Vervalste bankbiljetten in Brno

Topic in 'Nieuws & Actualiteiten' gestart door zapalky, 08-07-2019.

 1. Waekt over uw zaek.

  Inktjet kopieën, knip- & plakwerk.

  Via de beroemde Google Translations:

  ČNB waarschuwt voor vervalste bankbiljetten in Brno

  Charles du Parc 4 juli 2019

  [​IMG]
  De Tsjechische Nationale Bank erkende dat vervalste bankbiljetten in Brno en andere steden in Moravië circuleren. Ze gaven gedetailleerde informatie over hoe ze te detecteren, zodat mensen niet betrapt worden. Foto credit: ČNB.

  Brno, 4 juli (bijgewerkt) (BD) - De bankbiljetten die in de gaten moeten worden gehouden, zijn de 2009-versie van het bankbiljet CZK 500 en de versie 2008 van het bankbiljet van CZK 1.000 (zie foto's).

  [​IMG]

  Dus wat moet je controleren?
  1) De valse bankbiljetten hebben een vensterdraad (wordt weergegeven als metallic streepjes) die is gemaakt van vastgeplakte fragmenten uit lagere waarde biljetten.

  [​IMG]
  Detail van de vensterdraad op een echt bankbiljet van CZK 1.000 (microtekst "ČNB 1000 Kč") en op een vals exemplaar.

  2) De bank zegt ook dat de biljetten zijn geproduceerd door inkjetafdrukken met vier kleuren (cyaan, magenta, geel en zwart), terwijl echte biljetten direct in kleur kunnen worden afgedrukt. Bij nader onderzoek kunt u de afdrukpunten op de vervalsingen zien.

  [​IMG]
  Drie details van verschillende formaten van het printpatroon van een echt bankbiljet en een vals exemplaar. Het toont ook het verschil in afdrukkwaliteit.

  3) De belangrijkste beschermende elementen ontbreken of worden op geen enkele manier geïmiteerd (watermerk, latent beeld, iriserende strip), of worden tegelijk met het patroon van het bankbiljet afgedrukt en missen hun karakteristieke kenmerken (het optisch variabele element verandert de kleur niet , het front-to-back register komt niet overeen wanneer bekeken tegen het licht). Microteksts zijn onleesbaar en UV- en infrarood-beschermende elementen worden ook niet nagebootst.

  4) De bank waarschuwt ook voor CZK 100 wanneer de raamstrip is beschadigd of ontbreekt. Ze zeggen dat dit mogelijk verband houdt met de vervalsingen.

  [​IMG]
  Echte CZK 100 bankbiljetten met een gedeeltelijk en volledig verwijderde beschermstrip.

  [​IMG]
  CZK 100 bankbiljetten aan elkaar gelijmd met behulp van de linker- en rechterhand delen zonder het middendeel dat de vensterdraad bevat. Vanwege de natuurlijke schommeling van de ruiten werden de afzonderlijke bankbiljetten op verschillende plaatsen aan elkaar geknipt en gelijmd (zie de rode pijlen).

  Dus, controleer je verandering en laat je niet misleiden door de vervalsers.

  ps.
  Een beetje klunzige vertaling, maar de boodschap lijkt mij duidelijk.


  Bron:
  https://brnodaily.com/2019/07/04/news/business/cnb-warns-of-forged-banknotes-in-brno/
   

Deel deze pagina