maar er is nog geen datum vastgesteld voor de verwijdering van de huidige structuur, aldus ambtenaren.

  Een aantal andere bruggen in Praag hebben ook reparatie of vervanging nodig.

  Een voorbeeld, Libeň Bridge, werd tijdelijk gesloten aan het begin van 2018 en er moet nog een besluit worden genomen over de vraag of het moet worden neergehaald of gerepareerd.

  Bron:
  https://www.radio.cz/en/section/business/section-of-key-prague-bridge-set-for-demolition
   

Deel deze pagina