Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005 schreef:
Andy Selva, kapitein en sterspeler van San Marino, noemt het aanbod interessant. "We zullen ons uiterste best doen", zegt Selva. "Het grootste probleem echter is dat we bijna nooit een goal maken."
Een niet minder groot probleem lijkt mij dat ze geen keeper in het doel hebben staan. :D

Freddy2005 schreef:
San Marino verloor tot dusver zijn negen duels in groep 3 en heeft een doelsaldo van... 1-44.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WK in Zuid-Afrika

Tsjechië-Noord-Ierland 0-0

De kwalificatiereeks eindigde voor Tsjechië in een deceptie. Na de 2-0 overwinning tegen Polen van zaterdag koesterden de Tsjechen nog een klein beetje hoop op deelname op het WK. Doordat Slovenië won waren de Tsjechische kansen verkeken. Bovendien wist de ploeg zelf niet te winnen van Noord-Ierland.

Slowakije werd groepswinnaar met 22 punten. Slovenië (20) behaalde uiteindelijk 4 punten meer dan Tsjechië (16).

vi.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Hasek stapt op na mislukte kwalificatie Tsjechië

Tsjechië moet alweer op zoek naar een nieuwe bondscoach. Ivan Hasek zegt de nationale ploeg vaarwel nadat het hem niet is gelukt plaatsing voor het WK af te dwingen.
Tsjechië speelde woensdagavond met 0-0 gelijk tegen Noord-Ierland, waardoor het als derde eindigde in de poule. Slovenië eindigde als tweede. Tot grote frustratie van de Tsjechen eindigde grote rivaal Slowakije bovenaan.

Hasek stond pas sinds juli aan het roer bij de Tsjechen, nadat Petr Rada en Frantisek Straka kort na elkaar de laan uit werden gestuurd. Voor zijn tijd als bondscoach was Hasek voorzitter van de Tsjechische voetbalbond.

Ook Marek Jankulovski neemt afscheid van de Tsjechische ploeg. De routinier speelde 78 interlands.

voetbalprimeur.nl

fotbal.sport.cz
 
Bilek is vierde Tsjechische bondscoach in één jaar

media_xl_2276339.jpg

Bondsvoorzitter Ivan Hasek stond even aan het trainersroer bij Tsjechië, maar geeft die functie nu aan zijn assistent Michal Bilek.
Michal Bilek (44) is aangesteld als nieuwe bondscoach van de Tsjechische nationale voetbalploeg. De voormalige international vervangt bondsvoorzitter Ivan Hasek, die de functie de voorbije maanden ad interim invulde. Bilek, die de assistent was van Ivan Hasek, is na Petr Rada, Frantisek Straka en Hasek al de vierde Tsjechische bondscoach in amper een jaar tijd.

Zijn voornaamste doel wordt de kwalificatie voor het EK 2012 in Polen en Oekraïne nadat Tsjechië zich verrassend niet kon plaatsen voor de WK-eindronde van volgende zomer in Zuid-Afrika. In de kwalificaties bleken Slovakije en Slovenië te sterk. (afp/dea)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Dokter zet licht op groen voor Daniel Zitka

Daniel Zitka heeft donderdag goed nieuws gekregen. Vanaf maandag mag de Anderlecht-keeper weer voluit met de spelersgroep trainen. "De dokter heeft het licht op groen gezet", zegt Zitka op zijn website.

"Het zal deugd doen om de supporters weer te groeten. In de doelmannen-hiërarchie sta ik vijfde. De weg zal dus wel nog lang zijn, besef ik", vertelt de doelman.

Zitka blesseerde zich in november 2008 op het veld van Dender. Hij liep een zware enkelblessure op en brak zijn kuitbeen.

sporza.be

danielzitka.com
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europa League

Sparta Praag grijpt laatste strohalm

Sparta Praag leed in eigen huis geen centje pijn tegen CFR Cluj. De nummer laatst uit de groep van PSV boekte voor eigen publiek een eenvoudige 2-0 zege.

Een kwartier was het duel oud toen Juraj Kucka zijn equipe op een 1-0 voorsprong bracht. Hij knikte van dichtbij hard raak, zonder dat verdediger Cristian Panin daar iets aan kon doen. Ondanks vele mogelijkheden moest Sparta lang wachten op een tweede treffer. Deze viel uiteindelijk kort voor rust. Roman Hubnik passeerde doelman Nuno Claro in twee instanties: 2-0.

Door de zege klimt Sparta Praag op naar een gedeelde tweede plek in Groep K. De Tsjechen hebben een achterstand van drie punten op koploper PSV. CFR Cluj zakt naar de laatste plaats in de poule. De Roemeense ploeg verzamelde uit drie duels drie punten.

voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europa League

Valencia – Slavia Praag 1-1

Riste Naumov zette de bezoekers halverwege de eerste helft verrassend op voorsprong in Mestalla. Hij verschalkte van dichtbij doelman Miguel Angel Moyá: 0-1. De thuisploeg wist pas na rust iets aan die achterstand te doen. Verdediger David Navarro kopte een vrije trap van David Silva fraai binnen: 1-1.

Ook tegen tien man, Rachid Hagued kreeg een kwartier voor tijd de rode kaart voor gehouden, wisten de Spanjaarder niet te overtuigen. Valencia, met Hedwiges Maduro in de basis, eindigde het duel eveneens met tien man. David Villa, net ingevallen, moest in blessuretijd het veld met rood verlaten nadat hij natrapte.

voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rosicky niet van de partij tegen West Ham

Arsenal speelt zonder tegen West Ham United zonder Tomas Rosicky. De Tsjechische middenvelder heeft teveel last van een knieblessure.
Dat zegt Arsenal-trainer Arsène Wenger vrijdag op de website van zijn club. "Voor de vrijdagtraining dachten we dat de kans dat Rosicky mee zou spelen tegen West Ham 50 procent zou zijn. Maar het bleek dat hij zeker niet fit is voor zondag."

voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Gelijkspel zaalvoetballers

Het Nederlands zaalvoetbalteam heeft de eerste van twee oefenwedstrijden tegen Tsjechië gelijk gespeeld. Het duel in de Maaspoort in Den Bosch eindigde dinsdagavond in 4-4. Bij rust leidde Oranje met 2-0 door doelpunten van Najib El Allouchi en Omar Nejjari.

In de tweede helft kwamen de Tsjechen dankzij treffers van Kroulik op gelijke hoogte. Kees Thies hielp de ploeg van bondscoach Marcel Loosveld opnieuw op voorsprong. Het bleek niet genoeg. Tsjechië, met een meevoetballende doelman, scoorde in de slotfase nog twee keer. Nejjari redde vlak voor tijd een punt.
Antoine Merlino speelde zijn 112e interland en mag zich nu recordhouder noemen met Hank Laetemia. Als hij woensdag opnieuw speelt voert hij de eeuwige ranglijst alleen aan. Loosveld liet Jeroen Kossen debuteren.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Zaalvoetballers opnieuw gelijk tegen Tsjechië

Ook de tweede oefenwedstrijd van het Nederlands zaalvoetbalteam tegen Tsjechië is in een 4-4-gelijkspel geëindigd. Debutant Sofian El Adel nam woensdag in Den Bosch een doelpunt voor zijn rekening.

De andere treffers kwamen op naam van Samir Makhoukhi, Omar Nejjari en Zaid El Morabiti. Bondscoach Marcel Loosveld was tevreden: ''We hebben veel kansen gecreëerd tegen een effectieve ploeg, alleen de afronding moet verbeteren.''

nusport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechen verliezen held van EK 1976

Frantisek Vesely, ex-aanvaller van Slavia Praag en van de Tsjechoslovaakse nationale ploeg, is op 65-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. Vesely verzamelde 34 caps tussen 1965 en 1977 en kwam uit op het WK 1970 in Mexico en het EK 1976 in Joegoslavië, waar hij met Tsjechoslovakije de titel pakte.

In de halve finale van het EK 1976 tegen Nederland scoorde hij een goal en gaf hij een assist. Vesely speelde ook een deel van de finale tegen West-Duitsland, die gewonnen werd met de strafschoppen.

,,Frantisek Vesely heeft 920 wedstrijden gespeeld in het shirt van Slavia Praag, waarvan 404 in de nationale competitie, een record in de clubgeschiedenis,'' vertelt woordvoerder Ondrej Zlamal. Na 15 jaar bij Slavia (1965-1980) vertrok Vesely naar het Oostenrijkse Rapid Wien.

ad.nl

idnes.cz

OT22e95d_Frantisek_Vesely.JPG
 

Freddy2005

† In Memoriam
Svejdik voorbereid op langere revalidatie

Het lange revalideren is voor Ondrej Svejdik begonnen. Donderdag wordt de verdediger van FC Groningen geopereerd aan een kruisband in de linkerknie. "Ik hoop hier weer sterker uit te komen."
Svejdik raakte op 12 oktober geblesseerd in het duel met ADO Den Haag. Voorste kruisband geheel afgescheurd, einde seizoen. "Het is natuurlijk een zware tik geweest. En ik hoop natuurlijk zo snel mogelijk te herstellen", zegt de Tsjech op de officiële site van de Groningers.

"Maar ik ben er ook op voorbereid dat het eventueel nog langer zou kunnen duren", gaat Svejdik verder. "Als er in het traject iets misgaat, kan het weer langer duren. Daarom bekijk ik de situatie eigenlijk stap voor stap. De eerste stappen zijn de operatie, lopen op krukken, lopen zonder krukken en doorstrekken van de knie."

Svejdik zag bij ploeggenoot Petter Andersson hoe het gaan kan. De Zweed scheurde voor de tweede keer zijn kruisband en moet weer vooraan beginnen. "Dat is het scenario waarvan je hoopt dat het niemand gebeurt", vertelt de 26-jarige voetballer. "Met Petter heb ik het uiteraard besproken. Ik probeer vooral positief te blijven. Want negativiteit heeft geen goede invloed op het herstel. Je spieren worden er bijvoorbeeld stijf van."

Na de operatie gaat Svejdik weg uit Nederland, een andere omgeving opzoeken. "Half december ga ik naar Tsjechië en in het nieuwe jaar door naar Slowakije. De fysiotherapeut die daar zit, heeft veel contact met de medische staf van FC Groningen. In de Slowaakse bergen heb ik een uitstekende andere omgeving om een deel van mijn revalidatie te ondergaan", legt Svejdik uit.

voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Arsenal moet Rosicky opnieuw missen

Tomas Rosicky valt van de ene blessure in de andere. De middenvelder van Arsenal moet de derby tegen Tottenham Hotspur missen vanwege een aanhoudend knieprobleem.

Door die kwetsuur miste hij het midweekse bekerduel met Liverpool (2-1 winst) en het gelijkspel tegen West Ham United van vorig weekend. Vrijdag werd duidelijk dat hij ook niet kan aantreden als de Noord-Londense derby tegen aartsrivaal Tottenham Hotspur op de rol staat.

voetbalprimeur.nl
 
Kopsterke Papdopoulos scoort twee keer en krijgt ovatie

Het kwakkelende SC-Heerenveen heeft mede dankzij Michal Papadopoulos een belangrijke zege geboekt in de competitie.

Zie ook www.sc-heerenveen.nl
Een puike voorzet vanaf de linkerflank van Goran Popov kwam terecht bij de compleet vrijstaande Papadopulos. De Tsjech twijfelde niet en kopte de bal feilloos achter Diteweg (2-0).

De derde Friese treffer viel zeven minuten voor tijd en was vrijwel indentiek aan de tweede goal. Ditmaal was het echter Assaidi die Papadopulos bediende. De Tsjech liet wederom zien over zeer veel kopkracht te beschikken en kopte opnieuw raak. Doelman Ditewig was compleet kansloos op de kopbal van de spits. Niet veel later verliet Papadopulos het veld onder een staande ovatie.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europa League

Slavia Praag - Valencia 2-2

Valencia is er donderdag in Praag niet in geslaagd het plaatselijke Slavia aan de kant te zetten, ondanks dat Hedwiges Maduro trefzeker was.

Valencia had in Tsjechië aanvankelijk weinig moeite met Slavia, al werd het na 22 minuten dan ook wel in het zadel geholpen door de arbiter. Een overtreding van David Hubacek leverde een strafschop op, die door Joaquín feilloos benut werd. De mooiste treffer kwam echter op naam van Hedwiges Maduro, die in de basis startte. De oud-Ajacied pegelde de bal vlak na rust vanaf dertig meter snoeihard in de kruising: 0-2.

In de slotfase gaf de Spaanse topclub de zeker lijkende overwinning alsnog uit handen. Invaller Petr Janda kopte in de 79ste minuut volledig vrijstaand de 1-2 binnen, waarna Peter Grajciar er drie minuten later zelfs 2-2 van maakte met een knap schot met links.

Sparta Praag schakelt Cluj uit: 2-3

CFR Cluj kan een vervolg in Europa definitief vergeten. De Roemenen gingen in eigen huis met 2-3 onderuit tegen Sparta Praag en kunnen daardoor niet meer bij de eerste twee eindigen.
Sparta Praag kende een droomstart in Roemenië en kwam al na zes minuten op voorsprong. Jan Holenda werd knap vrijgespeeld en schoot vervolgens vanaf zo'n veertien meter feilloos binnen. Zeven minuten later verdubbelde diezelfde Holenda de score door van dichtbij de 2-0 binnen te tikken.

In de 25ste minuut kwam Cluj terug in de wedstrijd via Lacina Traore. De fysiek sterke spits volleyde van zeven meter raak. In de 64ste minuut ging het echter fout voor de thuisploeg nadat Muresan zijn tweede gele kaart kreeg en voortijdig mocht gaan douchen.

In een knotsgekke slotfase gebeurde er van alles. Zo kwam Cluj met negen man te staan nadat Mara met twee keer geel van het veld af werd gestuurd. Desondanks werd het verrassend 2-2. Invaller Dubarbier was de gevierde man. Uiteindelijk zorgde Wilfried er in de 96ste minuut voor dat Sparta alsnog de punten mee naar Tsjechië kon nemen.


voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Jacob Lensky verkiest Tsjechië boven Canada

FC Utrecht-verdediger Jacob Lensky heeft besloten om toch niet voor zijn vaderland Canada te gaan voetballen. Interim-bondscoach Stephen Hart had de linksback van de Domstedelingen opgeroepen voor een interland, maar Lensky meldt zich dus af.

De pas 20-jarige voetballer doorliep diverse nationale jeugdelftallen van de Noord-Amerikanen. Lensky wilde zo de optie openhouden om ooit voor Tsjechië te kunnen gaan voetballen. De linkspoot is in het bezit van een dubbele nationaliteit.

voetbalcentraal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Tsjechië roept Heerenveen-spelers op

De Tsjechische bondscoach Michal Bilek heeft Heerenveen-spelers Michal Papadopulos en Michal Svec opgeroepen. Het Tsjechisch elftal doet volgende week mee met een vierlandentoernooi in Dubai, waar ook de Verenigde Arabische Emiraten, Azerbeidzjan en Irak aan meedoen.

De bondscoach verwelkomt vijf nieuwkomers bij het elftal, onder wie Svec. Papadopulos speelde al drie keer in het shirt van het nationale eftal.
Bilek laat zijn topspelers thuis. Hij wil geen risico nemen met Chelsea-keeper Petr Cech en Arsenal-middenvelder Tomas Rosicky. Beide kampen met lichte blessures. Ook aanvaller Milan Baros van Galatasaray is geblesseerd.

nusport.nl
 
Papadopulos scoort weer twee keer en velt FC Utrecht

Met een overwinning (3-2) in het uitduel met FC Utrecht heeft SC Heerenveen zich zondag genesteld in de middenmoot van de eredivisie.

Viktor Elm en Michal Papadopulos (twee maal) scoorden voor de Friezen, Tim Cornelisse en Jacob Mulenga waren succesvol voor de thuisploeg.

Heerenveen boekte zodoende de vierde zege van het seizoen en steeg van de vijftiende naar de elfde plaats.

Bron nu.nl
 
dat is al de derde keer dat ie 2 keer scoord 3 wedstrijde achter elkaar, echt een kopsterke speler, die jonge werd al vroeg naar arsenal gehaald, dat zegt al genoeg en 11 doelpunten vorig jaar in de Gambrinus liga is niet niks, omdat al die kleine klote clubs met 11 verdedigers spelen!
 
Bovenaan