Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
‘Cerny kan Ajax op huurbasis verlaten na interesse uit vaderland’
15235149354835.jpg

Vaclav Cerny kan terugkeren naar zijn vaderland. De krant Deník meldt in zijn woensdageditie dat de negentienjarige rechtsbuiten voor komend seizoen een optie is voor Slavia Praag, de huidige nummer twee van de Tsjechische competitie.

Vicevoorzitter Jaroslav Tvrdík heeft eind maart bij de directie een lijst met namen ingediend en daarop staat dus ook de naam van Cerny. Het dagblad merkt overigens wel op dat het dan waarschijnlijk zou gaan om een huurperiode omdat Cerny in financieel opzicht niet haalbaar is voor Slavia.

De international van Jong Tsjechië speelde tot dusverre negentien officiële wedstrijden voor Ajax en daarin kwam hij tot drie doelpunten. Zijn contract loopt nog drie jaar door. De overige voetballers die in beeld zijn bij Slavia, zijn Tomás Necid (Legia Warschau), Tomás Horava (Viktoria Plzen), Kamil Vacek (Maccabi Haifa), Lukas Stetina (Dukla Praag) en Dominik Masek (Bohemians

Bron: voetbalzone.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
694

Frantisek Rajtoral (rechts) in actie voor Viktoria Plzen. © REUTERS

International Tsjechië (31) dood gevonden


De Tsjechische voetballer Frantisek Rajtoral is dit weekeinde dood aangetroffen in zijn huis in Turkije. Volgens zijn club Gaziantepspor heeft de meervoudige international zichzelf van het leven beroofd.

Voorzitter Ibrahim Kizil sprak van een tragische gebeurtenis. Volgens de preses wist niemand bij de club dat Rajtoral in geestelijke nood verkeerde.

De 31-jarige Tsjech speelde voor onder meer voor Banik Ostrava, Viktoria Plzen en Hannover 96.

Bron: ad.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Voetbalminnend Tsjechië opnieuw opgeschrikt door zelfmoord voetballer.

David Bystron heeft een einde aan zijn leven gemaakt. De centrale verdediger kwam in zijn loopbaan uit voor achtereenvolgens Banik Ostrava, Levski Sofia, Viktoria Plzen, Sigma Olomouc, FC Linth en Schluein Ilanz en is 34 jaar oud geworden.

BBBkHZl.img


De dood van de voormalig jeugdinternational van Tsjechië is des te opvallender daar er in april ook al een Tsjechische voetballer zelfmoord pleegde. Frantisek Rajtoral, rechtsback van het Turkse Gaziantepsoor, hing zichzelf op en werd 31 jaar. Voetbalminnend Tsjechië is nu dus opnieuw opgeschrikt door een tragische gebeurtenis.

“Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden. Na Rajtoral zijn we nu opnieuw een bijzondere voetballer en vriend kwijtgeraakt, die hier bij Viktoria grote successen heeft geboekt”, reageert algemeen directeur Adolf Sádek. “Ik zou deze gelegenheid graag willen aangrijpen om de familie en alle betrokkenen veel sterkte te wensen in deze moeilijke tijd.”

Bystron speelde aan het begin van zijn loopbaan zeven jaar voor Banik en werd met die club één keer kampioen. Hij pakte later ook met Viktoria Plzen de landstitel en moest zijn loopbaan in 2012 een halt toeroepen toen hij door de FIFA voor twee jaar werd geschorst omdat hij een positieve dopingtest had afgelegd. Het ging daarbij om de synthetische drug methamfetamine (crystal meth).

Bron: msn.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Slavia Praag is de Tsjechische kampioen.

Slavia Praag heeft zich op de laatste speeldag van de Tsjechische competitie verzekerd van de landstitel • Een 4-0 overwinning op Brno was voldoende om Viktoria Plzen op afstand te houden • Nederlander Mick van Buren speelde dit seizoen tien competitiewedstrijden voor Slavia Praag, daarin wist hij geen enkele keer te scoren

Bron: vi.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Belgen langs Tsjechië in oefenduel

Marouane Fellaini heeft België maandagavond een oefenzege bezorgd. De middenvelder knikte zijn land in Brussel naar een 2-1 overwinning op Tsjechië.


Invaller Fellaini stond pas zeven minuten binnen de lijnen toen hij in de 52ste minuut, op aangeven van Dries Mertens, de eindstand op de borden bracht. Michy Batshuayi had voor rust de score geopend voor de Rode Duivels.

België kon maar kort genieten van die voorsprong. Kevin De Bruyne liet zich, na een klein half uur spelen, in zijn eigen strafschopgebied aan de kant zetten, waarna Michael Krmencik de bal binnen kon schieten: 1-1.

Bron: foxsports.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië verder achterop in kwalificatie WK.

In groep C van de kwalificatieronde voor het WK kan Duitsland na de zesde zege op rij al zo ongeveer een hotel in Rusland gaan boeken. Noord-Ierland blijft op gepaste afstand volgen.
Tsjechië raakte verder achterop door in Noorwegen 1-1 te spelen. Linksback Gebre Selassie gleed is Oslo voor rust de bal knap binnen. Soderlund schoot de Noren, nadat Elyounoussi was neergelegd,in de tweede helft vanaf de stip langszij.
Met deze uitslag wordt de kans dat Tsjechië gaat deelnemen aan het WK in Rusland wel erg klein. In de volgende wedstrijd is Duitsland de welhaast onoverwinnelijke tegenstander.

Stand groep C:
1. Duitsland 6-18 (27- 1)
2. Noord-Ierland 6-13 (11- 2)
3. Tsjechië 6- 9 ( 9- 5)
4. Azerbeidzjan 6- 7 ( 3- 9)
5. Noorwegen 6- 4 ( 6-10)
6. San Marino 6- 0 ( 1-30)
 

Ad Verschoor

Donateur
Voormalig Twente-topscorer duikt op in Tsjechië

3735773512135.jpg

Marc Janko, ex-speler van FC Twente, vervolgt zijn carrière bij Sparta Praag. De spits komt transfervrij over van FC Basel, waar zijn contract afliep. De Oostenrijker stelt dat Andrea Stramaccioni een belangrijke rol heeft gespeeld in zijn komst naar de Tsjechische topclub.

De 41-jarige Italiaan gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij Sparta Praag en heeft met Janko dus al zijn eerste aankoop binnen. “Hij gaf me een goed gevoel en verzekerde me dat ik een belangrijke rol zal spelen in het nieuwe team. Het was belangrijk om zijn visie en ambities te horen. De coach is ook een belangrijke factor geweest in mijn keuze voor Sparta Praag”, zegt Janko tegenover het Tsjechische Sport. In eerste instantie leek het erop dat de Oostenrijker bij FC Basel zou blijven.

Bij de Zwitserse topclub is het roer echter omgegooid. FC Basel wil in de toekomst gaan bouwen op zelfopgeleide spelers, waardoor er geen plek meer was voor Janko. “Maar je weet wat ze zeggen. Als er een deur sluit, gaat er ergens anders weer een open. Ik ben blij dat het zo gelopen is. Het doet me ook goed dat de supporters van Basel teleurgesteld waren over mijn vertrek, ik vertrek met opgeheven hoofd.”

“Ik heb voor Sparta Praag gekozen omdat het de grootste club van Tsjechië is”, vervolgt de Oostenrijkse spits. “De club heeft ambitie, wat ook belangrijk voor mij is. Ik wil prijzen blijven winnen. Sparta heeft mij verzekerd dat ze er alles aan zullen doen om volgend seizoen weer kampioen van Tsjechië te worden. We hebben een nieuwe trainer, die veel ervaring en kennis met zich meebrengt. Ik ben trots dat ik nu onderdeel uitmaak van deze grote club.”


Lees meer op www.voetbalzone.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
'Feyenoord had Tsjechen op proef'

Feyenoord heeft een aantal Tsjechen op proef gehad, zo meldt Plevla op Twitter. Het gaat om Jan Žambůrek (Slavia), Daniel Fišl (Sparta), Milan Králíček en Filip Firbacher (beiden Hradec).
Žambůrek is 16 jaar, Fišl is 16 jaar, Králíček is 15 jaar en Firbacher is 15 jaar. Of de Tsjechen een goed indruk hebben achtergelaten, is onbekend.
DCO1ySnWsAEYzKS.jpg

DCO2YlZXoAA6Alx.jpg

Jan Žambůrek (Slavia)
Daniel Fišl (Sparta)
Milan Králíček + Filip Firbacher (Hradec)
 

Ad Verschoor

Donateur
EK-topscorer Baros keert na zwerftocht door Europa terug naar Tsjechië

Milan Baros sluit zijn carrière af waar het allemaal voor hem begon. De 35-jarige voormalige EK-topscorer heeft een eenjarig contract getekend bij Banik Ostrava.

Baros laat weten dat hij na het komende seizoen zijn carrière beëindigt. Dan is de cirkel rond voor de spits, die in 1998 debuteerde bij Banik Ostrava en na drie seizoenen in de hoofdmacht een transfer naar Liverpool maakte en daar in 2005 als bassispeler de Champions League won.

Als speler van The Reds werd Baros in 2004 ook topscorer van het EK door vijf keer te scoren voor Tsjechië. Uiteindelijk speelde hij 93 interlands voor Tsjechië waarin hij 41 keer scoorde. Daarmee is hij na Jan Koller (55 goals) topscorer aller tijden.

Zijn goede jaren als begin-twintiger waren voor Baros niet de opmaat naar een carrière in de top, zoals verwacht werd. Hij verdween in 2005 naar Aston Villa. Via Olympique Lyon en Portsmouth kwam hij in 2008 bij Galatasaray uit. Daarna speelde hij nog voor Antalyaspor, Slovan Liberec en beleefde hij tussendoor twee korte periodes bij Banik Ostrava.

Bij die club, die net naar het hoogste Tsjechische niveau gepromoveerd is, keert Baros nu dus voor de allerlaatste keer terug. ‘Ik kon ook nog een jaar voor Slovan Liberec blijven. Ik heb even getwijfeld, maar in dit dilemma gaf mijn hart uiteindelijk de doorslag’, aldus de spits.

Bron: vi.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechische groeibriljant verdient transfer naar Juventus
105345.jpg


Juventus heeft een nieuwe spits binnengehaald. De kampioen van Italië gaat Patrik Schick overnemen van Sampdoria. Het 21-jarige talent uit Tsjechië komt de Turijnse gelederen naar verluidt voor een slordige 25 miljoen euro versterken.

Juventus heeft bevestigd dat Schick in Turijn gearriveerd is. De Tsjech moet alleen nog een medische keuring te ondergaan en zal, indien deze geen problemen oplevert, een contract tekenen bij Juventus. Deze handelingen wordt donderdagmiddag al verwacht.

Schick is voormalig speler van Sparta Praag en Bohemians 1905. Vorig jaar werd de spits voor 4 miljoen euro aangetrokken door Sampdoria. Met dertien treffers en vijf assists in 35 optredens beleefde de Tsjech een uitstekend debuutseizoen in de Serie A.

Bron: fcupdate.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Slavia Praag verbaast de hele wereld met 3 toptransfers

De Tsjechische landskampioen Slavia Praag verbaasde dinsdag vriend en vijand. De club maakte zomaar eventjes drie toptransfers ineens bekend. Transfers waar heel wat Belgische clubs jaloers op kunnen zijn, maar waar ze wellicht het geld niet voor hebben...

Slavia Praag legde de Portugees Danny (33, Zenit Sint-Petersburg), De Turk Halil Altintop (34, Augsburg) en de Oekraïner Ruslan Rotan (35, Dnipro Dnipropetrovsk) vast. Akkoord... De drie mannen zijn niet meer van de jongsten, maar toch moeten ze nog steeds meer dan in staat zijn om Slavia enkele diensten te bewijzen.

Met deze drie transfers hoopt de Tsjechische club, die een tijdje geleden werd overgenomen door rijke investeerders uit China, door te stoten tot de groepsfase van de Champions League.

Bron: voetbalkrant.com
 

Ad Verschoor

Donateur
Slavia Praag wint dik van Ajax-tegenstander Nice.

Mick van Buren zal niet voor iedereen een bekende naam zijn, maar toch heeft hij voor de nodige zenuwen gezorgd bij Olympique Nice. De Franse club speelde in Tsjechië een oefenwedstrijd tegen Slavia Praag. De thuisploeg won met 4-1. Volgende week is Nice de tegenstander van Ajax in de 3e voorronde van de Champions League.

Nice kwam nog wel op voorsprong, door een doelpunt van de 19-jarige Olivier Boscagli. Vervolgens was Milan Skoda tweemaal trefzeker en Van Buren ook. De 24-jarige Nederlander kwam ooit voor Excelsior en Feyenoord uit. De spits begint aan zijn 2e seizoen bij Praag.

Ajax
Op 26 juli ontvangt Nice in eigen huis Ajax. Ondanks dat toppers als Mario Balotelli en Dante er zondag niet bij waren tegen Praag, zal de nederlaag toch wat onverwacht komen.

Bron:sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Miljoenentransfer van Schick naar Juventus afgeblazen

ANP-50836302-e1500409746377-756x422.jpg


De verhuizing van de Tsjechische international Patrik Schick van Sampdoria naar Juventus gaat niet door. De transfer, waarmee ruim 30 miljoen euro gemoeid zou zijn, is na onderling overleg tussen de clubs afgeblazen. Eind vorige maand hadden alle partijen nog een volledig akkoord bereikt.

De reden voor het afketsen van de deal is niet bekend. Volgens Italiaanse media zou Schick de medische keuring niet goed hebben doorstaan. Er zouden hartproblemen bij hem zijn geconstateerd. Het is nog onduidelijk wat de gevolgen zijn voor Schick. Hij was in het afgelopen seizoen in het shirt van Sampdoria goed voor 11 competitiegoals in 32 wedstrijden.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Vitesse traint in Tsjechisch megastadion met 220.000 plaatsen
PRAAG - Vitesse heeft zich woensdag in het Strahov-stadion voorbereid op het oefenduel met Sparta Praag van donderdagavond. De accommodatie in de Tsjechische hoofdstad geldt als één van de grootste stadions ter wereld. Er kunnen liefst 220.000 toeschouwers in.
De oefensessie van Vitesse, op een van de negen velden die het stadion telt, duurde ruim een uur. Bij de Arnhemmers ontbrak Eloy Room. De doelman is niet meegereisd naar Praag.

Vervallen
Het Strahov stadion ligt er trouwens vervallen bij. Het stadion werd begin vorige eeuw gebouwd, maar momenteel niet meer gebruikt voor wedstrijden. Sparta, dat zijn duels in de luxere Generali Arena afwerkt, traint nog wel op de plek waar tot 2004 nog concerten van grootheden als Pink Floyd, U2 en The Rolling Stones plaatsvonden.

Bron: gelderlander.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Vitesse in oefenpot gelijk tegen Sparta Praag

Vitesse heeft donderdagavond in Praag tegen Sparta Praag met 1-1 gelijkgespeeld. De Arnhemmers speelden in Tsjechië een oefenwedstrijd in voorbereiding op het komende seizoen.

De ploeg van coach Henk Fraser kwam in de Generali Arena in de Tsjechische hoofdstad al vroeg op voorsprong via een kopbal van nieuwkomer Bryan Linssen, maar kon die voorsprong niet vasthouden. Uit een corner maakte Sparta na ruim een uur spelen de gelijkmaker: 1-1. Vitesse kreeg via Navarone Foor kreeg nog enkele goede kansen op de 2-1, maar kwam uiteindelijk niet meer tot scoren.
 

Ad Verschoor

Donateur
694


Reserves Viktoria Plzen zitten voortaan in een 'blikje' bier

Eerst had je 'gewone' shirtsponsoring, daarna prijkte ook de naam van een bedrijf op de ruggen van de profvoetballers . Viktoria Plzen gaat nu een stap verder. Dankzij een sponsordeal met bierbrouwer Gambrinus krijgt de Tsjechische club bijzondere dug-outs. De reserves van de Tsjechische club én die van de tegenstander zitten voortaan in een enorme blik bier.

Bron:ed.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
De Tsjechische aanvaller Schick naar AS Roma

AS Roma verwelkomt Patrik Schick bij de selectie. De Tsjechische aanvaller komt over van Sampdoria.

In juni leek Schick nog op weg naar Juventus. De kampioen van Italië was er uit met speler en Sampdoria, maar uiteindelijk werd hij medisch afgetest bij de Oude Dame.
De 21-jarige Schick kwam afgelopen seizoen in de Serie A tot elf doelpunten voor Sampdoria.
Schick is afkomstig uit de jeugdopleiding van Sparta Praag. In 2014 debuteerde de aanvaller in het eerste elftal van die club.

Bron: foxsports.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
'Feyenoord hoopt op komst Tsjechische spits'

Feyenoord hoopt de selectie voor het sluiten van de transfermarkt mogelijk nog verder te versterken. Volgens het Tsjechische medium IDNES is de landskampioen in de markt voor de 25-jarige spits Václav Kadlec, die voor één seizoen op huurbasis moet overkomen van Sparta Praag.

De laatste jaren gaat het niet van een leien dakje met de carrière van Kadlec, die in 2012 nog twee keer wist te scoren in De Kuip namens Sparta Praag tijdens play-offs voor de Europa League. Zo zag de vijftienvoudig international buitenlandse avonturen bij Eintracht Frankfurt en FC Midtjylland op niks uitlopen.

Sinds afgelopen zomer speelt Kadlec weer voor Sparta Praag, waar hij geen basisplaats wist te veroveren. Naast Feyenoord zou ook Willem II interesse hebben in de diensten van de spits, die in Rotterdam de concurrentie zou moeten aangaan met Nicolai Jørgensen en Michiel Kramer.

Bron: fr-fans.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië laat Duitsland ontsnappen en lijkt WK te missen

De regerend wereldkampioen wint met 2-1 dankzij een late goal van Mats Hummels. Even daarvoor had Vladimir Darida de Tsjechen nog met een mooi afstandschot op gelijke hoogte gebracht.Deze video is alleen in Nederland te bekijken.
Duitsland heeft een grote stap op weg naar het WK voetbal gezet. In Praag won de regerend wereldkampioen met 2-1 van Tsjechië, dat het WK niet lijkt te gaan halen.

Timo Werner, spits van RB Leipzig, maakte in de vierde minuut de openingsgoal. Tsjechië speelde echter helemaal niet slecht en verdiende een doelpunt. Dat kwam er tien minuten voor tijd dankzij een heerlijke knal van ruim twintig meter van Vladimir Darida.

Maar het laatste woord was toch aan de Duitsers. Verdediger Mats Hummels kopte in de 87ste minuut de winnende goal binnen na een vrije trap van Toni Kroos.

Bron: nos.nl
 
Bovenaan