Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

nou nou,,,:P

ik zou zeggen, Necid is 19 en dat is wel een goede leeftijd als je al vanaf je 16e wedstrijden speeld op gambrinus liga niveua, en daarnaast, heeft Vaclav Kadlec vorig jaar al minuten gemaakt op 15 jarige leeftijd, en ook gescoord,, dus die zal ook wel rond ze 18e naar het buitenland gaan,, als je talent hebt, en de kans krijgt kunnen er mooie dingen gebeuren/!!!!
 
en daarnaast worden de spelers genoemd naar die spelers omdat ze qua speelstijl gewoon precies het zelfde spelen als de genoemde speler, en misschien even goed kunnen worden,
 
Marek Stech is op net 16 jarige leeftijd naar engeland gehaald door west hem die hem wegplukte bij sparta, en in de engelse league krijgen de jongen spelers gewoon geen kans,, behalve als je ECHT talent hebt kan dat misschien bij Arsenal of een gepromoveerde club, om de selectie te verbreden.
 
Inderdaad, in Engeland zie je dat meer als in Duitsland.
Nou ben ik benieuwd hoe het zal gaan met Miroslav Stepanek, bij HSV. Die zat daar ook in de jeugdopleiding, ook maar 18 jaar.:)
 
Bayer Leverkusen heeft zich verzekerd van de diensten van Michal Kadlec. De 23-jarige Tsjech wordt voor een jaar gehuurd van Sparta Praag, waarbij de Duitse club een optie tot koop heeft bedongen.

'We hebben overeenstemming met de speler en zijn club', vertelde directeur Wolfgang Holzhäuser aan Kicker. Bayer rondde de transfer af in het trainingskamp van de Tsjechische nationale ploeg, die zich voorbereidt op het oefenduel met Engeland van woensdag.

Kadlec is een 23-jarige linksback. De zevenvoudig international debuteerde al op jonge leeftijd in het eerste elftal van 1. FC Synot en kwam meer dan vier seizoenen uit voor Sparta Praag. Kadlec treedt in de voetsporen van vader Miroslav, die in de periode 1990-1998 in de Bundesliga uitkwam voor 1. FC Kaiserslautern.

VI.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Engeland ternauwernood naast Tsjechië

De Engelse nationale ploeg speelt op zes september in Barcelona tegen Andorra zijn eerste WK-kwalificatiewedstrijd, maar bondscoach Fabio Capello moest woensdag concluderen dat zijn team er nog niet helemaal klaar voor is. De Engelsen oefenden op Wembley tegen Tsjechië en sleepten met veel moeite een gelijkspel uit het vuur: 2-2.

Tsjechië was op alle fronten beter, maar had bij de eerste goal in de 22ste minuut toch enig geluk nodig. De inzet van Milan Baros verdween via Ashley Cole in het net. Wes Brown maakte op slag van rust gelijk met een knappe kopbal, maar ook in het tweede bedrijf waren de Tsjechen beter. De tweede helft was nog geen drie minuten bezig of Marek Jankulovski scoorde uit een vrije trap. Daarmee leek het pleit beslecht, maar in de laatste minuut voorkwam Joe Cole een nederlaag. Tsjechië kreeg de bal niet weg na een corner en Cole frommelde de 2-2 langs doelman Petr Cech.

voetbalnext.nl
 
Rosický moet rentree nog uitstellen

Tomáš Rosický vertoeft de komende tijd nog in de lappenmand. De middenvelder van Arsenal dacht aan een snelle rentree, maar de lijn der verwachting is dat de Tsjech er voorlopig nog uit ligt.
Petr Rada, de bondscoach van Tjechië verklaarde tegenover Denik Sport dat de spelmaker het komende WK-kwalificatieduel met Noord-Ierland nog moet missen.

"Ik dacht aanvankelijk dat hij op tijd klaar zou zijn. Tomáš vertelde mij echter dat de plannen en vooruitzichten zijn gewijzigd en dat hij niet voor het nationale team kan spelen. Ik verwacht hem pas weer terug over twee maanden", aldus Rada.

In mei van dit kalenderjaar onderging de speler een operatieve ingreep aan zijn hamstring. De 27-jarige voetballer speelde mede daardoor nog maar vijfttien duels voor The Gunners.
 
Galatasaray praat over Baros

Galatasaray hoopt zich kort voor het sluiten van de transferperiode nog te versterken met Milan Baros. De Turkse topclub wil de rappe aanvaller overnemen van Olympique Lyon.
De onderhandelingen tussen beide clubs zouden woensdag worden afgerond, meldt L'Equipe. De Tsjechische aanvaller zou Galatasaray enkele miljoenen euro's kosten.

De 26-jarige Baros kwam in de zomer van 2007 naar Lyon, maar wist niet door te breken in het Stade de Gerland. Vorig seizoen speelde hij op huurbasis voor het Engelse Portsmouth.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Milan Baros ruilt Lyon voor Galatasaray

De Tsjechische international Milan Baros verhuist voor 5,5 miljoen euro van Lyon naar Galatasaray, zo maakte l'OL dinsdag bekend.


De 26-jarige spits tekende bij de Turkse kampioen een contract voor drie jaar. Baros speelde voor Lyon sinds januari 2007. In 30 wedstrijden scoorde hij zeven keer. In januari werd hij door Lyon voor een half seizoen aan Portsmouth verhuurd.

standaard.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Cech troeft Van der Sar af

Niet Edwin van der Sar maar Petr Cech is in Monaco tot beste keeper van het afgelopen Champions League-seizoen gekozen. De uitverkiezing is opvallend aangezien de doelman van Manchester United in de finale een hoofdrol voor zich opeiste. Van der Sar stopte in de eindstrijd van het prestigieuze 'bal der kampioenen' de beslissende strafschop van de Franse spits van Chelsea Nicolas Anelka.

telegraaf.nl

fotbal.sport.cz
 
Necid voor 'Poborsky-bedrag' naar CSKA Moskou

Geschreven op vrijdag, 29 augustus om 13:06
Tomas Necid vervolgt zijn nog prille loopbaan bij CSKA Moskou. De negentienjarige aanvaller zal met ingang van januari 2009 voor de Russische topclub uitkomen, zo meldt Slavia Praag vrijdag. Necid was ook in beeld bij FC Utrecht, maar de Domstedelingen haakten af na de desinteresse van de jeugdinternational.
"We wisten dat hij voor ons een speler was uit de buitencategorie", liet technisch directeur Piet Buter eerder deze maand weten. "We hebben gedaan wat we konden, maar zijn zaakwaarnemer heeft laten doorschemeren dat zijn voorkeur uitgaat naar een club uit de top van Europa." Ook Schalke 04 en VfB Stuttgart waren in de markt.

In een officiële verklaring benadrukt Slavia Praag dat het bod op Necid 'onmogelijk geweigerd kon worden'. "De transfersom van Necid is vergelijkbaar met die van Karel Poborsky naar Manchester United." Necid groeide op het recente EK onder 19 in eigen land uit tot topscorer en heeft tot dusverre dit seizoen drie keer gescoord in vier duels.
 
Helaas geen loting tegen een Tjechische club. Dan maar afwachten of mijn cluppie nu wle de volgende ronde haalt en de tjechische clubs ook. Wie weet kan ik dan weer ff een kleine week eruit:)
 
Helaas geen loting tegen een Tsjechische club. Dan maar afwachten of mijn cluppie nu wle de volgende ronde haalt en de Tsjechische clubs ook. Wie weet kan ik dan weer ff een kleine week eruit:)
Je kan toch altij wel ff (??) gaan kijken bij een tsjechisch kluppie?

Misschien iets om te organiseren?:lache:
 
Ik ga volgende week naar Tsjechie en ik ben van plan een aantal voetbalwedstrijden te bezoeken. Nu zie ik op intersite van Slavia en Sparta Praag dat ze voetballen op een maandag :confused: Nu is mijn vraag, is dit normaal en klopt het dat ze maandag voetballen.
 
De inhaalrace van FK Dukla Praag

udkal.JPG



Eén van de oud-spelers van Dukla Praag die Ajax het leven zuur maakte in 1967- PRO SHOTS


Dick Teunen
AMSTERDAM

In de rubriek 'De Vrije Val' schijnt redacteur Dick Teunen zijn licht op clubs die vroeger furore maakten, maar nu in verval zijn geraakt. De vijfde in zijn reeks is het Tsjechische FC Dukla Praag.


Weinig clubs kennen een rommeliger verleden dan FK Dukla Praag. Niet alleen veranderde de in het verleden grote club uit Tsjechië geregeld van naam (ATK Praag, UDA Praag, Dukla Praag, FK Dukla Praag), ook speelde de team in diverse steden. Het huidige FK Dukla Praag is een samenvoeging van het ooit zo sterke Dukla Praag en het zo goed als onbekende FK Dukla Dejvice. De fusie, die leidde tot FK Dukla Praag, vond plaats in 2001. En dat was direct het begin van een inhaalrace die, als de Praagse ambities worden waargemaakt, zijn weerga niet moet kennen. Want FK Dukla Praag wil terug naar de top. Terug naar daar waar de club tientallen jaren geleden was. Toen de sterren van Dukla Praag - onder die naam boekte de club tal van successen - nog in volle stadions speelden en grootmachten uit heel Europa versloegen.
De weg terug naar de hoogste regionen van het Tsjechische voetbal is nog lang voor FK Dukla Praag. De ploeg begon in 2001 in de vijfde klasse en had de grootst mogelijke moeite op te klimmen naar hogere divisies. Dus bleef het stadion zo goed als leeg. FK Dukla Praag, ooit een topclub, speelde voor enkele tientallen toeschouwers in vervallen stadionnetjes. Tot in 2006 de licentie van eerstedivisionist Jacubkovice Futbol


Toen heerste FK Dukla Praag in Tsjechoslowakije en in totaal werden in die jaren acht landstitels verzameld. Daarna volgden nog drie kampioenschappen. En, niet te vergeten, tal van wedstrijden in Europese toernooien. Manchester United kwam nog ooit op bezoek bij Dukla Praag, Tottenham Hotspur ging er zelfs onderuit en Ajax kon er in het seizoen 1966/1967 ook niet winnen. Real Madrid kwam nog ooit op bezoek en ook clubs als VfB Stuttgart, Olympique Marseille en Inter Milan speelden in het verleden om de Europese knikkers tegen FK Dukla Praag. De komende jaren kunnen de fans van de club uit Praag alleen nog maar dromen van dat soort affiches. Maar de grootmachten zijn alvast gewaarschuwd. FK Dukla Praag is op de weg terug. De inhaalrace is begonnen!



door de Tsjechische bond werd ingetrokken. Daar sprongen de bestuursleden van FK Dukla Praag rap en handig op in. De proflicentie van Jacubkovice werd overgenomen en zo



maakte FK Dukla Praag de stap naar de één na hoogste divisie van Tsjechië.
En zie daar de hoop van de fans herleven. De fanatieke supporters denken plots weer terug aan de jaren vijftig en zestig.


Donderdag 4 September 2008 | jaargang 1 No 103 Week 21
logo_voetbalvandaag_vervolgpagina.png
Special
4




Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste voetbalnieuws
Meld je aan!


sdukla.JPG
 

Freddy2005

† In Memoriam
RSCA weigert bod op Polak

Anderlecht liep eerder de Champions League mis, maar toch kon deze zomer een financiële voltreffer worden voor de bekerwinnaar. Zowel voor Polak, Vlcek als Suarez kwam er op het laatste nippertje namelijk een aardig bod binnen.

Het hoogste bod kwam van Borussia Dortmund. De club probeerde Jan Polak in extremis terug naar Duitsland te halen. De topklasser had daarvoor een bedrag van 7,5 miljoen euro over, maar het bod werd door Anderlecht naar de prullenmand verwezen.


De Tsjechische middenvelder mag Anderlecht niet verlaten onder de 15 miljoen euro. De 27-jarige international stapte in juli 2007 over van 1. FC Nürnberg naar Anderlecht. Het contract van Polak loopt nog door tot medio 2011.

Ook Stanislav Vlcek kon in laatste instantie nog van team veranderen. De Tsjechische aanvaller kon namelijk rekenen op de interesse van het Engelse West Bromwich Albion. De club uit de Premier League bracht bij Anderlecht een bod van 2,5 miljoen euro uit, maar ook dat werd door paars-wit vakkundig naar de prullenmand verwezen.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Coach Zdenek Zeman verlaat Rode Ster Belgrado

De Servische voetbalclub Rode Ster Belgrado en de Tsjechische coach Zdenek Zeman zetten hun samenwerking stop. Dat maakte Rode Ster zondag bekend op de clubwebsite. De slechte resultaten van het team sinds de komst van Zeman in juni waren de boosdoener.
Rode Ster en Zeman, ex-coach van de Italiaanse teams AS en Lazio Rome, besloten in onderling akkoord het tweejarig contract op te zeggen.

Rode Ster kon zich voor het eerst in 13 jaar niet plaatsen voor Europees voetbal, want het werd in de tweede kwalificatieronde van de UEFA Cup uitgeschakeld door het Cypriotische Apoel Nicosia. Na drie speeldagen in de Servische competitie staat het team bovendien op de laatste plaats in de stand.

standaard.be
 
Simunek denkt aan vertrek bij Wolfsburg

Jan Simunek heeft het niet langer naar zijn zin bij VfL Wolfsburg. De verdediger komt door de hevige concurrentie nauwelijks aan spelen toe en hoopt in januari verhuurd te worden.
De 21-jarige Tsjech doet zijn beklag in Kicker. "Het is niet goed als ik lang niet speel. Misschien is het beter als ik in de winterstop een half jaar wordt verhuurd", aldus de international, die onder meer Italiaans international Andrea Barzagli voor zich moet dulden.

Wolfsburg versterkte zich medio 2007 nog met Simunek, die werd gezien als vervanger van de toen zwaar geblesseerde Ricardo Costa. Uiteindelijk kwam hij in zijn eerste jaar tot dertig wedstrijden.
 
Bovenaan