Velka Upa

Welkom op Tsjechie.net

Het Tsjechisch Forum, in een nieuw jasje!

Wij hebben zojuist onze eerste vakantie naar Tsjechië geboekt (augustus). Het plaatsje waar we naar toe gaan heet Velka Upa. Nu waren we nieuwsgierig of er mensen zijn die daar eerder zijn geweest en er wellicht iets meer over konden vertellen.
Alle tips zijn welkom!

Groet van 10 en Cees
 

Macek

Geroyeerd Lid
Velke Upa ligt in het reuzengebergte, grote plaatsen in de buurt Vrchlabi, Trutnov, Hostinne je kan ook een dagje naar Dvur Kralove alwaar een mooie dierentuin is, verder is een dagje naar de hoogste berg de Sneszka aan te raden evenals naar Cerna Hora, schitterende uitzichten.
 
he gaan jullie toevallig naar tetrivek of hella?
daar vandaan is ardspach (rotsstad ook ostas is zo iets en niet zo super toeristich) ook goed te doen en natuurlijk het hele gebied daar om heen, het is met losse auto ongeveer 1,30 uur rijden. Als je de lift van velka zelf neemt en dan bovenin rechtsaf gaat komt je een rondwandeling tegen en daar vandaan kun je ook weer naar de poolse grens wandelen en met de bus terug. ook bij janske lazne kun je met de lift omhoog en dan weer naar pec pod wandelen.
Wij vinden het een mooie omgeving voor wandelen, voor bezienswaardigheden in de zeer directe omgeving zit je daar niet echt handig. O ja de "anton pieck" dam in bila tremesna is erg leuk om te zien.
groetjes petra
 
Bedankt!

Nacek, Petra en Noekie,

Bedankt voor jullie leuke reacties en tips. We nemen ze mee en hebben er nu nog meer zin in dan dat we al hadden :D

Wij verblijven daar in/bij Hana Sustova, misschien daar ook iemand al eens geweest.....?

Groetjes van Tien en Cees
 
Bovenaan