Aanrader Vijf hotspots in Praag

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
botega2-1170x630.jpg


Deze vijf hotspots in Praag mag je niet missen

Praag, de stad van good parties & even better food! We zetten onze vijf favoriete hotspots voor je op een rij!

Cafe Lounge
Cafe Savoy is de hotspot waar iedere foodblogger het over heeft. Maar het om de hoek gelegen Café Lounge is minstens zo hot, en je hoeft híer niet te wachten op een tafel. Met verse gemberthee, avocado toast met een gepocheerd eitje én klassiek Tsjechische Semolina pudding start je hier de dag vol energie.

our-meat2.jpg


Our Meat
Our Meat is een delicatessenzaak aan de Noordoostkant van de oude stad. Deze stoere hipster hotspot is in 2014 is geopend door Frantisek Ksana junior, een bekende TV chef. Our Meat is een slager slash bistro slash deli en de rij is tientallen meters lang. Het succes achter Our Meat? De combinatie tussen een celebrity butcher, het beste biologische vlees en bereidingswijzen die van generatie op generatie zijn doorgegeven.

Sisters
Tegenover Our Meat vind je Sisters. Je kunt hier de hele dag terecht voor Chlebíček, kleine sandwiches met de kleurrijkste toppings. Echt een aanrader! Sister is opgestart door een culinair schrijfster, wederom een bekende Tsjech dus. Dit is een hotspot waar veel locals komen. Dit kan leiden tot een rij in het weekend, maar de Chlebíčeks zijn iedere minuut wachten waard!

Café Mistral
Lekker centraal in de wijk Josefov ligt Café Mistral. Je kunt hier terecht voor good, clean & awesome food, perfect wanneer je in korte tijd veel van de stad wilt zien en geen tijd hebt om uren lang te tafelen. So much Prague, so little time, niet? Mistral staat bekend om haar lokale gerechten, maar ook heerlijkheden van internationale origine. De gerechten hier zien er appetijtelijk uit, en worden gekruid met herbs uit eigen tuin. Probeer hier zeker een van de lokale wijnen!

La Bottega Bistroteka
Heb je meer tijd en ben je op zoek naar een goede hotspot voor uitstekend eten én met fijne ambiance? Bezoek dan La Bottega Bistroteka. Je kunt hier heerlijk lang tafelen en genieten van Italian cuisine in Tsjechië. De bistro met open keuken ziet er te gek uit: instant instagrammable. Tip: kom hier ook eens voor ontbijt, La Bottega Bistroteka serveert de beste eggs benedict in town!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met CzechTourism

Bron: the-urbanites.nl
 
Ksana is geen chef maar slager, maar wel een waar kwaliteit belangrijker is dan de prijs. Werkte voorheen bij zijn vader in de slagerij, waar gewoonlijk een rij voor de deur stond. Was een van de beste slagerswinkels in praag waarna hij een nieuwe uitdaging zocht en vond.
 
Bovenaan