Verdwaald Duits meisje onderkoeld in Tsjechisch bos teruggevonden

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Pelhřimov

Donateur

Verdwaald Duits meisje onderkoeld in Tsjechisch bos teruggevonden​

Een Duits meisje dat zondag vermist raakte tijdens een gezinsuitje aan de Duits-Tsjechische grens, is in goede gezondheid teruggevonden. De 8-jarige Julia werd ontdekt in de omgeving van het Tsjechische dorpje Česká Kubice, op acht kilometer van de plek waar ze verdween.

De ouders waren zondag met hun twee kinderen en een neefje op vakantie in de buurt van de Cerchov. Die berg is met zijn 1042 meter de hoogste in het Bohemer Woud.
Wat een zorgeloze vakantie moest worden, veranderde echter al snel in een nachtmerrie. De kinderen verdwenen uit het zicht tijdens het spelen in het bos. De zesjarige zoon en de negenjarige neef werden snel gevonden, maar het achtjarige meisje bleef vermist.

Race tegen klok
De temperaturen zakken in de regio onder nul. Volgens de politie was ze niet warm genoeg gekleed om zulke koude te trotseren. ,,Een race tegen de klok”, klonk het daarom ook. Het lastige terrein, met moeilijk begaanbare paden, maakte de missie er niet eenvoudiger op.

Meer dan achthonderd hulpverleners uit Duitsland én Tsjechië zochten met speurhonden naar het meisje. Er werden ook helikopters met warmtecamera en speciale offroadvoertuigen ingezet. Het team slaakte een enorme zucht van opluchting toen Julia dan toch levend opdook.

bron
 
Bovenaan