Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Blamage voor FAČR=voetbalbond van de Tsjechische Republiek.

Sparta, Slavia, Viktoria Plzeň en Baník Ostrava zeiden dat ze hun spelers niet zullen vrijgeven aan het nationale team, niet alleen het A-elftal, maar ook de "onder 21". De voetbalbond gaf ze zelf een goede reden voor dat oordeel vanwege een schemaconflict met de MOL Cup. De voetbalbond van Tsjechië heeft dit onvoorzien zo gepland dat het samenvalt met het nationale elftal-evenement van november. En ze was niet in staat om het probleem op te lossen.

De clubs kwamen er in de reglementen achter dat het dit keer geen officiële FIFA-term is. Dus als het geen spelers zijn uit een land dat start op het WK 2022 in Qatar, valt de afdwingbare verplichting om voetballers vrij te laten voor de behoeften van nationale teams weg.

Coach Jaroslav Šilhavý haalde zijn schouders op, pakte een potlood en begon de spelers van de grootste Tsjechische clubs af te strepen van de nominatieplannen. Terwijl bijvoorbeeld West Ham of Bayer Leverkusen hun spelers zonder problemen vrijgaven voor de behoeften van het Tsjechische nationale team, zou hij deze keer geen Spartanen, Slavisten of spelers van Viktoria Plzeň kunnen ontvangen.
Spelers die onder normale omstandigheden waarschijnlijk geen kans zouden krijgen om zich te laten zien, krijgen de kans om zich te laten zien.

Bron seznamzpravy.cz.
 
Bovenaan