Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

De Lijdensweg van Tomas Rosicky blijft maar duren. De Tsjech moest wegens een nieuwe knieoperatie al forfait geven voor het Europees Kampioenschap, en ziet nu wegens complicaties zijn terugkeer uitgesteld worden.

De revalidatie van zijn knieblessure loopt namelijk niet naar wens. Hierdoor moet Rosicky noodgedwongen een vraagteken plaatsen achter zijn terugkeer in het elftal van Arsenal. Trainer Arsène Wenger had nochtans gehoopt op een terugkeer in September, maar dat is een utopie geworden.

Dat het niet goed gaat met de knie van Rosicky doet de Tsjechische media al speculeren over een vroegtijdig einde van zijn carrière.

Rosicky zelf wil niet veel kwijt over zijn blessure, maar verklaarde wel dat hij in de zwaarste periode van zijn carrière zit.






(voetbalkrant.com)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Heinz na vier teleurstellende jaren terug in Tsjechië

Na vier seizoenen keert Marek Heinz terug naar Tsjechië. De dertigvoudig international tekende een contract met 1. FC Brno, dat momenteel de zesde plaats bezet in de competitie.

Heinz speelde afgelopen seizoen voor FC Nantes, maar was bij de Franse club geen vaste waarde. Onlangs besloten beide partijen het contract te ontbinden, waardoor de 31-jarige aanvaller vrij was om een nieuwe club te vinden.

Heinz brak internationaal door tijdens het EK 2004 toen hij twee keer scoorde voor de Tsjechen. Hij beproefde nadien zijn geluk in het buitenland, maar bij Borussia Mönchengladbach, Galatasaray, Saint-Etienne en Nantes vervulde hij een marginale rol.

vi.nl
 
De uitspraak van Petr Rada voor afgaand van de wedstrijd tegen engeland over dat Baros naar een nieuwe club moet gaan om een 'nieuw bestaan te beginnen' heeft zeer bijzonder uit gepakt

Milan Baros, speler die tot EK 2004 een zeergevreesde aanvaller was door zijn snelheid en balbehandeling, en een neusje voor de goal had, hij doet me denken aan ajaxcied Suarez, maar als coach zou ik tot de zomer van dit jaar liever over Suarez dan over Baros willen beschikken, want het was, als we eerlijk zijn altijd een waardeloze vertoning van Milan van 2004 tot 2008.

Speler die bij Liverpool samen met Vladimir Smicer en Patrick Berger de finale van de Champions league won in Istanbul, verslaving aan alcohol en aan snelle auto's heeft de Ostravan Maradona bijna zijn carriere gekost, Bijna, want juist in die stad waar hij de Champions league trofee omhoog hield begint Milan Baros toch wel een hele grote naam te krijgen.

Baros die tot de zomer was verhuurd aan Portsmouth, viel niet meer in de plannen van de coach van Olympique Lyon, en Galatasaray, turkse topclub was bezig met het zoeken van een zeer goede aanvaller in europa te scouten, toen ze bij het adres kwamen van Baros, voor 5.5 Miljoen euro mochten de turken Baros overnemen, die daar een 3 jarig contract tekende,

Milan speelde in de voorbereiding mee, maar liet hier niet een geweldig indruk achter, hij werd geen basisspeler, maar dacht aan de woorden van Petr Rada, dat hij wel moest vechten voor een nieuw bestaan, tot er een thuiswedstrijd tegen Trabzonspor werd gespeeld, Baros speelde mee en maakte meteen 2 doelpunten, wat hem ook daarna in de wedstrijd tegen Ac Belinzona goed deed in de Uefa cup, weer 2 keer raak, een paar dagen later uit tegen Kocaelispor weer 2 goals van Milan Baros die ze op Rosicky achtige wijze der in knalde, en in de terrugwedstrijd tegen Belinzona werd er weer een penalty benut, wat dus betekend dat Baros zeker weten de volgende weken te zien is op de turkse velden.

Goed voor baros 7 goals in 4 wedstrijden, maar ook zeker goed voor Tsjechie dat, door hun goede spel ook zeker wel een killer nodig heeft, laten we hopen dat Baros in zijn oude vorm is terrug gekomen, en dat iedereen, weer tegen hem op gaat kijken.

later meer over deze oude ster die nieuwe tijden tegemoet gaat komen.
 
Dit jaar is Tsjechie zeer slecht vertegenwoordigd in de Uefa cup,

Slavia praag, dat thuis al eigenlijk blameerde door tegen het onbekende FC Vaslui gelijk te spelen ( 0-0 ) speelde met een gelukje voor 13000 fanatieke roemenen 1-1 en wist zich daardoor te plaatsen met uitgoals

Banik ostrava speelde in een wedstrijd tegen Spartak Moskou, en zeer vermakelijke wedstrijd, er was altijd wel een leuke opzet van een aanval, maar meestal door slecht balverlies ging de afronding niet door, thuis verloor het 1-0 door een eigen goal van oud-international Rene Bolf maar uit werd het na 36 minuten de gelijk maker gemaakt door Rudolf Otepka, in de laatste minuten van de extra tijd werd het nog heel spannend, want Robert Zeher, die inviel voor oud slavist Strihavka was heel fanatiek bezig om de winnende te maken, en een schot van Micola mocht er ook zijn want die was onderkant lat, waarna Sverkos op de lat kopte, een zeer zuur verlies voor banik, wat al de derde keer is in 4 jaar dat net niet naar de groepsfase doorkomt ( 2004 Middlesbrough, 1-1 thuis 3-0 verlies uit) en heerenveen ( 4-0 thuis winst 5-0 uit verlies ).

Sparta MOEST en zou winnen, maar dat lieten de kroaten niet door gaan, 3 zeer mooie goals werden er in het letna stadion gemaakt, en de eindstand was ook mooi (3-3), maar dit is echt een verlies voor sparta dat weer hard aankwam, en voor de 4e keer dit seizoen speelde het goed, maar door de cruciale fouten werd de wedstrijd door de tegenstander beslist, laten we nou hopen dat volgend jaar er eindelijk een groot succes komt, want dat hebben de spelers de club en de fans hard nodig.
 
Viktoria Plzen heeft de 10e spartaan in dit seizoen gekocht, het gaat nu om de ex belofte speler Daniel Kolar, 23 jaar, hij kwam niet meer in aanmerking voor een basisplaats door de hevige concurentie,

Kolar is zelf heel blij, hij vertelde bij de conferentie dat hij liever speelt dan een mooi bedrag te hebben op zijn bankrekening.
 
Sparta praag speler Miroslav Slepicka heeft zijn contract verlengt tot en met 2011, zijn oude contract zou nog een jaar doorlopen, maar de spartanen zijn erg tevreden over hem, en willen hem zeker niet transfervrij laten gaan.
 
Vandaag begin ik met mijn eerste verslag over een club die speelt in de Gambi liga, je zult hier om de tijd wel een verslag vinden van verschillende clubs in de Gambi liga


Vandaag begin ik met Banik ostrava.

Banik heeft dit jaar een bijzonder aankoop gedaan, mede door de slechte prestaties van FC Nurnberg moest het dit seizoen tegen heel veel spelers pa pa zeggen, dus ook tegen Tomas Galasek, een zeer goeie verdedigende middenvelder, die naar mijn zegen, wel bij iedere europese suptopclub kan spelen.

hij heeft zijn vakantie goed benut om over zijn toekomst na te denken, Andries Jonker wilde hem nog over halen om naar Willem 2 tegaan, maar zijn familie vond het maar niks, en Galasek wilde liever niet een club buiten tsjechie/duitsland bespelen, dus ging zijn zoektocht verder, tijdens zijn vakantie ging hij mee trainen met de selectie van Banik Ostrava, hier kwam hij Oud mede speler Rene Bolf tegen en ook Vaclav Sverkos, waar hij het hotel mee gedeeld had tijdens het EK.

Galasek begon aan zijn relaxte trainingsdagen in het warme tsjechie, maar na paar dagen, kwam hij er achter, dat de spelers van banik, eigenlijk helemaal niet zo slecht waren, als in het buitenland werd gezegd, hij verwachte dat het niveau niet zo hoog lag, maar daar lag al zijn fout, naast Sverkos en Bolf, had Banik ook nog aardig wat ex Belofte spelers van tsjechie in het team zitten, denk aan Franta Rajtoral en Ales Neuwirth, of de 18 en 19 jarige Radim Reznik en Tomas Micola, hij begon te twijfelen, en zijn kinderen vonden het eigenlijk best wel leuk in Ostrava, en na 2 weken er nog geen enkele club voor hem is gekomen, heeft hij dan toch maar besloten om een 2 jarig contract te sluiten met de Chachari,

een besluit wat dus laat zien dat wat door velen word beweerd dat de Gambrinus liga niet zo een hoog gewaardeerde liga is, moet door zulke spelers dus naar de prullenbak worden geworpen, en natuurlijk is tsjechie geen engelse liga, maar waar we wel trots op moeten zijn is dat er meer dan 80 % van de spelers bij de topclubs Tsjechisch of slovaaks zijn, iets wat in europa heel ver gezocht is, dus vind ik dat elke competitie een voorbeeld moet nemen aan de tsjechische,

Tomas Galasek, Vaclav Sverkos, Rene Bolf, Supertalent Radim Reznik, dit bewijst maar weer is dat Banik een waardige suptopper is, en dat het niveau in de Gambi liga hoog ligt, en niet veel slechter is dan de nederlandse.

Volgende keer behandel ik Fc Brno.
 

Freddy2005

† In Memoriam
UEFA cup

Groepsindeling van groep F:

Hamburger SV (Ger)
AFC Ajax
SK Slavia Praag
Aston Villa FC (Eng)
MSK Zilina (SVK)

De wedstrijd Ajax tegen Slavia Praag heeft plaats op donderdag 19 december.
 
Jammer dat Slavia naar Amsterdam moet. Anders was ik zeker even naar de wedstrijd in Vrsovice gegaan om Slavia te ondersteunen...
 
De thuiswedstrijden zijn dus tegen Hamburg en Aston Villa (op 6/11).
Naar deze laatste ben ik wel geinteresseerd om te gaan kijken.
 
Chovanec naast preses nu ook coach Sparta Praag

Jozef Chovanec gaat voor de derde keer in zijn carrière aan de slag als trainer bij Sparta Praag. De oud-bondscoach van Tsjechië is de opvolger van Vítězslav Lavička, die na de nederlaag in de stadsderby tegen koploper Slavia Praag (4-1) zijn koffers pakte.
Lavička was pas sinds afgelopen zomer in dienst van Sparta Praag. De 45-jarige coach was eerder verantwoordelijk voor Tsjechië onder 21, nadat hij twee jaar geleden met Slovan Liberec de landstitel veroverd had. De nederlaag tegen Slavia was echter alweer de vijfde opeenvolgende officiële wedstrijd zonder overwinning. In de eerste ronde van de UEFA Cup was Dinamo Zagbreb te sterk voor de hoofdstedelingen.

Chovanec is tevens voorzitter van Sparta Praag en zat in het verleden al tweemaal op de bank. Tien jaar geleden leidde de oud-verdediger van PSV de club naar de landstitel en vorig seizoen nam hij op de laatste twee speeldagen de plaats in van Michal Bilek, die voortijdig zijn contract had ingeleverd.
 
Agent spreekt slechte gezondheid Rosicky tegen

Tomas Rosicky herstelt goed van zijn slepende fysieke problemen. Diverse Engelse kranten berichtten dat de speler van Arsenal onlangs een flinke terugslag te verwerken kreeg, maar daar wil zijn zaakwaarnemer niets van weten.
Volgens kranten zou Rosicky zich in het ziekenhuis hebben laten opnemen met zware hoofdpijnen en misselijkheid. Daardoor zou de voortgang van zijn loopbaan in het geding zijn gekomen.

"Daar is echt niets van waar", ontkent agent Pavel Paska tegen Denik Sport. "Rosicky komt een paar keer per maand in het ziekenhuis voor diverse behandelingen, maar hij is absoluut niet opgenomen. Het gaat prima met hem."

Volgens Paska is zijn cliënt echter nog lang niet speelklaar. "De vorige keer dat hij zijn rentree wilde maken ging het te snel. Nu doen we het rustig. Daar heeft hij op de lange termijn profijt van."
 

Freddy2005

† In Memoriam
Juventus zonder Grygera tegen Real Madrid

Het blessureleed houdt aan bij Juventus. Ook Zdenek Grygera moet passen voor de Champions League-wedstrijd in Madrid.

Grygera kwam niet ongeschonden uit de strijd met AS Roma. De zaterdag opgelopen blessure laat zich niet ernstig aanzien, maar betekent wel dat de Tsjech woensdag tegen Real Madrid verstek moet laten gaan.

Voor trainer Claudio Ranieri is het wegvallen van Grygera een flinke tegenvaller. De international is een van de vaste waardes in de door blessure geteisterde defensie van De Oude Dame. Positief is de terugkeer van middenvelder Claudio Marchisio, die eerder dan verwacht is hersteld van een enkelblessure.

vi.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Petr Cech vierde keer op rij beste Tsjechische voetballer

Petr Cech heeft de Tsjechische Gouden Bal gekregen als beste speler van het seizoen 2007-2008. Het is al de vierde opeenvolgende keer dat hij door de sportjournalisten van zijn land wordt uitgeroepen tot beste Tsjechische voetballer.

De 26-jarige Cech haalde het voor onder andere Tomas Rosicky (Arsenal) en Marek Jankulovski (AC Milan). (afp/ka)

hln.be 05/11/08 12u32
 

Freddy2005

† In Memoriam
Slavia verliest met 0-1 van Aston Villa

Villa dankt winst op Slavia aan Carew en Guzan

Aston Villa heeft na Ajax ook gewonnen van Slavia Praag in Groep F van het UEFA Cup-toernooi. De Engelsen waren in Tsjechië met 1-0 te sterk.

John Carew was de maker van het enige doelpunt. De Noorse spits reageerde alert nadat een afstandschot van ploeggenoot Steve Sidwell was gekraakt (zie foto). Naast het doelpunt raakte Villa ook nog de lat na een vrije trap van Ashley Young.

De Engelsen waren in de eerste helft de betere ploeg, maar werden na rust steeds verder teruggedrongen. Doelman Brad Guzan zorgde er met een aantal knappe reddingen voor dat Villa er met de winst vandoor ging.

Met zes punten leidden de Engelsen in Groep F. Hamburger SV en Ajax volgen met drie punten, waarbij moet worden aangetekend dat de Duisters pas één keer in actie kwamen. Slavia Praag en MSK Zilina zijn nog puntloos.

vi.nl
 
Tsjechische voetballer bij FC Groningen



Ondřej Švejdík (Opava, 3 december 1982) is een Tsjechische voetballer die bij FC Groningen speelt. De verdediger is aangetrokken om het gat van de naar de AZ vertrokken Gijs Luirink op te vullen. Voordat hij naar FC Groningen kwam, speelde hij bij de nummer 2 van Tsjechië, Mladá Boleslav. Daarvoor speelde hij voor Bohemians en SVC Opava.

Door afwezigheid van Sepp De Roover mocht verdediger Ondrej Svejdik tegen FC Volendam opdraven als rechtsback. Eerder dit seizoen speelde de multifunctionele verdediger al aan de linkerkant en in het centrum.
De positie van rechtervleugelverdediger lijkt de Tsjech goed te liggen, want met de voorzetten op de 1-0 en de 3-0 stond hij aan de basis van de overwinning. Svejdik: “Het is voor mij erg leuk, ik geef bijna nooit assists. Er kwam aan de zijkanten erg veel ruimte en dan kun je als rechtsback induiken.”
Uiteindelijk werd er met 5-0 gewonnen.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Wenger moet Rosicky nog wat langer missen

Arsenal zal het nog even moeten stellen zonder zijn middenvelder Tomas Rosicky. Die heeft een nieuwe operatie ondergaan aan zijn geteisterde linkerknie.
De Tsjech van Arsenal blesseerde zich in januari van dit jaar en speelde sindsdien geen enkele wedstrijd meer.

Coach Arsène Wenger: "Het was een goeie operatie die al langer gepland was na zijn eerste operatie. Over zes tot acht weken verwacht ik hem op het veld."

sporza.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Polak keert met blessure terug uit Tjechië

Anderlecht zal dit weekend tegen Westerlo wellicht geen beroep kunnen doen op Jan Polak. De Tsjech blesseerde zich tijdens een WK-kwalificatiematch tegen San Marino. Polak had met een contractuur aan de kuit vandaag verzorging nodig. Polak keerde vorige week terug in de ploeg in de topper op Club Brugge. (gb)

hln.be 20/11/08 20u10
 

Freddy2005

† In Memoriam
Anderlecht ziet Tsjech Latka wel zitten

Herman Van Holsbeeck liet eerder deze week weten dat Anderlecht tijdens de winterstop naar alle waarschijnlijkheid een verdediger zal aantrekken. Ondertussen duikt onder andere de naam van Martin Latka op.
In Tsjechië denken ze dat Martin Latka op het verlanglijstje van Anderlecht staat. De verdediger staat momenteel nog op de loonlijst van het Tsjechische Slavia Praag.

In eigen land staat Latka gekend als een grote, maar snelle verdediger. De man meet 1m93. In 2006 ging hij al eens een buitenlands avontuur aan. Toen trok de verdediger naar Birmingham, maar spelen deed hij er amper.

Voor Praag speelde hij al 83 wedstrijden. Latka trad ook 25 maal aan voor het Tsjechisch beloftenelftal.

voetbalkrant.com
 
Bovenaan