Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechische aanwinst voor Brussels

De Tsjech Ante Aracic heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend bij FC Brussels. De 25-jarige verdediger speelde vorig seizoen bij Slavia Praag, voor wie hij 14 keer in actie kwam. Vorige week testte hij bij AA Gent. (belga/hln)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tjech Pavel Pergl op proef bij ADO Den Haag

De Tsjechische rechtsback Pavel Pergl (29) traint vanaf heden, dinsdag 4 september, op proef mee bij ADO Den Haag.

Pergl, die het afgelopen seizoen in de Engelse Coca-Cola Championship uitkwam voor Preston North End, is momenteel zonder werkgever. Zodoende kan hij niet alleen transfervrij, maar ook buiten de transferperiode worden gecontracteerd.

De 1,87 meter lange Tsjech speelde vanaf 1997 in zijn vaderland in totaal tien seizoenen voor resp. Sparta Praag, Pelikán Decin, Chmel Blsany, Petra Drnovice, FK Drnovice, Marila Príbram en wederom Sparta Praag.

Bij laatstgenoemde club stond hij vanaf medio seizoen 2002/2003 onder contract. In Praag kwam hij in drie seizoenen in totaal tot 43 wedstrijden, waarna hij in de tweede helft van het seizoen 2005/2006 op huurbasis 17 wedstrijden speelde in dienst van het Duitse Dynamo Dresden.

soccerplaza.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechië mist Baros tegen San Marino

De Tsjechische international Milan Baros moet wegens een rugblessure forfait geven voor de EK-kwalificatiewedstrijd van zaterdag in Serravalle tegen San Marino. Dat maakte de dokter van de Tsjechische nationale ploeg bekend. De 25-jarige aanvaller van het Franse Lyon blesseerde zich gisteren op training. In de EK-kwalificatie staat Tsjechië in groep D met 14 punten uit 7 wedstrijden tweede achter Duitsland (19 punten uit zeven wedstrijden). (afp/hln)
 
Nazi-groet

De Tsjechische voetbalbond heeft Pavel Horvath een boete opgelegd voor het brengen van de nazigroet. De 32-jarige middenvelder van Sparta Praag moet ruim zesduizend euro betalen.

Horvath ging zijn boekje te buiten tijdens het competitieduel met stadgenoot Viktoria Zizkov. Zijn groet met gestrekte arm werd door het Sparta-publiek massaal beantwoord met nazistische uitingen.

De Tsjechische voetbalbond was ongevoelig voor het verweer van Horvath dat hij het publiek niet wilde opruien, maar met zijn handgebaar juist tot bedaren wilde brengen. De voetbalbestuurders zijn van mening dat de negentienvoudig international de reputatie van het Tsjechische voetbal heeft geschaad en bestraften hem.

bron:vi.nl
 
Nederland - Bulgarije

Weet iemand of deze wedstrijd ergens in Praag wordt uitgezonden? De Zlata Hvezda zend alles behalve deze wedstrijd uit. Ik ga dalijk even in het centrum kijken of ze ergens anders de wedstrijd uitzenden... :confused:
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europees kampioenschap 2008

San Marino - Tsjechië 0 - 3
Tsjechië speelde niet al te overtuigend tegen San Marino, maar boekte uiteindelijk een 3-0 zege tegen de laagvlieger. De 1-0 van Tomas Rosicky (rebound) was lange tijd het enige wapenfeit van de Tsjechen.

Nadat het thuisland met tien man was komen te staan vanwege een rode kaart, namen de gasten in de slotfase verder afstand. Marek Jankulovski maakte er uit een vrije trap 2-0 van. Jan Koller zorgde in blessuretijd voor het slotakkoord: 3-0.

32' Tomáš Rosický 0 -1,
75' Marek Jankulovski 0 - 2,
90' Jan koller 0 - 3.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jan Koller scoort zijn 50ste goal

De Tsjechische aanvaller Jan Koller (ex-Anderlecht) heeft in Serravalle zijn 50ste doelpunt voor zijn land gescoord. De lange Tsjech scoorde in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen San Marino (0-3) het derde en laatste doelpunt van de avond. Hij joeg de bal net voor het laatste fluitsignaal met zijn hoofd het doel in.

Koller kreeg in de 62ste minuut een gele kaart en mist daardoor de cruciale wedstrijd tegen Ierland, woensdag in Praag. De 34-jarige Koller is al sinds juni 2005 de beste doelpuntenmaker in de geschiedenis van het nationale team. Antonin Puc is tweede, met 34 doelpunten tussen 1926 en 1938 (voor Tsjechoslovakije). (afp/hln)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rozehnal geniet bij Newcastle

David Rozehnal tekende in juli een vierjarig contract bij Newcastle United. De voormalige verdediger van Club Brugge en Paris Saint-Germain geniet met volle teugen. De 27-jarige international veroverde meteen een basisplaats en mag op een goede start terugblikken.

Bij PSG was hij de patron van de verdediging. Hij miste er slechts een paar wedstrijden vanwege een blessure. De elegante verdediger was rond met Borussia Dortmund, als opvolger van Christoph Metzelder. Toen Newcastle op het toneel verscheen, was de zaak snel beklonken. De Magpies namen Rozehnal over voor ruim vier miljoen euro.

Rozehnal heeft geen spijt van zijn keuze voor Newcastle. "Ik heb absoluut niets tegen een langer verblijf hier," stelt de Tsjechische international tevreden. "Na twee jaar in Brugge en twee jaar in Parijs willen we ons graag ergens settelen."


"Ik heb via Sigma Olomouc, Club Brugge en PSG elke keer een stap hogerop kunnen zetten. Met Newcastle speel ik in de beste competitie van de wereld. Ik zou er niet om geven als ik hier lang kan blijven. De Premier League is fantastisch: een groot engagement, de strijdlust en het hoge tempo."

voetbalbelgie.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Finnan moet ook duel met Tsjechië missen

Steve Finnan is nog altijd niet volledig hersteld van een knieblessure. De Ierse verdediger van Liverpool, die afgelopen weekend al niet mee kon spelen in de wedstrijd tegen Slowakije (2-2), mist hierdoor ook het duel met Tsjechië.

De absentie van Finnan is een volgende domper voor de Ierse bondscoach Steve Staunton. Eerder vielen ook Darren Potter en Stephen Ireland al af. Potter is geblesseerd, terwijl Ireland ontbreekt wegens de dood van zijn grootmoeder. Ierland moet in Praag winnen van Tsjechië, om zich te houden op EK-deelname.

fcupdate.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Slavia Praag 100ste club in de Champions League

De uitschakeling van Ajax in de voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag heeft een jubileum opgeleverd. De Tsjechen zijn de honderste club die deel mag nemen aan de eindronde van het miljoenenbal. Sevilla, dat zich niet iets later plaatste, is de 101ste club.

Voor Nederland deden Ajax, Feyenoord, Heerenveen, PSV en Willem II mee. Dit jaar zijn alleen de Eindhovenaren van de partij. Zij spelen woensdag hun eerste wedstrijd, thuis tegen CSKA Moskou. Het is overigens de twaalfde keer dat PSV meedoet. Alleen FC Porto en Manchester United doen het met dertien deelnamen beter.

telesport.nl
 
Ik vind het toch wel jammer dat PSV niet tegen Slavia Praag mag, maar wie weet in de volgende ronde.
Ja, ik weet het, ik ben 'n rasoptimist.:lmfao:
 

Freddy2005

† In Memoriam
Juve: Camoranesi lost Grygera af in ziekenboeg

Mauro Camoranesi zal de komende zes weken niet voetballen. De middenvelder van Juventus kampt met een spierblessure in zijn rechterdij.

De medische staf van Juve verwacht dat Camoranesi 45 dagen uitgeschakeld is. Tóch is de blessure van de Italiaanse international minder ernstig dan gevreesd. Aanvankelijk dacht de Turijnse club de geboren Argentijn twee maanden kwijt te zijn.

Tegenover het blessureleed van Camoranesi staat de terugkeer van Zdenek Grygera en Hasan Salihamidzic. Beiden zijn volledig hersteld van hun blessures. Voormalig Ajacied Grygera heeft deze competitie nog geen wedstrijd gespeeld voor zijn nieuwe werkgever.

vi.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rosicky zeker twee weken aan de zijlijn

Arsenal zal het voorlopig zonder Thomas Rosicky moeten stellen. De Tsjechische middenvelder heeft woensdag een dijbeenblessure opgelopen in de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla.

"Dit is zeer slecht nieuws", laat trainer Arsene Wenger weten. "Hij moet nog verder onderzocht worden, maar hij zal zeker twee weken niet in actie kunnen komen."

fcupdate.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Simr terug naar Tsjechië

Jarda Simr heeft Excelsior per direct verruild voor Viktoria Plzen uit zijn vaderland Tsjechië. De middenvelder verzocht de Rotterdamse club met succes medewerking te verlenen aan de overgang naar de club uit zijn geboortestad. Simr, die vorig seizoen terugkeerde bij Excelsior, speelde eerder ook voor NEC en Amica Wronki.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Galasek blijft nog wat langer bij Nürnberg

De Tsjech Tomas Galasek heeft het blijkbaar naar zijn zin bij Nürnberg. Hij verlengde zijn contract met een jaar.

In de zomer van 2006 kwam de middenvelder over van het Nederlandse Ajax. Bij Nürnberg groeide hij vorig seizoen uit tot een van de steunpilaren van het team. Zijn huidig contract liep aan het einde van dit seizoen af, maar daar wordt dus nu nog een jaartje aan toegevoegd.

"Het is heel mooi dat hij bij ons blijft. Hij is ook heel belangrijk voor de club", aldus sportleiderMartin Bader. Galasek is sinds dit seizoen ook aanvoerder van Nürnberg.

voetbalkrant.com
 

Freddy2005

† In Memoriam
Astridpark alweer in rouw, maar alleen Zitka maakt zich kwaad

Het moet ongetwijfeld hét beeld van de speeldag zijn. Daniel Zitka die, na de eerste competitienederlaag van Anderlecht (0-1), zijn collega's richting de fans stuurt. Maar ondanks dat een fel molenwiekende Zitka zich schor schreeuwt, weigeren de heren van het Astridpark. Pas nadat de populaire Zitka zelf onder luid applaus de fans bedankt, kwamen zijn collega's dan toch nog even schoorvoetend langs.

top_556879.jpg


hln.be
 
Bovenaan