Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Freddy2005

† In Memoriam
Pavel Nedvěd beste voetballer van seizoen 2008/2009

Pavel Nedvěd heeft gisteren de gouden bal in ontvangst mogen nemen als beste Tsjechische voetballer van het afgelopen seizoen. De sportjournalisten verkozen hem met duidelijke voorsprong. Tweede werd Petr Čech en derde Milan Baroš.

idnes.cz
 
'Heerenveen haalt Lejsal'

Van onze Telesportredactie

HEERENVEEN - SC Heerenveen staat op het punt om zich te versterken met de Tsjechische keeper Martin Lejsal. „Het is de bedoeling om er een keeper bij te halen. Dat is bijna gelukt. Het is nog niet definitief, maar wel bijna klaar”, aldus SC Heerenveen-trainer Trond Sollied voor de wedstrijd tegen Roda JC.

De Noorse oefenmeester bevestigde na afloop voor de tv-camera dat het om een Tsjech gaat. Vanuit Engeland kwam het bericht dat het doelwit van SC Heerenveen FC Brno-keeper Lejsal is. Een 26-jarige goalie van 1.96 meter. Manager Gary Johnson van het Engelse Bristol City, waarbij de Tsjechische doelman afgelopen week een proefperiode afwerkte, liet zich dat ontvallen.

„Brno drong aan op een snelle beslissing. Vanwege belangstelling van SC Heerenveen wilden ze snel weten of we wel of niet interesse hadden”, aldus Johnson op de website van Bristol City. De Engelse club besloot overigens niet in zee te gaan met Lejsal, die eerder deze zomer op proef zou komen bij Feyenoord, een stage die op het laatste moment werd afgeblazen.

Telegraaf.nl
 
Lejsal wil beter worden bij sc Heerenveen

SC Heerenveen versterkte de keeperspositie maandag met Martin Lejsal. De komst van de Tsjechische goalie naar Friesland was hard nodig na het afhaken van Kenny Steppe.
De Belg is voorlopig uitgeschakeld nadat hij afgelopen week een gebroken middenhandsbeentje opliep. Steppe moet rekenen op een herstel van zes weken.

Lejsal, die op huurbasis overkomt van FC Brno, moet het gemis van de Belg opvangen. Bij Heerenveen hoopt hij zich verder te kunnen ontwikkelen. "Heerenveen is een club waar ik als keeper alleen maar beter kan worden", zegt oud-doelman van Reggina in een reactie op zijn transfer.

"Het is een moderne, ambitieuze club, maar ook een club met traditie. Dat is een mooie combinatie", vervolgt de Tsjech, die klaar is om Steppe direct te vervangen. "Ik ben fit. De trainer kan meteen een beroep op me doen."

Ook het aanpassen aan een nieuwe cultuur moet volgens Lejsal geen probleem vormen. "Ik ken de voetbalwereld en kan me snel aanpassen. Bovendien lopen er hier met Svec, Kopic en Papadopoulos meerdere Tsjechen rond. Zij kunnen me helpen. Ik wil me wel snel de voetbaltaal eigen maken, want communicatie is van cruciaal belang voor een keeper", zegt hij op de website van sc Heerenveen.

Voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Ten Cate brengt Panathinaikos ronde verder

Panathinaikos heeft de 3-1 nederlaag in het uitduel met Sparta Praag overleefd. In Athene won de ploeg van Henk ten Cate met 3-0 en plaatste zich voor de vierde voorronde van de Champions League.

Pas op slag van rust openden de Grieken de score. José Sarriegi tekende voor de 1-0. De broodnodige tweede goal viel negen minuten in de tweede helft via Kostas Katsouranis. In de slotfase zorgde Dimitris Salpingidis er definitief voor dat Panathinaikos de mogelijkheid heeft om de prestatie van afgelopen seizoen - de ploeg overleefde de poulefase van de Champions League - te evenaren of te verbeteren.

Panathinaikos - Sparta Praag 3:0

idnes.cz
 

Freddy2005

† In Memoriam
Uitslagen derde voorronde Europa League

Slovan Liberec (Tsj) - FC Vaduz (Lie) 2-0 (1-0)

Sigma Olomouc (Tsj) - Aberdeen FC (Sch) 3-0 (5-1)

Liberec en Olomouc zijn geplaatst voor de vierde en laatste voorronde van de Europa League.
 

Freddy2005

† In Memoriam
Moravek blijft bij Schalke

De middenvelder Jan Morávek gaat de Praagse club Bohemians 1905 verlaten voor de Duitse bundesliga. Schalke 04 wordt zijn nieuwe club. ...

Jan Moravek blijft gewoon bij Schalke 04. Gisteren maakte trainer Felix Magath van de Duitse club de transfer ongedaan te gaan maken, omdat hij niet speelgerechtigd zou zijn.

Na diens oproep kwamen diverse partijen in actie. Bohemians Praag, de club waar Moravek van werd overgenomen, was de grootste boosdiener. Zij verleende uiteindelijk toch haar medewerking aan de overgang en maakte de bewuste papieren in orde. Schalke was immers al begonnen aan een proces om de 1,5 miljoen euro aan transferkosten terug te halen van Bohemians.

De 19-jarige middenvelder wordt gezien als een groot talent in Tsjechië. Hij maakt deel uit van de nationale ploeg onder 21 jaar en stond bij diverse clubs in de belangstelling. Bij Schalke wordt hij langzaam gebracht. Waarschijnljk zal hij beginnen in het tweede elftal, dat in de Regionalliga uitkomt.

elfvoetbal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Loting vierde voorronde Europa League

Everton (Eng) – Sigma Olomouc (Tsj)

Teplice FK (Tsj) – Hapoel Tel Aviv (Isr)

Sparta Praag (Tsj) – Maribor (Slv)

Dinamo Boekarest (Roe) – Slovan Liberec (Tsj)

Slavia Praag (Tsj) – Crvena Zvedza (Ser)
 

Freddy2005

† In Memoriam
Rosicky opnieuw lang uit de roulatie

Na ruim anderhalf jaar van blessureleed keert Tomas Rosicky eindelijk terug op het veld...

Tomas Rosicky wordt nog altijd achtervolgd door blessureleed. De middenvelder van Arsenal was pas net weer volledig hersteld na anderhalf jaar aan de kant te hebben gestaan, maar zal opnieuw zes weken uit de roulatie zijn.

De Tsjechische spelmaker raakt op de training van Arsenal geblesseerd aan zijn hamstring, de spier waar hij eerder ook al lang aan geblesseerd was. Omdat het nu om een klein scheurtje gaat, verwacht de trainer van Arsenal, Arsène Wenger, de middenvelder 'al' na zes weken terug.

De 28-jarige Rosicky speelde in junuari van vorig jaar voor het laatst een officiële wedstrijd voor zijn club. Toen speelden de Londenaren tegen Newcastle United. Sindsdien kwam de middenvelder door zware knie- en hamstringblessures niet meer in actie.

v-bal.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Kucera naar Roeselare of Valerengen

Stephan Kucera wil vechten voor een plaats in de basis bij Club Brugge. ...


Het liedje van Stepan Kucera bij Club Brugge lijkt uitgezongen. De Tsjech geniet belangstelling van KSV Roeselare en Valerengen.

Nadat Laurent Ciman al min of meer te verstaan kreeg dat hij op niet al te veel kansen moet rekenen dit seizoen bij Club Brugge, is nu Stepan Kucera hetzelfde lot beschoren. De centrale verdediger keerde deze zomer terug naar Club na een uitleenbeurt aan achtereenvolgens Sparta Praag en Jablonec, maar werd de laatste wedstrijden steevast niet geselecteerd door coach Adrie Koster.

De Tsjech hoeft echter niet te wanhopen, want zowel KSV Roeselare als het Noorse Valerengen hengelen volgens GvA naar de diensten van de 24-jarige speler. Mochten Kucera en/of Ciman vertrekken, dan komt er bij blauw-zwart sowieso (financiële) ruimte vrij om één of meer extra spelers aan te trekken, iets wat voorzitter Pol Jonckheere eerder al liet verstaan.

voetbalkrant.com
 

Freddy2005

† In Memoriam
Club Brugge leent Kucera uit aan Roeselare

Stepan Kucera, de Tsjechische centrale verdediger van Club Brugge, wordt door blauw-zwart voor de rest van het seizoen uitgeleend aan Roeselare. Daarover bereikten beide clubs vandaag een akkoord.

De 25-jarige verdediger, die in 2007 naar Club kwam, was vorig seizoen uitgeleend aan de Tsjechische clubs Sparta Praag en FK Jablonec. Bij de Bruggelingen kon Kucera onder nieuwe coach Adrie Koster niet meteen op een basisplaats rekenen. (belga/svm)
 
Tsjechië-België 3-1
Als aanstaand bondscoach van België zal Dick Advocaat na woensdag weinig optimistisch zijn over het spel van de Rode Duivels.

Via Ajacied Jan Vertonghen kwam België nog wel op voorsprong, maar nadien lieten de Belgen zich de kaas van het brood eten.
Via Robert Hubnik en Milan Baros namen de Tsjechen voor de pauze nog een voorsprong, waarna Michal Kadlec in de tweede helft voor de eindstand zorgde.

Voetbalprimeur.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Pavel Nedved stopt met voetballen

De Tsjechische middenvelder van Juventus, Pavel Nedved, stopt met voetballen na een succesvolle carrière van 18 jaar.

‘Ik heb besloten om niet in te gaan op een van de aanbiedingen die ik recent heb gekregen. Ik stop definitief met voetballen’, aldus de 37-jarige Tsjech. ‘Ik wil mijn tijd wijden aan mijn familie, vrouw en kinderen.’

Nedved liet voor het eerst van zich spreken toen hij in 1992 Tsjechisch kampioen werd met Sparta Praag. Later voetbalde hij bij Lazio Roma en de jongste acht jaar bij Juventus Turijn. Nedved scoorde 18 goals in 91 interlands voor Tsjechië en won in 2003 de Gouden bal voor beste voetballer in Europa.

standaard.be
 

Freddy2005

† In Memoriam
Loting groepsfase Europa League 2009/2010

Om 13.00 uur werd er geloot voor de groepsfase van de Europa League.

Loting groepsfase Europa League:

Groep A: AJAX, Anderlecht, Dinamo Zagbreb, FC Timisoara

Groep B: Valencia, Lille, Slavia Praag, Genoa

Groep C: HSV, Celtic, Hapoel Tel Aviv, Rapied Wien

Groep D: Sporting Lissabon, SC HEERENVEEN, Hertha BSC, FK Ventspils

Groep E: AS Roma, FC Basel, Fulham, CSKA Sofia

Groep F: Panathinaikos, Galatasaray, Dinamo Boekarest, Sturm Graz

Groep G: Villarreal, Lazio, Levski Sofia, FC Salzburg

Groep H:Steaua Boekarest, Fenerbahce, FC TWENTE, FC Sheriff

Groep I: Benfica, Everton, AEK Athene, BATE Borisov

Groep J: Shaktar Donetsk, Club Brugge, Partizan, Toulouse

Groep K: PSV, FC Kopenhagen, Sparta Praag, CFR Kluj

Groep L: Werder Bremen, Austria Wien, Atletic de Bilbao, CD Nacional
 

Freddy2005

† In Memoriam
Anderlecht is Polak maanden kwijt

De Tsjechische middenvelder scheurde in een duel met De Camargo zijn kniebanden. 'Polak liep een kruisbandletsel op', aldus Kinnen. 'Hij zal enkele maanden aan de kant staan.'

Anderlecht is een van de tegenstanders van Ajax in de groepsfase van de Europa League. Op 1 oktober staan de twee clubs voor het eerst tegenover elkaar.

vi.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
WK-kwalificatie

Slowakije-Tsjechië 2-2

Evenals de Polen en de Noord-Ieren hielden Slowakije en Tsjechië elkaar in Bratislava in evenwicht, waardoor er nauwelijks verschuivingen optraden in de stand in groep 3. Voor de thuisploeg scoorden Stanislav Sestak en Marek Hamsik uit een strafschop. Drie minuten na z'n benutte penalty werd Hamsik met een tweede gele kaart (rood) naar de kleedkamer gezonden. Voor Tsjechië scoorden Daniël Pudil en Milan Baros.

Slowakije blijft leider in de groep met 16 punten uit zeven duels, gevolgd door Noord-Ierland met 14 uit 8. Slovenië en Polen hebben beide elf punten uit zeven wedstrijden. Laatstgenoemde ploegen ontmoeten elkaar woensdag in Ljubljana.

vi.nl
 

Freddy2005

† In Memoriam
Koller zwaait opnieuw af bij Tsjechië

Jan Koller heeft voor de tweede keer, en ditmaal definitief, een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De spits deed dat na het 2-2 gelijkspel tegen Slowakije.
Door de remise is het WK in Zuid-Afrika uit het zicht verdwenen, waardoor Koller het één wedstrijd nadat hij beloofde terug te keren alweer stopt als international. De 36-jarige targetman ziet niet langer een reden zich nog beschikbaar te stellen voor het nationale elftal van Tsjechië.

Na het EK 2008 besloot de 36-jarige Koller, die tegenwoordig uitkomt voor het Russische Krylya Sovetov Samara, al te stoppen als internaitonal. Begin augustus keerde hij op aandringen van de bond echter weer terug bij de nationale ploeg, maar dat blijkt nu voor korte duur te zijn geweest.

voetbalprimeur.nl
 
Hartstilstand na eigen doelpunt

Bron: De Telegraaf - zondag 6 september 2009

PRAAG - Een goal maken in eigen doel en vrijwel meteen erna overlijden aan een hartstilstand. Dit bizarre tafereel deed zich dit zaterdag voor bij een voetbalwedstrijd in een regionale Tsjechische divisie.

Persbureau CTK meldde zondag dat de 31-jarige Michal Jezek na negen minuten spelen in een Praagse streekderby de bal in eigen doel ramde en meteen daarna ter aarde stortte. Hulpverleners ter plekke probeerden de verdediger nog te reanimeren, maar het was tevergeefs.
 

Fredsr

Ex Lid
Jan Koller heeft voor de tweede keer, en ditmaal definitief, een punt achter zijn interlandloopbaan gezet. De spits deed dat na het 2-2 gelijkspel tegen Slowakije.
Ik heb de hele wedstrijd via de TV gezien. Het is heel jammer dat een ooit zo'n grote voetballer op deze wijze moet afgaan. Iedereen wist dat de glorietijd van Koller voorbij was, maar het tsjechische voetbal is niet om aan te zien. Geen enkele combinatie, alleen lange ballen richting doel en maar hopenh dat er een spits wordt bereikt. Omdat ze het zo slecht doen en bijna geen uitzicht meer hebben op plaatsing was Koller overgehaald om weer mee te doen. De trainer gaf na de wedstrijd toe dat e.e.a. een misrekening was geweest. Voor de wedstrijd dacht iedereen dat ze het wel even zouden klaren. Dus niet. Deze trainer en ook Bruckner deed dat, bouwt nog steeds voort op de vedetten van weleer. Jonge spelers uit tsjechische clubs worden niet geselecteerd. Er gaat zelfs een gezegde in Tsjechie, als je verkocht wordt naar het buitenland dan kom je in beeld bij de bondscoach. Ze hebben nu nog 2 wedstrijden en met alle geluk van de wereld kunnen ze nog 3e worden. Misschien dat er iets wordt gedaan aan de opbouw van een nieuw team.
 
Bovenaan