Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
PRAAG - Een goal maken in eigen doel en vrijwel meteen erna overlijden aan een hartstilstand. Dit bizarre tafereel deed zich dit zaterdag voor bij een voetbalwedstrijd in een regionale Tsjechische ...

Na dit voorval liet men de speler nog lange tijd op het veld liggen enkel afgedekt met een zeil. Meer afscherming achtte men duidelijk niet nodig.

181974-top_foto2-8394i.jpg
 

Freddy2005

† In Memoriam
"Operatie van Polak is goed verlopen"

De middenvelder is maandag geopereerd aan zijn knie. "Alles is goed verlopen, er zit bijna geen vocht meer in zijn knie", zegt de dokter van Anderlecht, Kristof Sas.

Jan Polak moest in de topper tegen Standard geblesseerd het veld verlaten. De Tsjechische middenvelder liep een blessure op aan de kruisbanden van zijn knie. "Dokter Boenisch heeft een speciale techniek gebruikt, en met succes", zegt dokter Sas aan Sporza.

"Jan is in Duitsland geopereerd op aanraden van zijn landgenoten Rosicky en Berger. Hij is heel tevreden dat hij zelf zijn mocht kiezen van de club", zegt de Anderlecht-dokter.

"Deze week zal Polak nog in Duitsland in het ziekenhuis van Augsburg blijven. Het is wel de bedoeling dat hij op de club zal revalideren. Ik denk dat ons revalidatiecentrum daarvoor de middelen heeft."

"Zo'n ingreep aan de kruisbanden is eigenlijk routine in het voetbal", zegt de arts nog. "We verwachten dat Jan over ongeveer zes maanden zijn comeback kan maken op het veld. Dat is een normale revalidatieperiode voor zo'n blessure."

sporza.be
 
Rosicky maakt na twintig maanden rentree

Tomas Rosicky heeft voor het eerst sinds twintig maanden weer in een officiële wedstrijd speelminuten opgedaan. De Arsenal-middenvelder begon woensdag in de basis van het nationale team van Tsjechië.

De Tsjechen nemen het in het kader van de WK-kwalificatie op tegen San Marino. De 28-jarige Rosicky stond al sinds januari 2008 aan de kant vanwege een hamstringblessure. Tot overmaat van ramp raakte hij begin augustus opnieuw geblesseerd aan zijn hamstring, maar inmiddels is hij ook daar weer van hersteld.

Ivan Hasek, bondscoach van Tsjechië, riep de middenvelder op om hem een steuntje in de rug te geven. "Zijn laatste blessure dateert van vijf weken geleden, dus er is geen risico", zei hij dindag tegenover de verzamelde pers. "Ik heb gepraat met Arsenal-coach Wenger en het is mogelijk dat hij ook zaterdag tegen Manchester City speelt."

Voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rosicky (Tsjechië) wint met monsterscore bij wederoptreden

Tomas Rosicky heeft tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd van Tsjechië tegen San Marino voor het eerst in twintig maanden opnieuw een officiële wedstrijd gespeeld. De Tsjechische middenvelder van Arsenal lag sinds januari 2008 in de lappenmand omwille van een ernstige knieblessure.

De 'kleine Mozart' speelde 56 minuten mee in het duel dat de Tsjechen met maar liefst 7-0 wonnen van San Marino. Het was al van 17 november 2007 geleden dat Rosicky nog eens voor de nationale ploeg in actie kwam. Het ging toen om een kwalificatiewedstrijd voor Euro 2008 waarin Tsjechië met 3-1 won tegen Slovakije en Rosicky scoorde.

Deze zomer speelde Rosicky al verscheidene voorbereidingsmatchen mee met de Gunners, maar in de Premier League kwam hij voorlopig nog niet in actie. (belga/gb)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rosický scoort voor het eerst sedert begin 2008

Tomáš Rosický heeft voor het eerst sedert januari vorig jaar een doelpunt gescoord voor zijn club Arsenal. Rosický kwam als invaller op het veld tijdens de tweede helft bij de uitwedstrijd tegen Manchester City. Hij scoorde het laatste doelpunt bij een 4-1 stand. Het werd dus 4-2 met nog tien minuten te gaan, de eindscore lag echter reeds vast.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Zitka: "Pas binnen een maand terug bij de groep"

Daniel Zitka is nog niet helemaal fit na zijn kuitbeenbreuk en zware enkelblessure, die hij in november 2008 opliep. De Anderlecht-doelman hoopte in september weer te kunnen aansluiten bij de groep, maar hij moet die timing nu herzien.

Begin augustus werkte Daniel Zitka zijn eerste veldtraining af. De Tsjech hoopte een maand later zijn eerste groepstraining te kunnen afwerken, maar de doelman moet zijn terugkeer bij de groep noodgedwongen nog wat uitstellen.

"De fysieke testen zijn positief", laat de Tsjech op zijn site weten. "Maar de kracht van mijn linkerbeen is nog niet echt gelijk aan die van mijn rechter."

"Ik volg nu een aangepast programma. Binnen één maand zou dit euvel weggewerkt moeten zijn. Dan pas zal ik eindelijk kunnen denken aan groepstrainingen en een eerste vriendschappelijke match."

sporza.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europa League Groep K: Reis helpt PSV aan punt in Praag

PSV heeft een punt overgehouden aan de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League. De Eindhovenaren hielden Sparta Praag in Tsjechië op 2-2, met dank aan invaller Jonathan Reis.

voetbalprimeur.nl(volledig artikel)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Sparta Praag heeft zijn eigen seksschandaal

Sparta Praag veroverde gisteravond tegen PSV (2-2) een punt in de eerste wedstrijd van de Europa League. Toch had het Tsjechische journaille voor aanvang weinig interesse in de partij. Alles draaide rond een slippertje van de vedette van de ploeg, de 35-jarige robuuste verdediger Thomas Repka. De gewezen speler van West Ham en Fiorentina zou zich laten gaan hebben met de seksgodin Vladka Erbova. Het interesseerde de persjongens dan ook geen bal of Sparta al dan niet kans maakte tegen de ploeg van Fred Rutten. Neen, coach Jozef Chovanec werd bestookt met allerhande vervelende vragen over het doen en laten van zijn bekendste speler. Repka, die in het verleden ooit een camerman aanviel, is overigens nog steeds getrouwd.

hln.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Zelenka is vertrokken bij Westerlo

Lukas Zelenka heeft voor de tweede keer afscheid genomen bij KVC Westerlo, deze keer definitief en in mineur. De 29-jarige middenvelder heeft zijn nog twee jaar lopende contract laten ontbinden.

De drievoudige international kon het kwakkelende Westerlo niet op sleeptouw nemen en viel net als enkele andere spelers uit de gratie. "Ze hebben genoeg kansen gehad om zich te bewijzen", aldus de trainer. Zelenka hoorde het donderden tot in Keulen en liet zich kritisch uit aan het adres van Jan Ceulemans.

De clubleiding en de speler besloten een einde te maken aan de samenwerking. Lukas Zelenka ruilde in 1999 de beloftenploeg van Anderlecht voor Westerlo. In twee seizoenen lukte hij acht doelpunten in 51 competitieduels. Zelenka kreeg een contract bij Sparta Praag en het Turkse Manisaspor.

voetbalbelgie.be
 
Petr Cech


Nieuwjaarsdag 1993. Tsjechië en Slowakije besluiten elk een eigen weg te gaan. Tegen de achtergrond van deze afscheiding ontwikkelt een jonge keeper zich spectaculair in de nieuwe Tsjechische republiek. Petr Cech trekt de aandacht van grote clubs uit de hoogste divisie. Hij breekt door bij Sparta Praag en speelt al snel voor het nationale elftal.

Ook het Westen krijgt hem in het vizier. Via het Franse Stade Rennes belandt Cech in 2004 bij het van Chelsea van José Mourinho. Cech is groot, robuust en zeer betrouwbaar. Onbevangen stopt de Tsjech de aanvallen van de tegenstanders. In 2005 wordt hij met Chelsea kampioen van Engeland en Cech wordt dat seizoen ook uitgeroepen tot beste doelman van de Champions League.

Hij wordt door velen zelfs gezien als de beste keeper ter wereld. De wind in de rug. De wereld aan zijn voeten. Dan twee jaar later, de knie van Reading-speler Stephen Hunt stoot hard tegen het hoofd van de uitgelopen Chelsea-keeper. Petr Cech verlaat het veld met een schedelbasisfractuur.

De wind gaat liggen. Zo’n blessure slaat een krater in een mensenleven. Het haalt je uit de tunnel en leert je relativeren. Prioriteiten komen in een nieuw rijtje. Met een nieuwe knal op zijn hoofd riskeert Petr Cech een zwelling van de hersenen. Dan sta je toch anders onder de lat. In de gedachte om te stoppen zit logica. Gezondheid gaat voor alles. Maar hoe incasseer je een verloren toekomst?

Petr Cech sluit een compromis met het lot en keert terug in het doel met een veiligheidshelm. De rare muts vergroot zijn gevoel van bescherming, het verschrompelt zijn uitstraling van onpasseerbare doelman. Heeft de keeper van Chelsea epilepsie? Welke spits schrikt van een doelman die zijn kwetsbaarheid toont?

Met zijn knie knakte Stephen Hunt de lente van Petr Cech. Door zijn zware hoofdblessure verloor hij zijn onbevangenheid. Het 5-metergebied is nog steeds zijn huiskamer, maar iemand heeft er andere meubels neergezet. De keeper uit Tsjechië pakt geen onmogelijke ballen meer.

Hoe vaak kwelt hij zich met de vraag: hoe zou het zijn gelopen als ik met mijn voet naar de bal was gegaan? Wie vermeldt hem nog op lijstjes met de beste sluitposten ter wereld? Petr Cech worstelt met het besef van een verloren toekomst, in zijn hoofd is de herfst al begonnen.

VI.nl
<I>Pieter Abrahams
Bladel
 

Freddy2005

† In Memoriam
Ook in Tsjechië wordt er verschrikkelijk getackeld

Hoewel de tackle dateert van november 2007 willen we hem jullie niet onthouden. In een uitgeregende partij tussen de Tsjechische ploegen Blovice en Chodov zette een speler zijn tackle net iets te laat in, met zoals u hoort brutale gevolgen. De ijzingwekkende krak gaat door merg en been. De dader werd na afloop net niet gelyncht. (dea)


hln.be

http://www.youtube.com/watch?v=-dSd8761SH8&feature=player_embedded
 

Freddy2005

† In Memoriam
Den Bosch decor oefenduels zaalvoetbal

Het Nederlands zaalvoetbalteam speelt op dinsdag 27 en woensdag 28 oktober twee oefeninterlands in De Maaspoort in Den Bosch. Tegenstander is beide keren Tsjechië. Dat land bereidt zich voor op het Europees kampioenschap in januari 2010.

De oefeninterlands beginnen beide dagen om acht uur 's avonds. Nederland en Tsjechië hebben vijftien keer eerder tegen elkaar gevoetbald. Oranje won er acht van.

omroepbrabant.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Europa League

Slavia Praag – OSC Lille: 1-5

De avond begon mooi voor Slavia Praag. De Tsjechen kwamen na een dikke vijf minuten spelen op voorsprong door Tijani Belaid. Die speler schoot een strafschop achter de doelman van Lille.
Met die 1-0 stand gingen beide ploegen de rust in. Na de thee brak er een waar doelpuntenfestijn los. Een eigen goal van Marek Suchy en treffers van Pierre-Alain Frau, Arnaud Souquet en twee doelpunten van Gervinho stond er na afloop een 1-5 eindstad op het bord.

Kopenhagen - Sparta Praag: 1-0

FC Kopenhagen heeft zijn eerste drie punten te pakken. De Denen versloegen tegenstander Sparta Praag met 1-0 en volgen PSV nu op één punt.
De thuisploeg hoefde maar één keer te scoren om de overwinning over de streep te trekken. Dame N'Doye vond na 25 minuten het net en zette zijn ploeg op voorsprong.
Ondanks pogingen van beide ploegen werd er niet meer gescoord.

voetbalcentraal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Sparta Praag wint stadsderby

Sparta Praag was vanavond even de sterkste club van Praag. In de stadsderby bij Slavia Praag wonnen de bezoekers met 0-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd viel na een klein half uur spelen. Bony scoorde en kroonde zich daarmee tot matchwinner.

FC Jablonec blijft koploper in Tsjechië en heeft een punt voorsprong op FK Teplice. Sparta Praag is derde, Slavia Praag staat drie plaatsen lager.

elfvoetbal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Seizoen al voorbij voor Svejdik

Voor voetballer Ondrej Svejdik is het seizoen voorbij. Dat meldde zijn club FC Groningen maandag op de website. De centrale verdediger heeft zaterdag in het duel bij ADO Den Haag een kruisband in de linkerknie afgescheurd.

De 26-jarige Tsjech viel na een kwartier spelen geblesseerd uit. Hij kwam ongelukkig neer bij een landing en moest per brancard het veld verlaten. Onderzoek in het ziekenhuis wees de ernst van de blessure uit.

telesport.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rosicky wil graag bij Arsenal blijven

Tomas Rosicky ruilde in de zomer van 2006 Borussia Dortmund voor Arsenal. Zijn eerste seizoen in de Premier League was goed, daarna verliep het minder succesvol. Rosicky versleet enkele broeken in de lappenmand. De vorig twee seizoenen kwam hij slechts vier keer in actie. Maar de bal begint weer lekker te rollen.

De 29-jarige middenvelder maakte de voorbereiding met de spelersgroep mee en kreeg al wat speeltijd in de Premier League en de Europa League, onder meer tegen Standard. Little Mozart (1m78) hoopt zo snel mogelijk weer helemaal op punt te staan.

Het contract van Rosicky loopt op 30 juni 2010 af. Hij hoopt op een contractverlenging in het Emirates Stadium.

"Ik heb er onlangs met de trainer (Arsène Wenger, nvdr.) over gesproken", stelt Rosicky in de Engelse krant The People. "Van onderhandelingen over een contractverlenging is nog geen sprake. We zien wel wat de toekomst brengt. Ik zou graag bij Arsenal blijven. Mijn conditie verbetert week na week."

voetbalbelgie.be
 
Papadopulos alsnog opgeroepen voor interlands Tsjechië

Bron: www.vi.nl - 06-10-2009

Ivan Hašek heeft Michal Papadopulos alsnog opgeroepen voor de WK-kwalificatieinterlands tegen Polen en Noord-Ierland. De bondscoach van Tsjechië had de spits in eerste instantie niet uitgenodigd.

Papadopulos speelde één keer eerder een interland. Vorig jaar maakte de spits van SC Heerenveen zijn debuut op Wembley tegen Engeland (2-2). Tijdens dat oefenduel viel hij in de negentigste minuut.

Ook Michal Svec maakt deel uit van de Tsjechische selectie. Zijn teamgenoot bij Heerenveen werd voor het eerst in zijn loopbaan geselecteerd door Hašek.

Tsjechië kan zich nog plaatsen voor de play-offs om een WK-ticket. De ploeg staat vierde in Groep 3, met twee punten achterstand op Slovenië en Noord-Ierland die tweede en derde staan.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WK in Zuid-Afrika

Tsjechië-Polen 2-0

Tsjechië en Polen vochten beide voor hun laatste kans. De thuisploeg ging het beste om met die druk. Michal Papadopulos begon in de basis bij de Tsjechen, maar de spits van SC Heerenveen moest zijn plaats tijdens de rust afstaan aan Tomas Necid. De invaller had zes minuten nodig om de score te openen. Jaroslav Plasil bepaalde de eindstand in de 72ste minuut op 2-0.

Tsjechië heeft door de winst nog kans op de tweede plaats die recht geeft op het spelen van play-offs. De Tsjechen hebben twee punten minder dan Slovenië. Tsjechië speelt woensdag tegen Noord-Ierland.
 

Freddy2005

† In Memoriam
WK: Tsjechische krant biedt spelers San Marino 40.000 euro

De Tsjechische krant 'Blesk' biedt de spelers van San Marino 40.000 euro aan als de dwergstaat erin slaagt Slovenië te kloppen. Enkel in dat geval maakt Tsjechië nog kans om het WK 2010 in Zuid-Afrika te halen. Of de aanmoedigingspremie van het Tsjechische dagblad veel kans op slagen heeft, is zeer de vraag. San Marino verloor tot dusver zijn negen duels in groep 3 en heeft een doelsaldo van... 1-44. "Blesk wil zijn bijdrage leveren om van de laatste speeldag in de WK-kwalificatie een feest te maken", schrijft de krant. "Het heeft voor de spelers van San Marino één miljoen Kroon over bij een zege tegen Slovenië!"

Andy Selva, kapitein en sterspeler van San Marino, noemt het aanbod interessant. "We zullen ons uiterste best doen", zegt Selva. "Het grootste probleem echter is dat we bijna nooit een goal maken." (lpb)

hln.be
 
Bovenaan