Voetbal

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
Opschudding na kritiek op vrouwelijke grensrechter: "Ze hoort achter het fornuis"

lg.php
usermatchredir

Opschudding in Tsjechië na een uitspraak van Sparta Praag-goalkeeper Tomas Koubek. Zijn club verspeelde twee punten door een duidelijke buitenspelgoal en de vrouwelijke grensrechter was achteraf de zondebok in de catacomben.


De Tsjechische topclub speelde door de fout van de grensrechter met 3-3 gelijk tegen Brno. Direct na de wedstrijd was Koubek witheet en volgens hem horen 'vrouwen achter het fornuis'. "Vrouwelijke scheids- en grensrechters horen niet in het mannenvoetbal", voegde hij ook toe.

Op Twitter was middenvelder Lukas Vacha, die niet speelde vanwege een blessure, ook niet mild over de fout van de grensrechter. Hij tweette een foto van de vrouw met enkel de tekst 'the cooker', oftewel 'het fornuis'. De uitspraken zorgden voor een storm aan boze reacties en beide spelers boden snel daarna hun excuses aan.

Bron: soccernews.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Sparta Praag-spelers trainen voor straf mee met vrouwenelftal

Doelman Tomas Koubek en middenvelder Lukas Vacha van Sparta Praag moeten voor straf meetrainen met het vrouwenteam van de Tsjechische club na een aantal seksistische opmerkingen.


Koubek zei na de wedstrijd tegen Brno (3-3) dat vrouwen "achter het fornuis horen en geen rol in de arbitrage moeten hebben in het mannenvoetbal". Zijn ploeggenoot omschreef de vrouwelijke grensrechter bij het duel als "kokkin".

Aanleiding voor de uitlatingen van het duo was de gelijkmaker van Brno in blessuretijd. Alois Hycka leek enkele meters buitenspel te staan voordat hij tot scoren kwam. Lucie Ratajova hield de vlag echter omlaag, tot woede van de thuisploeg.

Volgens directeur Adam Kotalik was het commentaar van beide spelers onaanvaardbaar. "Ze moeten meetrainen met onze vrouwenploeg, dan kunnen ze met eigen ogen zien dat vrouwen niet alleen handig zijn aan het aanrecht", verklaarde hij.

Koubek en Vacha hebben inmiddels excuses aangeboden voor de laatdunkende uitspraken.

Bron: ANP/NU.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië paar maatjes te klein voor sterk Duitsland

Duitsland heeft niet al te veel energie verspeeld aan een bijzonder zwak Tsjechië. De Mannschaft was negentig minuten lang de betere en won eenvoudig, 3-0. Müller (2x) en Kroos tekenden voor de doelpunten in wat bijwijlen meer op een demonstratiematch leek.


Tsjechië maakte op het voorbije EK al geen al te beste beurt en ook in de opener wist het niet te winnen van Noord-Ierland (0-0). Duitsland daarentegen had weinig moeite met Noorwegen (0-3). Al vanaf het eerste fluitsignaal waren de machtsverhoudingen duidelijk. De troepen van bondscoach Joachim Löw waren in alle opzichten beter dan hun tegenstander. Met een balbezitpercentage van 71% liepen de Tsjechen achter een ongrijpbare bal aan. Één keer kon het doelman Neuer bedreigen, in minuut 64 met een knal van Dockal.

Tsjechië helemaal weggespeeld
Langer dan 13 minuten konden de bezoekers uiteindelijk niet standhouden. Een voorzet van Götze viel voor de voet van Müller die makkelijk overhoeks binnentrapte. Hoewel Duitsland heer en meester was, duurde het tot na de rust vooraleer de score hoger opliep. Kroos - met een lage schuiver - en Müller - die een voorzet van Hector simpel in doel devieerde - zorgden voor de 3-0 eindstand.

Azerbeidzjan mee op kop
In de andere wedstrijden in groep C wist Azerbeidzjan eerder op de avond al te winnen van Noorwegen met het kleinste verschil. Noord-Ierland had dan weer niet al te veel problemen met San Marino (4-0). In de stand hebben Duitsland en Azerbeidzjan zes punten, Noord-Ierland vier en Tsjechië één. Noorwegen en San Marino zijn puntloos.

Bron: demorgen.be
 

Ad Verschoor

Donateur
Kwalificatie WK 2018: de stand in groep C

1. Duitsland 2-6 (6-0)
2. Azerbeidzjan 2-6 (2-0)
3. Noord-Ierland 2-4 (4-0)
4. Tsjechië 2-1 (0-3)
5. Noorwegen 2-0 (0-4)
6. San Marino 2-0 (0-5)

Dinsdag 11 oktober 2016 speelt Tsjechië tegen Azerbeidzjan.
Wil Tsjechië in de race blijven voor deelname aan dit WK, is het noodzaak om te winnen, anders wordt de achterstand wel erg groot.
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië speelt gelijk tegen Azerbeidzjan

De uitslagen in groep C van gisteren:

Tsjechië - Azerbeidzjan 0-0
Duitsland - Noord-Ierland 2-0
Noorwegen - San Marino 4-1

De volgende wedstrijden staan voor vrijdag 11 november op het programma:

Tsjechië - Noorwegen
Noord-Ierland - Azerbeidzjan
San Marino - Duitsland

Stand groep C voor kwalificatie WK 2018 is nu:

1. Duitsland 3-9 (8-0)
2. Azerbeidzjan 3-7 (2-0)
3. Noord-Ierland 3-4 (4-2)
4. Noorwegen 3-3 (4-5)
5. Tsjechië 3-2 (0-3)
6. San Marino 3-0 (1-9)
 

Ad Verschoor

Donateur
Uitslagen Europa League en de stand halverwege

We zien halverwege de poulefase dat Viktoria Plzen en Slovan Liberec, na verlies, onderaan in hun poule staan.
Sparta Praag staat in zijn poule fier bovenaan na een "uit" winst en dat in een strijd met bekende Europese ploegen.

Groep E : Viktoria Plzen - Astra Giurgiu 1-2

Stand :
1. AS Roma 3-5 (8-4)
2. Austria Wien 3-5 (6-5)
3. Astra Giurgiu 3-3 (4-8)
4. Viktoria Plzen 3-2 (2-3)

Groep J : Slovan Liberec - Fiorentina 1-3

Stand :
1. Fiorentina 3-7 (8-2)
2. PAOK 3-4 (2-3)
3. FK Qarabag 3-4 (5-7)
4. Slovan Liberec 3-1 (4-7)

Groep K: Hapoel Beer Sheva - Sparta Praag 0-1

Stand groep K:
1. Sparta Praag 3-6 (4-4)
2. Southampton 3-4 (3-1)
3. Hapoel Beer Sheva 3-4 (2-1)
4. Internazionale 3-3 (2-5)

Bron: met wat hulp van nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Eerste zege Tsjechië in WK-kwalificatie

Tsjechië begon teleurstellend aan de WK-kwalificatie. De ploeg haalde slechts twee punten uit drie duels. Tegen Noorwegen werd de eerste zege geboekt. Michal Krmencik zorgde in de elfde minuut voor de gewenste start met de 1-0. Jaromír Zmrhal gaf Tsjechië in de tweede helft meer lucht met de 2-0, maar in de slotfase kwamen de Noren nog terug. Joshua King zorgde voor 2-1 en nervositeit aan Tsjechische kant.

Stand groep C
1. Duitsland 4-12 16-0
2. Noord-Ierland 4-7 8-2
3. Azerbeidzjan 4-7 2-4
4. Tsjechië 4-5 2-4
5. Noorwegen 4-3 5-7
6. San Marino 4-0 1-17

Bron: nos.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Oefeninterland Tsjechië - Denemarken gelijk met 1-1

Tsjechië en Denemarken hebben elkaar dinsdagavond in een oefeninterland in Mlada Boleslav in evenwicht gehouden: 1-1. Antonin Barak opende de score voor de thuisploeg, Feyenoorder Nicolai Jörgensen maakte nog voor de rust van heel dichtbij gelijk. Hij had eerder al de gele kaart gekregen voor een overtreding met zijn elleboog.
 

Ad Verschoor

Donateur
Sparta Praag naar volgende ronde Europa League

Sparta Praag heeft een prachtige overwinning behaald op Southampton. De Tsjechen wonnen hun wedstrijd met 1-0 na een doelpunt van Nhamoinesu.


Met nog een wedstrijd te gaan staan ze op een voor anderen onbereikbare eerste plaats en zijn daarmee zeker van overwintering. Gelet op hun poule met sterke tegenstanders mag dit een prima prestatie genoemd worden. De stand luidt als volgt:

Stand groep K:
1. Sparta Praag * 5-12 (7- 4)
2. Southampton 5-7 (5- 3)
3. Hapoel Beer Sheva 5-7 (5- 5)
4. Internazionale 5-3 (5-10)

De andere Tsjechische ploegen doen het minder. In groep E verloor Viktoria Plzen met 4-1 van AS Roma en staat laatste in hun poule. Slovan Liberec won van FK Qarabag met 3-0, maar blijft ondanks deze overwinning laatste in hun groep.
 

Ad Verschoor

Donateur
Viktoria Plzen en Slovan Liberec uitgeschakeld in Europa League

Feitelijk was in de vorige speelronde al duidelijk dat deze ploegen zouden worden uitgeschakeld voor verdere deelname aan dit evenement. In de laatste speelronde won Viktoria Plzen van Austria Wien met 3-2, maar dit was onvoldoende voor plaatsing. Slovan Liberec verloor in een uitwedstrijd van Paok in Griekenland met 2-0 en eindigde als laatste in haar poule.
 

Ad Verschoor

Donateur
Sparta Praag loot FK Rostov

Vorige week heeft de loting plaatsgevonden voor de volgende ronde van de Europa League.
Sparta Praag speelt op 16 februari 2017 eerst uit tegen FK Rostov en op 23 februari thuis.
FK Rostov is een Russische voetbalclub uit Rostov aan de Don. De club stond lange tijd bekend als Rostselmasj Rostov.
 

Ad Verschoor

Donateur
Zaakwaarnemer Cerny: "Vertrek bij Ajax wordt resoluut uitgesloten"

Vaclav Cerny is in Tsjechië uitgeroepen tot talent van het jaar. De negentienjarige aanvaller heeft het echter niet makkelijk bij Ajax. Trainer Peter Bosz geeft hem weinig kansen.


In Tsjechië weet men dat Cerny niet veel speelt. Zaakwaarnemer David Nehoda vindt net als de krant iSport dat zijn ontwikkeling niet heel snel gaat. "De nieuwe coach Peter Bosz test duidelijk zijn geduld", zegt Nehoda. De zaakwaarnemer sluit een vertrek van Cerny bij Ajax resoluut uit.

Vorig seizoen eindigde Cerny als basisspeler bij Ajax. Onder Bosz zit hij voornamelijk op de bank of tribune. De minuten waarin Cerny speelde, maakte hij weinig indruk. Cerny wist dit seizoen in vier Eredivisie-wedstrijden nog niet te scoren.

Bron: voetbalcentraal.nl
 

kuurgast

Donateur
PSV-jeugdspeler Michal Sadílek is Talent van het Jaar in zijn geboorteland Tsjechië.

min.php

Afbeelding mujfotbal.fotbal.cz.

Michal Sadílek, die onder contract staat bij PSV, is verkozen tot beste U19-speler van Tsjechië. Daarmee werd de 17-jarige middenvelder Talent van het Jaar in zijn geboorteland. Een hele mooie prijs voor zo'n jonge speler!
De zeventienjarige middenvelder speelt sinds de zomer van 2015 voor PSV en debuteerde dit seizoen voor Jong PSV, waar hij inmiddels tot twee optredens kwam.
Bronnen voetbalflitsen.nl + psv.nl.
 

Ad Verschoor

Donateur
WOW! Spits redt het leven van bewusteloze keeper (video)

Knipsel.jpg


Hele nare beelden uit Tsjechië. De wedstrijd tussen Bohemians 1905 en Slovacko werd opgeschrikt door een hele ongelukkige botsing tussen de keeper van Bohemians en zijn eigen verdediger. Gelukkig voor de doelman stond Francis Kone, spits van Slovacko, in de buurt om snel in te grijpen. Martin Berkovec, zoals de doelman heet, had namelijk zijn tong ingeslikt.

Zie je de beelden niet? Klik dan hierrr.

We willen je alvast waarschuwen, de volgende beelden zijn niet heel fijn. Maar wel hulde voor Francis Kone. Wat een held!

 

Ad Verschoor

Donateur
Cech is voor de 9e keer de beste speler van Tsjechië
Copyright-ProShots-1539623-756x422.jpg


Petr Cech is weer eens de beste voetballer van Tsjechië. De keeper werd maandag in Praag tijdens een gala uitgeroepen tot Tsjechisch Speler van het Jaar. Gaat-ie de 10 halen?
De 34-jarige doelman van Arsenal is net iets beter dan middenvelder Vladimir Darida van Herta BSC. Hij werd 2e, meldt HLN.

Blessure
De prijs is toch een lekker einde van het weekend. Cech viel afgelopen zaterdag in de pot tegen West Bromwich Albion (3-1 nederlaag) uit met een kuitblessure. Arsenal moet hem mogelijk een tijd missen. Volgens de keeper ligt hij er een tijdje uit. Onderzocht wordt hoe erg de blessure is.

Bron: sportnieuws.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Tsjechië zet Litouwen opzij in oefenduel
Het Tsjechische voetbalelftal heeft vanavond in een oefenwedstrijd Litouwen ruim verslagen. In eigen land wonnen de Tsjechen met 3-0. Tomas Horava (strafschop), Jakub Jankto en Michal Krmencik scoorden.
 

Ad Verschoor

Donateur
ts_686c6fee3d6e54f5d7f178201e273a25.jpg

Vaclav Cerny (rechts) viert een van zijn drie goals met ploeggenoot Michal Travnik.
Foto: Hollandse Hoogte

'Leiding hoopt dat ik dit bij Ajax laat zien'

Vaclav Cerny scoorde vrijdagavond drie keer voor Jong Tsjechië tegen Jong Slowakije (4-1), en die prestatie bleef in Amsterdam natuurlijk niet onopgemerkt...

"Na de wedstrijd keek ik op mijn telefoon en zag ik dat ik een paar berichtjes van de leiding van Ajax had gekregen", aldus Cerny tegenover het Tsjechische Aktualne. "Er stond in dat ze hoopten dat ik dit ook bij Ajax kan laten zien. Zelf hoop ik dat deze doelpunten en deze prestatie mij kunnen helpen op het aankomende EK in Polen en om weer terug te komen bij Ajax”, aldus de 19-jarige buitenspeler.

Blessures
Cerny debuteerde vorig seizoen onder Frank de Boer in de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar kwam onder Peter Bosz nog niet verder dan vier competitieduels in het eerste. "De laatste tijd gaat het wat betreft blessures en fitheid weer goed, dus ik kon makkelijk een uur meespelen", zegt de buitenspeler. "Ik hoop dat ik heb laten zien dat ik een plekje verdien."

Bron: telegraaf.nl
 

Ad Verschoor

Donateur
Groep C: Grote overwinning Tsjechië.

Duitsland is op bezoek bij Azerbeidzjan foutloos gebleven in de jacht op een WK-ticket. Tsjechië is na een monsterzege op San Marino de voornaamste concurrent.

Azerbeidzjan – Duitsland 1-4
Duitsland heeft ten koste van het verrassend sterk presterende Azerbeidzjan de maximale score in deze WK-kwalificatiecyclus behouden. Na vijf duels staat de teller op vijftien punten en lijkt de reis naar Rusland in 2018 op de helft van de kwalificatiereeks al geboekt te kunnen worden.

San Marino - Tsjechië 0-6
Na de slechte start van de WK-kwalificatiereeks – met twee punten uit de eerste drie duels – heeft Tsjechië de ingeslagen weg naar een WK-ticket een vervolg gegeven. De ploeg van bondscoach Karel Jarolim boekte ten koste van San Marino de tweede zege op rij. In Serravalle hadden Antonin Barak (2x), Vladimir Darida, Theodor Gebre Selassie en Michal Krmencik voor rust het overwicht in doelpunten omgezet. In de tweede helft liepen de Tsjechen via een benutte strafschop van Darida verder weg naar een 0-6 zege.

Door het verwachte succes is Tsjechië geklommen naar de tweede plaats, al kan Noord-Ierland later vandaag met een succes tegen Noorwegen de Tsjechen weer voorbijstreven.

Stand Groep C
Duitsland 5-15 (20-1)
Tsjechië 5-8 (8-4)
Noord-Ierland 4-7 (8-2)
Azerbeidzjan 5-7 (3-8)
Noorwegen 4-3 (5-7)
San Marino 5-0 (1-23)
De nummers één plaatsen zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland. De best acht nummers twee spelen play-offs.

Bron: vi.nl
 
Bovenaan