Vergeet niet je sportschoenen mee te nemen naar Tsjechië

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Ad Verschoor

Donateur
6 redenen om je sportschoenen mee te nemen

Tsjechië is een geweldig land vanwege de natuur, het lekkere eten en de prachtige gebouwen, maar ook om sportieve ervaringen op te doen. Het hele jaar door worden overal in het land tal van sportevenementen georganiseerd zoals marathons, color runs en hardloopparcours in de bossen. Vergeet daarom niet om de sportschoenen in te pakken.

color-run-praag.jpg


1. Sportisimo ½ marathon van Praag, 1 april 2017
“Halve afstand, maximale ervaring.” Dat is het motto van de halve marathon van Praag, die dit jaar van start gaat op 1 april 2017 op het plein Náměstí Jana Palacha in Praag. Dankzij de snelle route is dit bovendien een mooie kans om uw persoonlijk record te verbeteren.

2. Masaryk Run Brno, 8 april 2017
Wedstrijden zijn er niet alleen voor hardlopers. Op zaterdag 8 april 2017 worden in Brno korte en lange afstanden uitgezet voor hardlopers, maar ook voor hen die het dit keer op inline-skates, op de step of bijvoorbeeld op een loopfiets willen proberen. Het parcour is op het Masaryk-circuit, waar normaal de snelste motoren ter wereld racen!

3. Volkswagen Marathonweekend Praag, 6 en 7 mei 2017
De inmiddels 23e versie van de populaire marathon van Praag biedt een unieke sportieve ervaring verbonden met het historische deel van Praag, maar ook met goede livemuziek die tijdens de wedstrijd wordt gespeeld. Op 6 en 7 mei kan er deelgenomen worden aan de traditionele marathonwedstrijd, maar ook aan de minimarathon voor gezinnen of aan de wandeling met honden.

4. Mattoni ½ marathon van Karlovy Vary, 20 mei 2017
Wie van hardlopen houdt en Karlovy Vary graag eens vanuit een ander perspectief wil bekijken kan mee doen met de halve marathon van Karlovy Vary op 20 mei 2017. De route voor de hardlopers voert langs de rivier de Teplá en langs pittoreske huizen tot aan de colonnade. Na de wedstrijd wordt u verzorgd door een team van professionele masseurs.

5. Color Run Praag, 3 juni 2017
Zaterdag 3 juni 2017 gaat een kleurrijke en sportieve dag worden in Praag. De vijf kilometer lange loop door Praag is uniek vanwege de combinatie van gezond bewegen en een dosis gekleurd poeder die de deelnemers een unieke, bontgekleurde belevenis bezorgt. Aan de Color Run is geen wedstrijdelement verbonden.

6. Běhej lesy (Ren door de bossen)
Hardlopen door de bossen is misschien wel het allerfijnst. Wie graag meedoet aan wedstrijden, maar niet door de straten van een stad wil rennen, kan deelnemen aan het evenement met de naam Běhej lesy (Ren door de bossen). Op aangename, zachte ondergrond van het bos lopen de deelnemers in de Brdy-heuvels of de bossen in de omgeving van de burcht Karlštejn of kasteel Lednice. Er worden in totaal zeven evenementen onder de naam Běhej lesy georganiseerd op diverse plekken. De eerste wedstrijd vindt plaats op 22 april in Brdy.

Wandeling door een Praags park
Een tikkeltje rustiger aan? Maak dan een kalme wandeling tussen de bloeiende bloemen. Bijvoorbeeld het Praagse park Průhonice, de Vrtbovská zahrada (Vrtba-tuin) of de Praagse botanische tuin bieden een unieke aanblik. U kunt daar ook genieten van bloeiende orchideeën (3 t/m 19 maart 2017) of vlinders vanuit de hele wereld (4 april t/m 8 mei 2017).

Bron:verkeersbureaus.info
 
Bovenaan