Verkeersregels, overtredingen en boetes

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

kuurgast

Donateur
Pas op voor snelheid en alcohol! De politie begint vandaag op grote schaal met hun strijd tegen wegpiraten.

Bestuurders, let op! De Tsjechische politie bereidt voor het laatste weekend van de zomervakantie van dit jaar al traditionele manoeuvres voor die gericht zijn op verkeersveiligheid. In de tijd dat Tsjechen terugkeren van hun laatste vakantiereizen voordat de kinderen naar school gaan, heeft ze een landelijk verkeersveiligheidsevenement voorbereid. Het richt zich voornamelijk op overtredingen van snelheidsbeperkingen en andere verkeersregels in heel Tsjechië.
Naast verkeerspiraten die de snelheidslimiet overtreden, zullen ook het gebruik van alcohol achter het stuur, het niet dragen van de veiligheidsgordels en het steeds vaker ongeoorloofd vasthouden van mobiele telefoons tijdens het rijden in de schijnwerpers staan. De politieactie in het laatste vakantieweekend is nu al een traditie.
De verkeerspolitie richt zich al routinematig op locaties en plaatsen met veel verkeersopstoppingen, toeristische gebieden en risicovolle plaatsen waar automobilisten de verkeersregels het vaakst overtreden.
Vandaag start de verkeersveiligheidscampagne van de politie en de politieagenten hebben tientallen locaties geselecteerd die continu zullen veranderen.
Bron garaz.cz.
 

kuurgast

Donateur
OBEC-FINALNI.jpg.aspx


MIMO-FINALNI.jpg.aspx

Overzicht van boetes op ministerie mdcr.cz.

Een uitgebreide beschrijving die makkelijk via goochel te vertalen is op octaviaclub.cz.
 

kuurgast

Donateur
Informatie op anwb.nl over Verkeersboetes in Tsjechië.

Volgend jaar zou in Tsjechië de wettelijke rijleeftijd verlaagd kunnen worden naar 17 jaar (mits aanwezigheid van een ervaren mentor, dus iemand die minimaal 10 jaar een rijbewijs heeft). Dat betekent dat mensen vanaf 15,5 jaar al bij een rijschool terecht kunnen.
Bron oa expats.cz.

Als 17-jarige mag je alleen in eigen land onder begeleiding rijden. Wanneer je 18 wordt, mag je wel in het buitenland de weg op.
 
Laatst bewerkt:
Bovenaan